Mijn Verhaal #4 | Het eerste gesprek

ⒸPexels.com By Maddy Zen
Voor wie deel 1,2 en 3 gemist heeft, lees het hier

Een fout in het contract. Yeah, right! Dit kun je volgens mij toch nog altijd rechtzetten, niet? Het heeft toch een tijd geduurd eer ik dit een plaats kon geven. Ik kon er maar niet bij dat er gewoon een 'fout' gebeurt was. Ik dacht eerder aan een lange arm en in de bovenste schuif liggen.

Hoe dan ook, ik zat muurvast en ik moest wel doorbijten. Ik dacht dat ik maar even door een zure appel zou moeten doorbijten en het plots wel zou wennen. Verstand op nul en gewoon doen wat van mij gevraagd werd.

Tot ik op mijn allereerste gesprek moest gaan. Dit was verplicht. Je kreeg een blad voorgeschoteld met vragen die je vooraf kon invullen. Dan kreeg je een datum en werd je op de bureau verwacht. Ik was best wel zenuwachtig. Het invullen verliep al heel erg moeizaam voor mij, want hoe kon ik nu positief antwoorden als ik op dat moment geen positief woord had.

De dag van het gesprek zat ik met zweterige handen aan de tafel. Ik moest beginnen. Ik leek wel een meisje die haar mondeling examen moest gaan afleggen voor een vak dat ze niet voor gestudeerd had. Ik had een complete black-out over wat ik zou en moest zeggen. Ik voelde hun ogen op mij branden, alsof ze heel erg kwaad waren.

Ik liep de vragenlijst af en wachtte bang hun antwoord af. Hun mimiek veranderde amper. Tot ik onderbroken werd. We hadden het over het onderhouds-deel. Ik vertelde hen dat ik het echt niet graag deed, maar desondanks toch mijn best deed. Ik kreeg te horen dat mijn job in het onderhoud allesbehalve correct was. Ik deed het niet zoals het hoorde en dat werd me redelijk hard toegezegd.

Huilend ben ik thuis gekomen. Ik zag het allemaal niet meer zitten. Toch probeerden ze mij er van te overtuigen dat ik verder mijn best moest doen en het misschien allemaal wel goed kwam. Ik had er uiteraard geen oren naar en wou er mee stoppen. Dat was uiteraard niet een verstandige gedachte..

Word Vervolgd

Geen opmerkingen