Dairy #10 | Oudjaar

ⒸEvelyneVergote
Maandag had ik nog een extra vrije dag na mijn 10 dagen durende ziekteverlof. Mijn extra vrije dag was al ingepland en die zou ik dus ook niet afgeven. Die dag nam ik mijn 2de Kerst die dit jaar in het weekend viel. Dus mag je dat dan kiezen wanneer je die neemt, als je niet in het weekend werkt.

Ik had er dus een afspraak bij de specialist gepland. Wanneer ik mijn definitieve beslissing had genomen van welk hoorapparaat ik zou nemen, moest ik terug naar de specialist die dat nogmaals zou testen en goedkeuren. Een beetje tegen mijn zin, omdat ik wist dat ik weer een heleboel vragen zou krijgen over het hoe en waarom. Ik had dus al een slecht voorgevoel toen ik in de wachtzaal zat, maar bij het binnenkomen in haar praktijk liet ze mij een goede indruk na. Ik moest nog even verhuizen naar een andere kamer om de test af te leggen en bij het wachten op de resultaten werd ik nieuwsgierig naar wat het verdict zou zijn van de laatste 3 maanden. 'Het apparaatje is zeer goed, de resultaten zijn schitterend'. Oef, ik was er vanaf. Ik sprong snel in mijn auto op weg naar het hoorcentrum om daar het goeie nieuws te gaan melden en mijn papieren op te halen die ik dan in het ziekenfonds zou moeten afgeven. Helaas hing er een briefje aan de deur met de melding dat ze ziek was, dus zou ik de volgende dag bellen voor een nieuwe afspraak.

Dinsdag mocht ik terug gaan werken. Stiekem had ik er geen zin in, maar was toch benieuwd hoe het met de bewoners zou zijn. Ook wist ik dat mijn vrijwilligster uitkeek naar mijn komst, dus dat gaf mij wel een boost om naar mijn werk te vertrekken. Ik vertrok een halfuur vroeger dan anders omdat ik nog niet wist wat me te wachten zou staan. Spijtig genoeg kreeg ik tegen de avond hoofdpijn. Ik dronk een cola omdat ik dacht dat ik suikers te kort had, maar ik voelde mij slapper worden met de minuut. Ik ben nog naar huis kunnen rijden, maar thuisgekomen moest ik onmiddellijk naar het toilet lopen.. Ik ben dan maar gaan slapen.

Normaal was het de bedoeling dat ik de volgende dag mee naar de markt ging, maar ik ben blijven liggen in mijn bed. Ik had nog steeds hoofdpijn, maar na het middagmaal was die gelukkig verdwenen. 's Middags kwam de thuisverpleegster om mijn wonde te verzorgen, maar die zag dat het wat meer opengescheurd was. Oeps. Ik moest nog meer oppassen op het werk.

Donderdag was het Oudjaar en dan hoeven we ook niet te gaan werken. Zo vreemd, zou je denken. Wel, het zit zo. Enkele jaren geleden hebben ze beslist om een feestdag in November op een andere datum te geven. De reden daarvoor is dat er veel te veel feestdagen zijn in November en die veel te kort op mekaar vallen. Ze beslisten dan ook meteen die op Oudjaar te geven, wat ik niet slecht vind. Dit is echter de laatste keer dat dit zal voorvallen, want als we in Mei gaan verhuizen met ons hele hebben en houden op werkgebied, zal er het één en het ander veranderen o.a de feestdagen herbekijken.

Op Oudjaarsavond ging ik naar mijn vrienden thuis. Daar kwamen we met zijn allen samen en dronken we eerst cava. De tafel stond al klaar en na het aperitief schoven we aan. Eerst was er vis die we op de Teppanyaki legden. Heerlijk! Dat bleek het voorgerecht, want nadien kwam er een grote schotel met vlees. Mijn god, ik wist al niet meer waar ik het zou moeten steken, haha. Na het hoofdgerecht deden we de afwas om wat te bekomen. Tegen rond een uur of twaalf begonnen we aan een kerstbuche (ja, je leest 't goed ;) ) Buiten hoorden we de knallen van het vuurwerk, maar door de dichte behuizing konden we haast niks zien, helaas.. We bleven nog wat napraten en gingen dan naar huis.

Vrijdag, Nieuwjaar. Zo rond een uur of elf werd ik wakker. Ik stond dan maar op en opende mijn pc. Ik had nog niet eens mijn haren gekamd! Een douche was ook nog niet aan de orde. Ik had echt nergens zin in. De ganse dag heb ik dus zo rondgelopen. Gelukkig had ik geen familie te bezoeken ;) Tegen de avond kon ik er weer even tegen, maar was ik vooral in de zetel voor tv te vinden.

12 opmerkingen

 1. Dat klinkt als een gezellige Oudjaarsavond. Leuk! En jouw Nieuwjaar klonk erg hetzelfde als die van mij. Geen puf geen puf geen puf en in de avond voor de buis. Dat is toch wel lekker ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag voel 'k mij nochtans ook niet lekker. Niets zin om te doen, blegh.. Maar soms is dat wel eens leuk, zo een excuus om niets te doen ;)

   Verwijderen
 2. Ik had gister ook echt nergens zin in! 1 januari ben ik altijd moe, brak en blijf ik het liefst in bed. Vandaag voel ik mij ook meteen weer een stuk frisser. Je oudjaarsavond klinkt erg gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk kunnen (en willen) uw collega's dan wa van het zwaardere werk van u overnemen aangezien uw wonde nog nie zo goed genezen is. Veel beterschap nog. En leuk da ge naar vrienden zijt geweest bij Oudejaar. Fijn om te lezen dat het zo is meegevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is allemaal te zien wie 't is van collega's. Maar ben vrijdag al weer thuis, dus 'k hoop dat 't meevalt..
   Hoe was jouw oudjaar?

   Verwijderen
  2. Ik ben thuisgebleven samen met Kristof. Ik moest werken met Nieuwjaar (=opstaan om 5u15) dus weggaan zat er voor mij nie in dit jaar ;)

   Verwijderen
  3. Oh zo jammer dat je moest werken met nieuwjaar..

   Verwijderen
 4. Heerlijk! Wij hebben ook lekker lui gedaan op nieuwjaarsdag. En het weekend erna ook, genieten van onze laatste vakantiedagen samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ook heerlijk relaxed gedaan! liefs en nog de beste wensen!

  BeantwoordenVerwijderen