Dairy #12 | Vermoeiende week

ⒸUnsplash.com By Mark Spiske

Yes! Weekend! Het was een zware vermoeiende week, dus het weekend is zeer welgekomen.

Zondagavond, bij het slapengaan, merkte ik dat de wonde in mijn oksel terug open was. De volgende ochtend heb ik onmiddellijk mijn huisdokter opgebeld. Daar aangekomen bekeek ze mijn wonde, maar zei ze tot mijn verbazing dat het niet zo erg was. Euh? What? Tjah, blijkbaar zag het er zo kwaad niet uit als ik dacht, maar daar heb ik toch mijn bedenkingen bij. En wat nu? vroeg ik haar. Ik moest terug de thuisverpleging laten komen voor 7 dagen (vind ik niet zo erg, het is een toffe madam! ;) ) en mocht gaan werken als ik geen zware dingen ophief. Euh.. ter verduidelijking: ik werk in een rusthuis en sta in voor de logistiek en ondersteuning van de verzorging. Wat wil zeggen dat ik bewoners help met eten geven, naar toilet gaan, aan-en uitkleden, .. Daarnaast vul ik vanalles aan zoals pampers, servietten, .. Dus.. volgens mij is het enige wat ik doe heffen en tillen. Tjah, werken dan maar.. Met een klein hartje ging ik dit dus melden op mijn werk dat ik niet mocht heffen en tillen. De reacties waren gelukkig positief en ze pasten voor mij het één en ander aan. Vond ik lief van hen, want uiteindelijk sta ik ook altijd voor hen klaar.

Toch had ik ook positieve momenten deze week. Woensdag startte de nieuwe cursus: Digitale Zwart/Wit Fotografie. We kregen al meteen onze opdracht voor het einde van de cursus mee, haha. Die luidt: maak een foto van zwart en wit in kleur (doordenkertje of weet je wat bedoelt wordt? ;) ) Donderdag kreeg ik dan de punten van de vorige cursus per post.
Voor Fotografie: Licht&Flitstechnieken kreeg ik een cijfer van 85%. Onverwacht eerlijk gezegd, want ik had niet het gevoel dat ik echt slaagde in wat ik deed. Maar goed, de leerkracht dacht er duidelijk anders over :) Ik heb in elk geval zin in de specialisatie Digitale Zwart/Wit Fotografie

10 opmerkingen

 1. Sterkte met de wond. Doe maar heel rustig aan dit weekend. Leuk dat je zo enthousiast bent over de cursus en direct een mooi cijfer terug. Applaus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik ben zeer blij met m'n cijfer ;)
   Ik ga morgen terug naar de dokter. De wond is nog steeds niet dicht, dit is niet normaal..

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt grappig om artikelen te lezen van mensen die in België wonen, sommige woordjes zijn toch anders! Sterkte met je wond, knap lekker op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zo vinden wij Belgen sommige Hollandse woordjes grappig op onze beurt :p Met alle respect voor de Nederlandse taal uiteraard ;)

   Verwijderen
 3. Sterkte met die wond. Klinkt niet zo fijn.. Hehe. Zeg, wanneer ga jij de optie aanzetten dat ik met naam/url kan reageren? :D Werkt wat fijner haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, is niet leuk om een wonde te hebben die niet geneest :( Morgen terug naar de dokter & hopen op een waardiger antwoord..

   Verwijderen
 4. Ben nu toch wel heel benieuwd wat er met die foto-opdracht bedoeld wordt. Moet je dan een kleurenfoto maken van een zwart/wit object?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt. Een voorbeeld is bv een zwartwit gevlekte koe of zebra, maar ik zal iets anders zoeken, want dit lijkt mij net iets te gemakkelijk ;)

   Verwijderen
 5. Oeh, heftig! Gelukkig valt het nog wel mee, veel succes op je cursus!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen