Evelyne schrijft fictie#2| Elsie

Deel 1 gemist? Lees 't hier

ⒸUnsplash.com By Aaron Burden

Elsie zat te huilen op haar kamer. Ze was er nog steeds ondersteboven van. Robbe had wel al 1000 keer in haar voicemail zijn excuses aangeboden, maar Elsie vertikte het om hem terug te bellen. Op de trap hoorde ze opeens gestommel. Iemand klopte op de deur, maar Elsie riep al dat ze niemand wou zien. 'Ook mij niet?' vroeg Tine die deur al had geopend en haar hoofd binnen stak. 'Jawel, jij bent altijd welkom' zei Elsie snel. Tine kwam binnen met een grote diepvrieszak in haar handen. Ze plofte naast Elsie neer op het bed. 'Wat heb jij nu bij?' keek Elsie Tine aan. Tine haalde de grote doos chocoladeijs uit de zak. 'Doe eens je ogen dicht'. Tine duwde 2 dvd's in Elsie's handen. 'Laten we een filmpje kijken, kies een hand en die dvd moeten we bekijken'. Elsie stak haar linkerhand in de lucht. Tine begon al te lachen. Elsie opende haar ogen en zag waarom. Samen gierden ze het uit. In beide handen had Elsie een tekenfilm uit hun kindertijd. 'Ok, maar na deze kijken we de andere ook'. 'Ok, it's a deal' zei Tine. De hele avond spendeerden Tine en Elsie met grappige tekenfilms en hun pot chocoladeijs. Na de film was het tijd voor Tine om op te stappen. Ookal woonden ze vlak naast elkaar en hoefde Tine niet ver naar huis te wandelen, haar vader stond er op om steeds op tijd thuis te zijn. Dat respecteerden de meiden en steeds gingen ze op tijd naar huis. 'Bedankt om mij even te doen lachen'. Elsie omhelsde Tine. 'Daar zijn buren voor.' 'Nee, jij bent de beste vriendin van de hele wereld' zei Elsie. Tine begon te blozen. 'Jij ook'. Tine draaide zich om en liep de trap af. Elsie ging weer op haar bed liggen, keek naar haar gsm en zag dat ze alweer 10 keer was gebeld door Robbe. 'Pff, houd die klootzak nu nooit op?' zuchtte Elsie. 

Langzaam viel Elsie in slaap, maar midden in de nacht schoot ze terug wakker. 'Wat was dat?' vroeg Elsie zich af. Ze had gedroomd dat ze samen met Robbe naar Rotterdam was gegaan, maar Sandra stond hen op te wachten aan het hotel. Elsie stapte uit bed en besloot even beneden te gaan zitten. Halverwege de trap kwam ze haar moeder tegen. 'Ben jij nog niet gaan slapen?' vroeg Elsie verbaasd. 'Nee, liefje, ik heb tot nu gewerkt'. Haar moeder was zelfstandig thuisverpleegster en in haar vrije avonden werkte ze nog tot laat door aan de paperassen die haar job met zich meebrengt. 'Kan jij niet slapen, meid?'. Elsie schudde haar hoofd. 'Kom, we drinken nog een tas warme melk in de keuken.' Samen wandelden ze de trap af en haar moeder ging aan de slag met de warme melk. Daar zaten ze beiden, midden in de nacht aan de keukentafel. Haar moeder nam de tijd om te luisteren naar Elsie's verhaal over Robbe. Zonder vragen te stellen of advies te geven liet ze Elsie begaan, ook toen ze terug in huilen uitbarstte. 'Kom, we gaan slapen. Morgen is een nieuwe dag.' Samen wandelden ze terug naar boven om in hun warm bed te kruipen. 

De volgende dag werd Elsie tegen de middag wakker. 'Oei, heb 'k zo lang geslapen?' vroeg ze zichzelf af. Snel spurtte ze zich naar de badkamer. Na haar deugddoende douche ging ze naar beneden, waar een ontbijttafel op haar stond te wachten. Ze vond 't vreemd dat de tafel gedekt was voor 4 in plaats van alleen voor Elsie, want meestal hadden haar ouders op zondag al veel vroeger ontbeten. Haar moeder kwam de keuken binnen en wenste haar dochter een goeiemorgen. 'Iedereen aan tafel!' riep haar moeder opeens. 'Huh? Wat gebeurt hier?' vroeg Elsie. 'Wij gaan brunchen als een gezin' lachtte haar vader. Haar moeder viel in. 'We hebben wat te bespreken en vonden het een fijn idee om dat bij een ontbijt te doen.' Elsie snapte er niets van. Iedereen ging aan tafel zitten en nam een heerlijk ruikende croissant. 'Wat is er nu?' vroeg Elsie nieuwsgierig. 'Wij weten dat je 't moeilijk hebt met wat er gebeurt is' begon haar moeder. 'Wij hebben gisteren even met je bazin gebabbeld.' 'Nee, ik wil er niet meer naartoe' riep Elsie uit. 'Sst, luister nu even' suste haar moeder. Haar vader ging verder. 'We willen je iets voorstellen. We weten hoe graag je deze tijdelijke job doet en daarom wil de gerante jou opleiden om later de zaak samen met haar te runnen. Wat denk je?' Elsie was stomverbaasd. 'Willen jullie nu dat ik nog wil samenwerken met die.. die.. ' 'Rustig maar' suste haar moeder weer. 'Tuurlijk niet, maar met je studies kan je ooit je eigen bedrijf runnen en dit is een mooie kans, niet?' Elsie schudde haar hoofd. 'Die.. die.. ' begon ze weer. 'Wees gerust, die feeks is er niet meer welkom' zei haar vader. Elsie keek haar ouders aan. 'Hoe..' 'We lopen hier al een tijdje mee in ons hoofd. Vorige maand hadden we ons eerste gesprek en daaruit bleek dat zowel wij als de gerante op dezelfde golflengte zaten. Ze had een tweede partner nodig en wou die plaats zeer graag aan jou geven' vertelde haar vader. 'Denk er nog eens rustig over na, neem je tijd' zei haar moeder.

Auteursrecht behoort tot ⒸEvelyneVergote Gelieve dit te respecteren en niet zomaar over te nemen.
 

2 opmerkingen

  1. Toch aan het verder schrijven op het eerste stuk? Tof! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vond dat 't een vervolg nodig had :) Opeens kwam 't gisteravond allemaal uit m'n hand getoverd :p

      Verwijderen