#InpirerendGeluk #1

#InspirerendGeluk is een projectje op de blog van Sas. Het is een vervolg op haar vorig projectje, waar ik toen niet aan deelnam (daar ik haar nog niet kende ;) ). Ik vond het wel leuk en besloot mee te doen. Een leuke manier om mijn lege blogdagen in te vullen ;) Maar ook om jullie mij beter te leren kennen. Geniet van mijn #InspirerendGeluk

ⒸEvelyneVergoteIk had het er al over op mijn blog, maar bij deze kan ik iets meer uitleg geven over mijn 2 passies. 
Mijn allereerste passie was muziek. In mijn jeugd begon ik meer en meer naar muziek te luisteren. De radio speelt hier thuis dan wel dagelijks (op een zender die niet bepaald mijn voorkeur is), toch begon ik pas als tiener echt naar muziek te luisteren. In die tijd was het de trend om een keuze te maken tussen Gabber of Skater. Dat had te maken met een bepaalde kledingsstijl en ook de muziek waar je naar luisterde. Daar ik thuis niet aangespoord werd om in die rij mee te lopen, genoot ik in stilte van mijn soort. Ik begon met gewoon de liedjes die je in de Ultratop hoorde. Op zaterdag was dat dan de gewoonte om in de late middag naar deze top te kijken op TMF. Dé muziekzender van het moment. Van daar uit begon ik opeens (lees, in mijn latere jeugd) cd's van een bepaald artiest te kopen. Uren spendeerde ik toen op mijn kamer met mijn stereo en koptelefoon aan. 
Nu is dat al veel minder, maar koop nog steeds graag eens een cd van iemand. 
Sinds de vereniging die ik 4 jaar geleden instapte begon ik meer en meer te genieten van pure livemuziek. We gingen vaak naar een optreden, waarvan we de band geboekt hadden voor ons evenement. Een nieuwe muziekwereld ging voor mij open. Want wij streefden toen voor het genre Blues. Blues met een rock-kantje gaf mijn voorkeur, maar de rest kon ik ook smaken. Ik leerde zo ook genieten van onbekende liedjes, want in die wereld schrijf je meestal je muziek zelf. Zàlig! Ik geef toe, ik kocht van geen enkele Blues-artiest een cd, omdat ik vind dat je zo'n muziek live moet beleven. 
Door omstandigheden stapten we na 3j uit die vereniging en zijn we met 4 een nieuwe gestart. Deze keer willen we voor een breder publiek kiezen en laten we alle genres aan bod komen.
Ook mijn 2de passie komt zo aan bod, Fotografie.
Het begon enkele jaren geleden. Ik was op een concert van mijn grote idool Clouseau. Ik nam mijn camera'tje mee, maar bij thuiskomst bleek dat alle foto's mislukt waren. Teleurgesteld trok ik naar mijn buurman (die we eigenlijk neighbour noemen) die veel met fotografie bezig is en lid is van een fotoclub. Hij bekeek mijn 'pruts'camera'tje en zei me zonder blikken of blozen, 'sorry, maar hier kun je niets mee'. Maar ik wou zo graag eens een degelijke foto nemen en vroeg hem om advies voor een nieuwe aankoop. Hij zocht even op het internet en vond voor mij de ideale compactcamera. Toen ik die in mijn handen kreeg wist ik mij geen raad met al die knopjes. Dus besloot ik les te gaan volgen op het Volwassenonderwijs SNT te Brugge. Elke woensdagochtend leerde ik werken met het ding en dat vond ik leuk. Na 1 semester (lees 6 maanden) zat de cursus er op. Stiekem kreeg ik zin in nog meer en besloot ik om ooit een reflexcamera aan te kopen. Ik kocht die over van mijn nicht en ging terug les volgen op dezelfde school. Zo begon ook de échte passie voor fotografie. Nog steeds volg ik les en hoop er nog lang te kunnen volgen.
Zo combineer ik nu ook mijn 2 passies, door naar optredens te gaan luisteren, maar ook te fotograferen. Ook op het evenement zelf ben ik fotografe van dienst.

ⒸEvelyneVergote4 opmerkingen

 1. Super leuk om jou invulling te lezen van het project. Je hebt 2 mooie passies beschreven! Leuk ook dat je deze combineert met elkaar.
  Ik ben erg benieuwd naar de rest van je invullingen, je kan zelf kijken hoe en wat. Deze is iniedergeval al erg tof om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh dank je! Doet me deugd dit te lezen :) Ik doe m'n uiterste best om de rest even goed in te vullen ;)

   Verwijderen
 2. Ik wist dit natuurlijk al allemaal van u (uiteraard :D), maar alsnog heel erg leuk om te lezen!!!
  Ook mooie foto's in de collage. Ik kijk al uit naar de rest van het project :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, al een geluk dat je mij goed kent ;) Ik vond dit wel eens leuk :) De rest volgt, maar ik ga 't verspreid publiceren. Om m'n andere schrijfsels ook nog de kans te geven ;)

   Verwijderen