Mijn Verhaal #3 | Fout in het contract?

ⒸPexels.com By Maddy Zen
Voor wie deel 1 & 2 heeft gemist, lees het hier.

Ik deed mijn best om mezelf te bewijzen. Ik serveerde het ontbijt ondanks de moeilijke omstandigheden. Ik ruimde de boel weer op en bracht alles in gereedheid voor de volgende maaltijd. Zo ging dat de ganse voormiddag door. En dan hadden we een halfuur pauze en moest ik starten met het tweede deel van mijn dag. Het onderhoud van de kamers.

Een echte 'baas' hadden we op dat moment nog niet en dan kon het wel eens gebeuren dat alles in de soep draaide. Vandaag de dag, ongeveer een jaar geleden kregen we een verantwoordelijke die onze uren en taken moest regelen. Haar eerste shift zal ik nooit vergeten. Ze hielp op onze dienst om het vak aan te leren. Mijn collega stelde haar aan mij voor en ik knikte vriendelijk. Ik voelde geen klik met haar, hoe vreemd dit ook klinkt.

Op dat moment hielp er een vakantiejob bij mij in de keuken op de dienst. Enkele dagen later zou ik in verlof gaan en het was dus de bedoeling dat ik haar opleidde. Ze deed het goed, maar ik werd helaas uit de keuken verbannen door de verantwoordelijke. Ze zei dat ze het nu alleen moest doen en ik haar dus haar gang moest laten gaan. Ik werd zonder pardon naar een andere afdeling gebracht waar ik moest helpen in het onderhoud. Ik snapte het niet. Ik kon toch wel iets anders doen? Er was nog zoveel waar ik aan kon denken dat ik zou kunnen doen ipv het onderhoud van de kamers.

Toen al besefte ik dat het onderhoud mijn ding niet was. En tevergeefs ontdekte ik dat een nieuwe collega logistiek zou komen werken op een andere dienst. Niet halftijds zoals iedereen, maar een 4/5de contract! Ik begreep het niet en wanneer ik mijn kans schoon zag ben ik gaan praten met de onderdirectrice (toenmalige directrice van het vorige rusthuis). Zij vertelde mij dat er momenteel geen budget was om mij meer uren in de logistiek te geven, maar het een fout in het contract was van die andere collega. Een collega die ik tenslotte vroeger nog heb opgeleid tot logistiek op het vorige werk..

Word Vervolgd

Geen opmerkingen