52 blije maandagen #28 | Let's dance

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Na een tegenslag moet je terug kunnen rechtkrabbelen en zien wat het leven je brengt. Zo vertelde Melle in haar wekelijkse blijemaandag-mail.

Yep, daar heeft ze gelijk in. Het is alleen niet altijd even simpel. De één kan dit al sneller dan de ander en de ene situatie bied zich een langere herstelperiode dan de andere. Deze week nog een telefoontje gedaan met 2 mensen die recent hun vader/moeder verloren zijn. Bij de ene was het al 3 weken geleden dat ze haar vader begraven had, maar ze zei dat ze het nog altijd heel moeilijk heeft. 's Nachts droomt ze soms over iets en word ze midden in de nacht wakker. Dan denkt ze morgen moet ik dat aan papa vertellen. Dan bedenkt ze zich plots weer dat hij overleden is. Ook merkt ze dat mensen al snel denken (en het ook letterlijk zo tegen haar zeggen). Je papa is nu al 3 weken begraven, je bent er nu al bovenop zeker? Euh.. wie rouwt doet dat op zijn eigen manier en zijn eigen tempo. Niet op commando.

Wat ik hiermee wil zeggen. Ooit komt de dag dat deze vrouw de dood van haar papa een plaats kan geven. Ooit zal ze weer dansend door het leven gaan. Ooit.. En dat is met alles dat in je leven gebeurt. Ooit geef je die ene gebeurtenis op tijd en stond een plaats. Ooit..

4 opmerkingen

  1. Helemaal waar, rouwen (en eigenlijk alles in het leven) kost tijd en mag op je eigen tempo. Zo logisch maar zo'n mooi inzicht! Je verwoord het heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen