Mijn Verhaal #2| De verhuis

ⒸPexels.com By Maddy Zen

Voor wie deel 1 heeft gemist, lees het hier.

De dag van de grote verhuis brak aan. Ik werd holderdebolder opgebeld omdat er geen fotograaf aanwezig was. Ik mocht de grote lach van de bewoner en hun begeleider vastleggen op de gevoelige plaat. Ieder werd geïnstalleerd en ik hielp mee zoals het mijn oude vertrouwde job mij toeliet. We zaten allen immers nog in het 'oude' systeem en 'het nieuwe' zou pas de volgende dag echt in voegen gaan. Op het einde van de dag waren wij allemaal moe maar voldaan. De verhuis is vlot gegaan en ook de bewoners konden genieten van hun nieuwe stulpje.

Voor mij begon mijn nieuwe werkritme enkele dagen later (er zat een weekend tussenin). Ik was benieuwd naar het nieuwe, maar tegelijkertijd bang. Ik wist dat dit mijn oude job niet zou overtreffen. Ik deed mijn 'oude' job té graag en wist dat vernieuwing ook betekende dat ik andere taken zou toegewezen krijgen. Wat normaal is uiteraard. Iedereen moest nog zijn weg zoeken binnen het team en de werksituatie.

Het begon allemaal heel moeizaam. Mijn collega's en ik zochten onze plaatsen, maar vonden ze niet meteen. Langzaamaan kwamen er nieuwe bewoners en collega's bij. Ik kwam in een team terecht met heel wat bekende gezichten. Maar daar ik geen ervaring had in het onderhoud moest ik dus alles geleerd worden. Dat liep niet altijd van een leien dakje, maar ik deed heel erg mijn best. Ook het contact met het onderhoudsteam verliep in het begin wat stroef. Ik voelde mij een buitenbeentje..

Word Vervolgd


Geen opmerkingen