52 blije maandagen #41 | Hou het vast voordat je loslaat

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Het was voor mij een vrij emotionele week. In negativiteit en ook wel positiviteit die nadien volgde. Vorige week had Melle het over een nieuwe start en deze week verlengde die gezegde zich in een 'hou het vast voordat je loslaat-gevoel'.

Alleen wil ik het negatieve, die mij deze week overkwam, helemaal niet vasthouden. Liever zo snel mogelijk loslaten en doen alsof het nooit gebeurt is. Maar dat is niet mogelijk. Het houd mij vast in de negatieve zin. En dat wil ik niet. Ik wil er van verlost raken, maar dat lukt mij niet. Het achtervolgt mij overal, ondanks het geen gespreksonderwerp is die ik met mensen voer. Of zeg maar mag voeren.

Stiekem hoop ik dat het zomaar zal gaan wegwaaien, maar ook daar mag ik niet aan denken. Ik moet hier nu even door een zure appel bijten en er toch nog proberen een knop in mijn hoofd om te draaien. Hoe moeilijk dit ook is.


22 opmerkingen

 1. Ik hoop dat je de zure hap achter de rug hebt en de nare nasmaak snel weggaat. Ik wens je heel veel sterkte! Ik ben er van overtuigd dat wij mensen geen beproeving krijgen die we niet aankunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat het nare snel achter de rug is!! Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad doorbijten en hopen dat er snel iets beter op uw pad komt! In negativiteit blijven leven is namelijk ziekmakend. Niet tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doorbijten is misschien makkelijk gezegd. Ik heb ook best veel erge dingen meegemaakt vooral op de maandag. Ik dacht ik maak mezelf blij en koop een monday t-shirt met een pop erop. Nu probeer ik het niet meer in te beelden op de maandag en trek ik die T-shirt aan kijk als eerste naar het poppetje op mijn blouse in de hoop het te vergeten wat soms lukt. Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vervelend zeg! Ik herken dat wel dat je er het liefst vanaf wilt. Doorbijten valt echt niet mee. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is niet altijd even makkelijk iets van je af te zetten, maar positief blijven is beter voor je eigen gemoed :o

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat advies van 'loslaten' ook vaak erg lastig. Het is zo makkelijk gezegd, maar niet zo makkelijk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ppffff soms kan loslaten zo moeilijk zijn. Zie het maar als het proces om het een plekje te geven

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lastig kan het soms zijn om dingen van je af te zetten. Ik hoop dat het je snel lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms helpt het even heel hard te huilen of te schreeuwen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat vervelend! Hopelijk gaat het inmiddels al iets beter? Anders alsnog een welgemeende knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen