Life #14 | Mijn Beauty-ritueel

Ik ben helemaal geen Beauty-blogger, maar wou jullie toch even een kijkje in mijn Beauty-ritueel gunnen. Om helemaal eerlijk te zijn, ik draag niks van make-up, lipstick, etc. maar ik verzorg mijn huid wel dagelijks.


ⒸEvelyneVergote


Dagelijks: Al sinds ik mijn eerste bezoek aan de schoonheidsspecialiste bracht, zo'n 15 jaar geleden (of misschien toch wel al wat langer) was ik mijn gezicht met een gel en tonic. Ik had als kind al heel veel last van acné. Het was veel te vroeg om met de anticonceptiepil te beginnen daar ik nog geen 12 jaar was toen. Tot we opeens op de schoonheidsspecialiste, waar mijn moeder ging, stuitte. Zij wou met veel plezier mijn gezicht behandelen en al snel kreeg ik er een goed resultaat van. Ook mede dankzij de producten die zij mij aanraadde. Dus ik begon mijn gezicht dagelijks te wassen met een gel en tonic speciaal voor mijn huid met acné. Daarna wreef ik dagcrème op mijn gezicht en 's avonds werd dat nachtcréme. Ondertussen, na zoveel jaren, is mijn gezicht vrij van acné dankzij die dagelijkse behandeling. Daarom veranderde ik recent van samenstelling en werk ik nu met een hydraterende olie waarmee ik elke morgen mijn gezicht behandel, omdat ook mijn huid deels verandert is van vet naar droog. Ook gebruik ik nadien een dag- en nachtcréme in één. Lekker handig, zo hoef ik maar 1 potje uit te stallen.

ⒸEvelyneVergote

Wekelijks: Eén keer per week maak ik tijd om mijn gezicht echt goed te behandelen. Zo ga ik lekker in bad, terwijl ik een masker van scrub of peeling op heb. Door de jaren heen heb ik al heel wat verschillende maskers geprobeerd en zorg ik voor voldoende afwisseling. Dat doet mijn huid deugd en helpt die verschrikkelijke kleine zwarte mee-eters te verdelgen.

ⒸEvelyneVergote

Maandelijks: Eén keer in de maand probeer ik een kuur te doen. Dat zijn ampullen met een geconcentreerde vloeistof die meteen je huid indringen eens je het aanbrengt. Ook hier probeer ik variatie in te brengen. Zo heb je voor elke huid of situatie een kuur. Zelfs voor stress.


6-wekelijks: Om de 6 weken heb ik mijn vaste afspraak bij de schoonheidsspecialiste, waar zij mijn huid nog eens extra in de watten leggen. Hier kan ik echt zo van genieten en als ik buiten kom voel ik mij precies als nieuw. Het enige nadeel is dat mijn huid fel glanst en rood ziet door alle producten die zij ineens op mijn huid smeren. Gelukkig verdwijnt dat al de dag nadien en hoef ik er mij verder geen zorgen om te maken.

4 opmerkingen

 1. Vind ik allemaal zalig... Huidverzorging enzo. Niks zo ontspannend als een fijn maskertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. interessant om te lezen.. toen ik de schoonheidsspecialiste opleiding deed werkte wij ook met Babor! vond het fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Babor is een goed product, maar niet goedkoop :) Ach, zolang 't mij maar helpt ;)

   Verwijderen