Dairy #31 | Keuzes maken

ⓒdevinbride
De afbeelding zegt het misschien al allemaal, maar momenteel staat mijn hersenpan op ontploffen. Ik kan niet in detail treden, maar ik sta voor een grote keuze die ik moet maken. Zo eentje die wellicht mijn leven verder gaat bepalen. Net zoals dat steeds zo gaat, vermoed ik.

Het is iets wat ik eigenlijk al lang wil, maar nu het misschien echt gaat gebeuren mij eigenlijk toch wat afschrikt. Ook weet ik op dit moment niet wat de beste keuze zou zijn mocht ik die mogen maken. Doch kijk ik er ergens naar uit om die sprong te wagen, ookal maakt het mij op bepaalde vlakken vrij onzeker.

De vraag die momenteel door mijn hoofd spookt en mij dus enorm bezig houd de laatste dagen is vooral of ik wel de juiste keuze zal maken. Stel nu, ik maak de keuze maar die blijkt achteraf toch niet de juiste te zijn. Wat dan? En wat als ik een keuze maak en er dan uiteindelijk toch geen kans op maak daar hetgeen ik voor moet kiezen nog niet zeker is.

Keuzes maken, het is nog nooit mijn sterkste kant geweest. Zelfs niet in simpele dingen zoals kiezen in de winkel welk product je nu wil. Wanneer het dan om grote definitieve keuzes gaat krijg ik het uiteraard extra moeilijk. En ook wel benauwd.

Ik probeer het nu even allemaal te laten bezinken, maar toch speelt het nog in mijn achterhoofd. De tijd dringt en misschien wel sneller dan ik zelf wil. Ik hoop alleen dat ik de tijd krijg om de keuze te maken en niemand een keuze in mijn plaats gaat maken.

14 opmerkingen

 1. Ik zie dat altijd heel anders. Ik ben er van overtuigd dat je altijd de juiste keuze maakt. Foute keuzes bestaan in principes niet. Als het goed is, heb je namelijk gekozen voor iets wat voor jou het beste werkt op dat moment. Het is altijd een moment opname. En als de keuze toch niet gaat zoals je had willen gaan, is het een leermoment. En een leermoment is ook waardevol. Want zonder die momenten, groei je niet. En zo komt elke keuze goed en neem je van elke keuze iets mee. Wellicht dat ik daarom altijd maar 3 seconden doe over een keuze. Als ik langer dan 10 seconden over iets nadenk, is het voor mij al een teken om iets niet te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed uitgelegd! Ik heb het helaas altijd moeilijk met keuzes maken en vooral als ze beslissend zijn. Ik zal toch in mijn achterhoofd proberen te houden wat jij hier net geschreven hebt en misschien helpt dit wel bij deze keuze. Bedankt!

   Verwijderen
 2. Ik heb ook altijd het gevoel dat ik de verkeerde keuzes maak. Maar zoals Sheila zegt, is het wel een keuze van op dat moment en is het dan de juiste keuze. Moeilijk eigenlijk. Veel succes alleszins!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik heb 't altijd moeilijk met keuzes maken en zeker als ze beslissend zijn zoals in mijn geval nu. Ik hoop dat ik er uit kom en het mij gelukkig maakt.

   Verwijderen
 3. Wat Sheila zegt vind ik een hele goede! Ik twijfel momenteel ook over iets maar heb er al voor gekozen dus ga er lekker voor. Jij heel veel succes met de keuze maken en hopelijk is het de juiste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd lastig.. probeer vooral te gaan voor datgene wat op dit moment het beste voelt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig zeg! Keuzes maken is nooit echt makkelijk, maar zeker niet als het belangrijke keuzes zijn waar dingen van afhangen. Zelf geloof ik vaak dat je diep van binnen vaak al weet waar je het liefste en het beste voor kunt kiezen, maar dat er soms allerlei (invul)gedachtes bovenkomen die dat bemoeilijken. En zoals hierboven ook al is gezegd, als het de verkeerde keuze blijkt te zijn, dan ben je er in ieder geval voor gegaan, ben je een ervaring rijker en heb je er waarschijnlijk iets van geleerd. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop voor jou dat je eruit geraakt, want ik begrijp dat dit voor jou echt belangrijk is. Ook dat je de nodige tijd krijgt om zelf te beslissen, zoals je zelf al uitspreekt als wens.

  BeantwoordenVerwijderen