Dairy #21 | Kerstboomloos

Ⓒpicjumbo.com By Viktor Hanacek

Het is bijna zover. Kerst. Wanneer bij de meesten al een kerstboom met slingers in de woonkamer staat en de lichtjes de voorgevel van het huis versieren, is er bij mij thuis niets te vinden. Als kind keek ik nochtans uit naar deze fijne en warme periode van het jaar, maar dit jaar voelt het net allemaal wat anders.

Mijn hoofd (en dat van mijn ouders) zit momenteel vol met andere dingen dan Kerstmis. Door mijn fulltime-job verlies ik soms mezelf en weet ik niet meer waar ik het heb. Met Kerst ben ik gelukkig een paar dagen thuis, maar daarna is het weer volle bak met Nieuwjaar. Jawel, ik moet werken. En dat voor de eerste keer in jaren. Het doet wel een beetje raar, maar ik sleur er mij wel doorheen.

Mijn ouders en ik vormen dan nog een vzw (=vereniging zonder winst) met nog enkele anderen. We hebben nu 2 weekends na elkaar er op zitten waarin we op een kerstmarkt het beste van onszelf gaven voor 3 goede doelen. Met een verkoop van Cava, Jenever en nog wel wat vanalles willen we wat geld verzamelen om ons jaarlijks muziekevenement beter te kunnen organiseren. Daar kruipt uiteraard ook wel een pak tijd en werk in. Maar alles voor het goede doel!!

Naast mijn fulltime-job en de vzw is er ook nog de gezondheid. Ik moest rondcrossen van tandarts naar orthodontist en terug. Voor wie het verhaal niet kent, kan het hier teruglezen.
Mijn mama moest enkele weken geleden onder de MRI-scan voor haar galblaas. Het resultaat is dat die er uit moet binnenkort, maar daar is nog geen datum voor vastgelegd. Eerst nog een hele resum specialisten bezoeken alvorens de ingreep kan plaatsvinden.
Ook met oma gaat het niet goed. In korte tijd is haar geheugen heel fel achteruitgegaan, waardoor bepaalde handelingen in het leven niet meer zo normaal blijken te zijn. We weten dat ze ziek is, maar haar zo snel zien aftakelen is niet zo vanzelfsprekend. Ook niet als je in de stiel zit.

Dus zo is het er eigenlijk nog niet van gekomen om een kerstboom in huis te plaatsen of lichtjes aan de voorgevel te hangen.. Misschien volgend jaar wel. Ik wens jullie nu alvast een Fijne Kerst en geniet samen met je familie en vrienden van het samenzijn.

10 opmerkingen

 1. Went het voltijds werken nog steeds zo slecht? Hopelijk hebt ge daar dan binnenkort het ritme een beetje beter voor de pakken! Geniet maar van uw dagen vrij tijdens de kerstperiode!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ene dag kan ik het al beter aan dan de andere dag. Het hangt af van hoe mijn dag is geweest. Zoals vandaag bijvoorbeeld voel ik mij redelijk goed omdat ik mijn collega's heb kunnen helpen op de manier dat ik dat vroeger deed. Echt dat kleine beetje kan mij al zo gelukkig maken.

   Verwijderen
 2. Heel veel sterkte en ik hoop dat je mooie en warme feestdagen hebt. Geniet van je vrije dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte met je moeder en oma en voor jezelf natuurlijk ook. Geniet van je vrije dagen met kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een nare situaties. Natuurlijk heb je wat anders aan je hoofd. 40 uur werken lijkt me sowieso zwaar. Ik heb het daarom nooit gedaan. Ik denk niet dat ik dan een goede balans kan vinden tussen werk en vrije tijd. Ik hoop dat jij dat wel vindt. Desondanks wens ik je fijne dagen toe en veel gezondheid voor 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ook voor jou fijne feestdagen en dat 2017 een schitterend jaar mag zijn voor jou en je familie.

   Verwijderen
 5. Toch hoop ik dat je fijne feestdagen gehad hebt<3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kerstdagen zijn goed verlopen. Rustig thuis. Op Oudjaar en Nieuwjaar werk ik, dus dat zal iets anders verlopen :)

  BeantwoordenVerwijderen