Dairy #9 | Deze week

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Terwijl iedereen nog aan het bekomen is van het veel te uitgebreid kerstmenu (en misschien nog de laatste restjes aan het verorberen is) probeer ik mijn week te herinneren. Te diep in het glas gekeken, Evelyne? Nee hoor, ik haal gewoon de dagen door elkaar ;) Serieus, ik wist soms niet welke dag het was. Dat kwam misschien door het feit dat ik nog steeds in ziekteverlof was en ik dus totaal geen structuur in de dagen kon brengen.
 
Dinsdag had ik een afspraak bij het hoorcenter Amplifon. Wellicht mijn laatste, want ik kreeg de papieren mee om binnen te brengen in het ziekenfonds zodat ik toch een teruggave van het veel te dure toestel zou krijgen. Maar eerst moet ik nog langs de specialiste, die het hele gebeuren nog moet goedkeuren. Zo stom, want ik heb al zoveel testen doorstaan bij Amplifon. 

Op woensdag is er markt in de stad. Daar ik normaal naar school ga, kan ik niet gaan markten. Nu het vakantie is kan dat wel. Dan kuieren we lekker door de kraampjes op zoek naar wat we nodig hebben, al weet mama precies wat ze wil en dus regelrecht naar haar vaste stekjes loopt. Na de inkopen gaan we dan met zijn allen gezellig iets drinken. Door de wekelijkse marktdag, heeft mijn papa al een vaste kroeg met zijn vaste stamgasten gecreëerd, waar hij gezellig een koffie of twee drinkt.

Donderdag vertrok ik halsoverkop met mijn buurmeisje naar Kortrijk. Ze heeft pas haar rijbewijs en was bang om een lange weg langs de autostrade alleen af te leggen. Ik offerde mij met veel plezier op, maar eerst had ik een afspraak met de huisdokter die mijn wonde nog eens moest inspecteren. Helaas bleek de wonde niet helemaal toegegroeid te zijn en moet ik het nu dagelijks laten verzorgen door een thuisverpleegster.

Vrijdag was het Kerstmis, maar bleven wij thuis. We aten frietjes en deden elk gewoon ons eigen ding gedurende de dag. Zoals elk jaar, zoals elke dag.

Deze middag gaan we eten in een plaatselijk hamburgertentje met gezonde hamburgers ;) Mijn buurmeisje gaat mee, zodat ze weer niet alleen zit. Het is namelijk uit met haar vriend en haar ouders zijn op vakantie.

Morgen gaan we kerst en nieuwjaar vieren bij mijn oma en opa. Dan komen mijn nonkel en zijn vriendin van het verre Berlare (Oost-Vlaanderen) meevieren. Normaal bestellen we bij de plaatselijke traiteur gerechtjes die iedereen mag kiezen. Dit jaar hebben we een andere traiteur leren kennen en tevens een grote sponsor van ons evenement. Daarom waagden we de kans om daar een menu te bestellen. 

20 opmerkingen

 1. Leuk om allemaal te lezen. Zo plezant dat ge tijd kunt spenderen met uw buurmeisje, al is het natuurlijk wel jammer dat het gedaan is met haar vriendje. Fijn dat jullie het toch goed hebben samen dan. En oei, uw wonde toch nog nie tegoei genezen dan? Hebt ge er nog veel last van ook? Hopelijk helpt de hulp van de verpleegster!!! Geniet nog van de feestdagen en nog veel beterschap :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, qua leeftijd schelen we wel, maar daar merk je niet veel van ;) Ondanks dat we buurmeisjes zijn, zien we elkaar toch bitter weinig. Logisch als ze in Gent studeert ;)
   Ja, de wonde is niet helemaal toegegroeid. Er zit nog een hele kleine opening waar er wat vocht uit komt. Deze morgen bleek 't al weer beter te gaan, dus 'k hoop tegen dinsdag dat 't volledig dicht is, want de kans dat de wonde terug openrijt is natuurlijk wel groter als je werkt. Zowiezo zal 'k m'n collega's op de hoogte brengen & hopen dat ze me de eerste dagen wat zullen helpen.
   Moet jij werken met deze dagen? Geniet van de feestdagen :)

   Verwijderen
  2. Ik heb nie moeten werken met Kerstmis, nee. Ik moet nu pas dinsdag terug gaan, dus ik kan nog ff genieten.

   Verwijderen
  3. Leuk! Ik moet ook pas dinsdag terug beginnen. M'n 10 dagen zitten er op, maar morgen heb 'k verlof van m'n 2de kerst.

   Verwijderen
  4. Amai, die 10 dagen zijn ook omgevlogen. Veel succes op het werk!

   Verwijderen
  5. Ja, is idd voorbij gevlogen, maar ben toch blij dat 'k terug mag gaan werken ;) Heb m'n menskes gemist, hihi

   Verwijderen
 2. Ps. Waarom nooit eigen foto's gebruiken in blogs nu ge toch die rechtermuisknop-functie hebt geblokkeerd? Is toch veel leuker (en mooier!) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, euh.. 'k begrijp wat je bedoelt & 'k wil 't ook wel, maar.. 'k heb helaas de mogelijkheden thuis niet om mooie productfoto's te plaatsen. Maar 'k schrijf er mssn wel eens een blogje over :)

   Verwijderen
 3. Hamburgers met kerst! Ideaal! Geniet ervan :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen, Evelyne. Ik wist niet dat jij een blog had en dus is dit het eerste artikel wat ik van je lees. Alvast met veel plezier gedaan. Fijne tweede kerstdag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je komt lezen :)
   Ook een fijne 2de kerstdag voor jou ;)

   Verwijderen
 5. Leuk om zo het overzicht te lezen en fijn dat je buurmeisje mee mag (al is het wel sneu voor haar met haar vriendje). Fijne tweedekerstavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat je fijne dagen heb gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben vooral blij dat 't voorbij is. Het is wat anders uitgedraaid dan 'k gepland had.

   Verwijderen
 7. Wat lief dat je het buurmeisje meenam!
  Ik hoop dat je genoten hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh leuk, markt! Ik kom bijna nooit op de markt terwijl het altijd zo gezellig is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders gaan elke week. Daar 'k op die dag les volg, kan 'k dat alleen op vakantiedagen doen, maar vind dat niet zo erg :)

   Verwijderen