Mijn Verhaal #6 | De loopbaancoach

ⒸPexels.com By Maddy Zen
Voor wie deel 1-5 gemist heeft, lees het hier

De vragen bleven door mijn hoofd spoken en ik kreeg er geen antwoord op. Tot ik op een dag bij Irene las over haar bezoekjes aan een loopbaancoach. Zou dat iets voor mij zijn? Na enkele dagen na te denken besloot ik de sprong te wagen. Ik tikte in Google in 'loopbaancoach west-vlaanderen' en bleek dat er zelfs heel dicht bij mijn woonplaats iemand was die een eigen praktijk had.

Ik contacteerde de vrouw en binnen no time kreeg ik antwoord. Ik legde mijn eerste afspraak vast en voelde mij direct een stuk beter. Ik zou geholpen worden! Toch was ik zenuwachtig voor onze eerste afspraak. Ik was zelfs 15 minuten te vroeg!

Normaal heb je eerst een kennismakings-sessie van een halfuur, maar wij maakten er direct een volledige sessie van een uur en half van. Ik vertelde waarom ik er zat en wat ik deed. Ik deed m'n hele verhaal van begin tot einde. Tot op een moment dat ik uitgehoord werd over mijn gevoelens daaromtrent. Ik kreeg opeens het gevoel dat ik het verkeerd aanpakte.

Ik kreeg een taak voor thuis en moest die de volgende keer meebrengen. Ik moet eerlijk bekennen. Ik had er geen zin meer in en wou er mee stoppen. Maar, zo'n loopbaancoach betaal je met opleidingscheques, dus zat ik eigenlijk een beetje vast. In de laatste week voor de volgende afspraak ben ik maar aan die taak begonnen die ik in tweevoud moest maken, daar ik feitelijk 2 jobs uitoefen.

Ik raapte al mijn moed bijeen en vertrok naar onze tweede afspraak. Ik viel onmiddellijk met de deur in huis en vertelde haar dat ik er eigenlijk geen zin meer in had. Zij begreep mij en zei: 'het feit dat je hier nu toch bent wil zeggen dat je toch wil doorgaan en dat is goed'. Zo begonnen we aan onze tweede sessie en is het alleen maar beter gegaan.

Word Vervolgd

Geen opmerkingen