52 blije maandagen #42 | Waar ga jij je op focussen vandaag?

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Op het moment van schrijven (donderdagavond 18:27) zit ik met mijn laptop op mijn schoot tv te kijken. Ondertussen wil ik dit blogje schrijven met een grote focus op het onderwerp, maar ergens word ik steeds afgeleid door wat op tv speelt. Dat is Blokken op Eén (voor wie zich interesseert naar wat ik zoal kijk ;) )

Over tot de orde van de dag! Waar focus jij je op vandaag? Euh.. ik focus mij vandaag vooral op de verhuis van mijn oma en opa. Op het moment dat jullie dit hier lezen ben ik bezig met kleren, televisie, wasmand, zeep, en nog vanalles in de auto aan het laden om die allemaal in de toekomstige kamer van oma en opa in het rusthuis te installeren. Dus ligt mijn focus nu vooral op de zorg voor oma en opa. Ik ben ooit van plan om jullie hier meer over te vertellen, maar nu lukt het me even niet. Wegens iets te emotioneel.

Oh wacht even. Ik krijg net een belangrijke mail binnen. Die moet eerst even afgehandeld worden.
Zo dadelijk terug.. *leest snel snel en slaat alle informatie onmiddellijk op* Ok, hier ben ik weer. Het was een mail ivm een muziekgroep die bij ons zal optreden op ons jaarlijks muziekevenement die we organiseren met de vzw. *maakt terwijl een vreugdedansje in de zetel*

Ja, er is op dit moment heel wat gaande in mijn leven (net zoals bij iedereen veronderstel ik) en op dé vraag die Melle deze week stelde: 'Waar ga jij je op focussen vandaag?' is mijn antwoord: Op de zorg voor oma en opa. En ook op de positieve zaken in mijn leven. Of ik zal toch een poging doen tot. Niet altijd even makkelijk, maar ik doe keihard mijn best. Focus is more important than intelligence.


10 opmerkingen

 1. Interessant onderwerp! En wat fijn dat je je opa en oma zo helpt! Ik heb best moeite kamer focussen. Ik wil altijd teveel in 1 dag doen waardoor ik uiteindelijk alles maar half heb gedaan, en dat voelt dan als een tegenvaller.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik. Ik wil soms ook veel te veel ineens en dan nadien heb je de indruk dat je het eigenlijk maar half hebt afgewerkt. Frustrerend soms :)

   Verwijderen
 2. Mooi om over na te denken. Ik ga me focussen op mezelf. Rust en meer nee zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen dat het best lastig is om deze keuzes voor je opa en oma te moeten maken. Wel heel mooi dat je je aandacht nu volledig op hun welzijn richt! Hopelijk wordt er snel een fijn plekje voor hen gevonden in een verzorgingshuis. Mooie vraag om over na te denken trouwens, waar je je op gaat focussen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad best lastig en zeker in de toestand die oma nu is.. We zijn al het ganse weekend bezig met verhuizen en opruimen..

   Verwijderen
 4. Lief dat je je opa en oma met verhuizen helpt. Lijkt me inderdaad een hele klus. Benieuwd hoe dat verlopen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is idd een hele klus, maar het is gelukt. Nu zijn we beetje bij beetje het huis aan het opruimen enzo..

   Verwijderen
 5. Oh ja, je kan zoveel bereiken als je de juiste focus hebt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Succes met de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen