Dairy #4 | Parijs

Vorig jaar trok ik tot tweemaal toe naar Parijs. Mijn allereerste reis alleen, zonder ouders. De eerste maal was eind april samen met de fotografie-klas. Spannend! Helaas hadden we toen slecht weer. Vandaar dat ik de stad zeer graag ooit eens opnieuw wou gaan bezoeken. Het toeval wou dat mijn vriendin toen, wegens omstandigheden, niets gepland had in haar groot verlof in September. Dus gingen we samen naar Parijs.

We beleefden een mooie 3-daagse samen als vriendinnen. Een gebeurtenis in mijn leven dat ik nooit meer vergeet.

ⒸEvelyneVergote


We namen 's ochtends vroeg de Thalys vanuit Brussel-Zuid naar Gare du Nord in Parijs. Ons hotel zou er niet ver vandaan liggen, maar daar zijn we toch een heuse zoektocht gestart. We zijn er zowat 2 tot 3 keer voorbij gelopen, haha. We gingen inchecken en besloten na een beetje rust naar La Basilique du Sacré Coeur Montmartre te gaan, die niet ver van ons hotel gelegen was. Daarna was er nog tijd om de bekendste winkelstraat van Parijs te gaan bezoeken, La Fayette. Die lag gelukkig ook niet ver van ons hotel, want achteraf gezien was dat toch een beetje tegengevallen.

De volgende dag namen we na het ontbijt in ons hotel, de toeristenbus die ons door Parijs loodste. We zaten uiteraard bovenaan en daar kon ik mooie foto's maken. Ik had een beetje schrik dat mijn foto's niet goed gelukt zouden zijn, maar bij thuiskomst was ik verrast. Want dat was wel niet gemakkelijk boven op een bus vol mensen staan en dan fotograferen. We zijn eigenlijk alleen bij de Eifeltoren uitgestapt om die vanop de grond te gaan bezichtigen. De rest hebben we met de bus gedaan, omdat we het niet zag zitten om overal af te stappen en te gaan bezichtigen. Het was ook zeer warm die dag, dus we zweetten ons te pletter. Zo halverwege de middag zat onze busrit er op en zo moe als we waren gingen we op ons hotel gaan uitrusten. Na een groot uur besloten we nog eens de stad in te trekken en het station te gaan bezoeken. Die was inmens groot dat we bij aankomst geen zin hadden om alles ineens te gaan bekijken. Niet veel verder lag er nog een station, Gare du l'Est. Die zijn we ook eens gaan bezoeken, daar het niet ver was. Mijn god, wat was die groot! Winkeltjes, bakkerijtjes, zelfs Belgische chocolade!!!! Daarvoor moet je dus naar Parijs gaan, haha.

Na ons bezoek aan de stations besloten we om ons even te settelen in het parkje ergens achter het hotel. Dat was ons afspreekplaatsje geworden :) Daar zaten we dan te genieten van het mooie uitzicht (daar het op een berg lag kon je van boven naar beneden kijken naar de auto's) en bespraken we onze plannen. Ik wou die dag een ijsje en dus gingen we eerst op zoek naar een winkel waar ze die verkochten om ons dan gezellig op een bankje te laten ploffen. Daarna deden we eerst nog wat inkopen voor onze terugreis, want het de volgende dag was immers onze laatste dag. 's Avonds gingen we nog iets eten in de stad, maar toen begon het opeens te regenen en zijn we onder een kleine paraplu naar het hotel gelopen. Nog even opfrissen en we zouden onze avond eens aan de bar van het hotel spenderen. Ik had geen zin om gans de avond op de kamer te vertoeven.. Maar echt speciaal was die bar nu ook weer niet. Na 2 drankjes zijn we dan toch terug naar onze kamer gegaan.

De volgende dag, toen we wakker werden zagen we dat het regende :( We hadden een dagje Louvre gepland en laat dat nu net niet overdekt zijn.. Toch zijn we richting Pont de l'Archevêvé getrokken. Gelukkig was daar een overdekt winkelgalerijtje, waar we toch even konden schuilen voor de regen en ondertussen rustig konden rondkijken. Na de middag begon het gelukkig op te klaren en konden we de Pyramide du Louvre gaan bezoeken. In de late namiddag keerden we terug naar het hotel om uit te checken en richting het station te vertrekken. Daar moesten we nog even op de Thalys wachten die ons dan naar Brussel bracht. Daar scheidden dan de wegen van mijn vriendin en mij, want ik moest nog een hele weg terug naar West-Vlaanderen. Wat was ik blij dat mijn ouders mij stonden op te wachten in Brussel om samen terug huiswaarts te keren. Ze wisten dat ik veel te moe zou zijn na zo'n reis ;)


5 opmerkingen

 1. Heel leuk om te lezen. Ge hebt toch best veel gezien op die paar dagen dat ge daar zijt geweest met Bea.
  Mooie foto collage ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we hebben wel veel gezien, al wou 'k persoonlijk wat meer. Maar wie weet trek 'k ooit nog eens naar Parijs ;)

   Verwijderen