52 blije maandagen #35 | Wie maakt jou tot wie je bent?

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Dit is voor mij ergens wel een gevoelig onderwerp. Ik heb dan wel lieve ouders, grootouders en vele tantes en nonkels, toch zitten we niet steeds op dezelfde golflengte. Dat is uiteraard geen antwoord op de vraag in de titel, maar daar leid het wel naartoe.

Pas op, ik ga hier nu niet lopen verkondigen dat ik een slechte jeugd heb gehad en nooit op de steun van mijn ouders kon rekenen. Doch zijn we het niet altijd eens met elkaar en zijn er zelfs dingen die ik helemaal niet durf te vertellen omdat ik bang ben voor hun reactie (die dan nadien toch nog blijkt mee te vallen soms)

Wie heeft mij dan gemaakt tot wie ik ben? Ja, mijn ouders en vrienden.. Ik kan altijd terecht bij mijn 2 bff's en zij zetten me ook dikwijls met mijn beide voeten terug op de grond of geven mij een virtuele schouderklop wanneer ik het weer eens moeilijk heb.

Ook mijn collega's zou ik hier moeten bedanken voor hun engelengeduld met mij. Vooral het laatste jaar heb ik het moeilijk gehad (door de verhuis van het werk en een totaal ander takenpakket waar ik mijn hart niet in kan steken). Ik ben al vaak gaan klagen tegen de hoofdverpleger van de dienst en ookal heeft hij niets meer te zeggen over ons (logistiek/onderhoud) toch luistert hij steeds. Een créme van een gast, zoals ze zeggen bij ons.

Dus bij deze.. mijn antwoord op de vraag: Wie maakt jou tot wie je bent?

10 opmerkingen

 1. Ik vind dat alles je maakt tot wie je bent. Niet alleen personen, maar ook alle situaties die je meemaakt. Alles wat je doet en ziet neem je mee. Dat wordt als het ware een rugzakje. Je pakt daaruit wat jij fijn vindt en wat jij denkt dat goed is. En dat maakt uiteindelijk wie jij bent. Of zo zie ik het dan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie het ook wat zoals Natasja. Je leert altijd uit de dingen die je meemaakt. Bij mijn ouders en mij is het wat zoals bij jou denk ik. Maar sinds ik alleen woon, gaat het echt veel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom nu ook al veel beter overeen met mijn ouders dan vroeger. Met ouder worden begin je alles wat meer te relativeren. Toch botst het hier nog wel eens regelmatig ;)

   Verwijderen
 3. Wat een mooie vraag! Ik denk dat het een hoop dingen zijn: je achtergrond/opvoeding, hoe je met dingen omgaat en hoe je zelf in het leven wilt staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie vraag waar ik even over na moet denken. Ik denk dat alles en iedereen je maakt tot wie je bent en uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor wat je meeneemt en wat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie vraag. Elke ouder heeft indirect invloed op wie je nu bent. Zelfs als je juist daardoor het tegenovergestelde gaat doen of bent wezen doen. Maar als ik echt oprecht kijk naar wie mij heeft gemaakt tot wie ik ben, ben ik dat zelf. Want de omgeving heeft invloed, maar het is aan mij om daar wat of niets mee te doen. Of in hoeverre ik ergens in mee ga of juist mezelf er tegen af zet. En in mijn geval zijn het vooral de reizen die me het meest hebben gevormd.

  BeantwoordenVerwijderen