Mijn leven zoals het is #65 | Pensioenfeestje op het werk

ⒸEvelyneVergote

Gisteren was er een afscheidsfeestje op het werk van een collega die op pensioen gaat. Daarnaast word ze komende dinsdag 60 dus dubbel reden om te vieren. Zoals het steeds bij ons is was de voorbereiding van de verrassing weer bric à brac. Niemand wist wat hij/ze te doen had, waardoor het leek op een kinderanimatie. Enfin, zolang de collega zich heeft geamuseerd ;)

Ik had een redelijk fijne band met de collega doordat ik ze ook in het privéleven ken. En ook haar man. Ze zijn beiden medewerkers op ons muziekevenement. Ik hoop nu alleen dat de vriendschap met de tijd niet verwaterd, want zo gaat dit tegenwoordig in mijn leven. En dat vind ik uiteraard heel erg jammer.

Tjah, op pensioen gaan. Ik mag er niet aan denken hoe lang ik nog moet gaan werken alvorens ik dat zal kunnen. En àls dat ook zal kunnen. Want tegenwoordig weet je nooit. De wetgeving verandert zo snel dat je bijna niet meer kan volgen. We maken er op het werk wel soms eens een grapje over, maar eigenlijk is het toch wel triestig vind ik. Straks word de leeftijd opgetrokken tot je oud en bejaard bent. Wat heb je daar nu aan? Ik mag dan nog in de zorgsector werken, volgens sommige instanties is ons beroep niet zwaar genoeg om er een normale leeftijd aan te plakken. Ik hoop dat het nooit zover komt dat ik met een rollator de bewoners moet bedienen.

In ieder geval, wie nu op pensioen kan gaan: geniet er van!

Ken jij al veel mensen die op pensioen zijn?

2 opmerkingen

  1. Ik werk met een collega die bijna met pensioen gaat.. Geloof nog 2 jaartjes.

    BeantwoordenVerwijderen