Life #4 | ☆Een ster aan de hemel☆

Zaterdagavond. 14 November 2009. Samen met mijn nicht en haar man zaten we (mijn ouders en ik) te dineren in een restaurant. Ik at friet met biefstuk in béarnaise-saus. Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. Op dat moment gebeurde er een tragisch ongeval, waar ik toen nog niks van afwist. Pas de volgende dag, bij het openen van mijn Facebook, stond mijn wereld even stil. Een meisje dat ik kende en die nog stage had gedaan bij ons in het rusthuis, had in haar status geplaatst: 'RIP lieve meid, dit had nooit mogen gebeuren' Ik reageerde op de status: 'Sterkte', maar toen wist ik nog niet over wie het ging. Tot zij terug antwoordde dat ik haar ook kende. Pas toen haar naam viel, werd het even stil in mij. Nee dit kan niet dacht ik. Ik geloofde het niet. Ik wou het niet geloven. Aan mijn ouders vertelde ik doodnormaal dat er die nacht een dodelijk ongeval was gebeurt en ik het meisje kende. Ze keken mij aan en zeiden: 'oei' Het wou niet tot mij doordringen tot het nieuws werd opgezet op tv. Toen de nieuwslezer het nieuws voorlas en ik de beelden zag vielen de eerste tranen over mijn wangen. Ik kreeg zo'n harde krop in mijn keel dat ik het wou uitschreeuwen, maar het bleef stil. Op de lokale zender werd er nog dieper op het nieuws ingegaan en dan ook nog eens om de zoveel tijd herhaald. Ik bleef kijken, keer op keer. Langzaamaan begon het door te dringen. De tranen kwamen pas als ik ging slapen.

Kelly (zo heette ze) was een vrolijke meid. Ik leerde haar dus als stagaire bij ons kennen. Bleek dat ze in dezelfde stad als ik woonde. Haar ouders waren gescheiden. Haar vader was toen nog marktkramer en verkocht slaapkledij. Van haar mama weet ik niets. Vijf weken lang (verspreid over gans het schooljaar) werkten we samen. We lachten en grapten vaak samen. Ze hielp het liefst met mij, had ze mij eens gezegd. De rest beoordeelde haar te slecht. Dat bleek toen ze me na haar stage mij haar punten sms'te. Ze kreeg 59,5%. Ik had haar inderdaad meer punten gegeven, maar wie ben ik? Die zomer kwam ik haar tegen op de markt. Ze stond er samen met haar papa slaapkledij te verkopen. Ze riep mij vriendelijk 'hallo' alsof we al jaren vriendinnen waren. Ik maakte snel een praatje, want ik had afgesproken met iemand anders. Een goeie week later, het waren koopjes in de stad, zat ik samen met mijn vriendin en mijn ouders iets te eten. Opeens krijg ik een sms'je van Kelly 'Hey, is't lekker?' Ik dacht wat is dat hier nu? Ik keek rond maar zag haar niet. Ik sms'te terug 'Hoe weet jij dat?' Weer kreeg ik een sms terug 'zit naast je' Ik schrok en keek nog eens rond. Inderdaad, daar zat ze samen met haar zus in dezelfde rij, maar wat verder. Ik stond op en ging haar goeiedag zeggen. Ze vroeg me of het waar was dat ze zo goed op haar jongere zus leek. Ik keek haar zus aan en het waren precies 2 druppels water! Nadien gingen we weer elke onze eigen weg. In September zag ik haar voor het laatst.. Ik was gehaast want ik moest de trein halen. Ik hoorde iemand roepen 'Evelyne', keek op maar zag weer niemand. Opeens zag ik Kelly zwaaien. Ik wou doodgraag een praatje gaan maken, maar moest echt mijn trein halen.. Ik zwaaide dus terug en liep verder naar het station. Dat was dus de laatste keer dat ik haar zag..

Die bewuste avond was ze samen met haar zus en papa op weg naar het verjaardagsfeestje van haar beste vriendin. Haar papa had de wagen aan de overkant van het café geparkeerd. Kelly was dolenthousiast en riep bij het uitstappen 'hopla, we gaan er een lap op geven'. Ze gooide de deur van de auto dicht en liep de straat over. Haar zus en papa waren al een beetje voor, Kelly kwam achter. Op dat moment komt er een auto in volle snelheid van het rondpunt, die niet ver van de plaats is gelegen, recht op Kelly af. Ze werd enkele meters meegesleurd, maar de auto ging er vandoor. Haar zus en papa zagen alles voor hun ogen gebeuren. Kelly leefde nog, maar bij aankomst van de ambulance overleed ze aan haar verwondingen.. De politie vond gelukkig de auto die vluchtmisdrijf pleegde. Bleek dat de 4 inzittenden dronken waren. De bestuurder heeft nog geprobeerd om de beuk in zijn auto te verdoezelen door de achterlichten kapot te slaan. Een paar jaar later kwam het proces er eindelijk aan, maar bloedstollend voor de zus en ouders van Kelly. Ze werd zelfs beschuldigt dat ze de straat niet correct overstak. De bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde moest een geldboete betalen, maar werd verder vrijgelaten. Hij verhuisde wel naar een andere stad.
ⒸEvelyneVergote

6 opmerkingen

 1. Ge hebt nog al eens over Kelly geschreven en toen heb ik het ook gezegd... ze leek mij een heel vrolijk en lief meisje. Fijn dat ge nog zo aan haar denkt. Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, idd. Maar heb alles weggedaan toen 'k update'te, dus heb 'k nu een nieuw geschreven :)
   Kelly was idd een heel lief en vrolijk meisje. Ik had er een fijne band mee. Drm dat 'k haar ook zo nauw bij me draag, ookal heb 'k haar niet lang gekend.

   Verwijderen
 2. Ik wil je een hele dikke knuffel geven<3
  Soms is de wereld gewoon oneerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sas! Ja, da's waar, soms is de wereld zo oneerlijk. Zie maar naar wat in Parijs is gebeurt, dat vind 'k even gruwelijk als m'n verhaal hier..

   Verwijderen
 3. Wat een vreselijk verhaal! en alleen een geldboete? Belachelijk. Sterkte met het gemis in deze dagen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!! Ja, idd alleen een geldboete.. Schandalig, maar dat is nu eenmaal 't gerecht van vandaag.

   Verwijderen