52 blije maandagen #43 | Welke knoop hak jij vandaag door?

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Ik heb het al vaak gezegd op mijn blog, ik zou heel graag een andere job vinden. Het werk maakt mij op dit moment ongelukkig en dat wil ik niet langer. In Melle haar wekelijkse blije maandag-mail meldde ze dat ze een belangrijke knoop had doorgehakt. Die zou ik voor mezelf ook zeer graag willen doorhakken, maar is niet zo simpel.

Voor sommigen lijkt het misschien simpel om zomaar je werk op te geven, maar niet voor mij. Ik vind nl geen andere job die voldoet aan wat ik heb gestudeerd. Ik ben Logistiek Assistente in de zorgsector. Dat wil zeggen dat ik een ondersteuning ben voor het verzorgend en verplegend personeel. Mijn taken doen er vooral toe om het verzorgend en verplegend personeel te ontlasten van bepaalde taken zoals het aanvullen van benodigdheden, bedden opmaken, maaltijdbegeleiding, ..

Dit deed ik tot een jaar en half geleden met hart en ziel. Ik mocht zelfs helpen de bewoners te begeleiden naar toilet en zitplaats. Dit deed ik met zoveel liefde dat dit mijn droomjob was. Ik wou dit doen voor de rest van mijn carrière. Helaas door de verhuis van het rusthuis zelf is gans mijn takenpakket door elkaar geschud en doe ik dingen die eigenlijk helemaal niet tot mijn takenpakket zouden mogen behoren. Omdat ik een full-time job wou moest ik er een extra job bijnemen, waar ik helemaal mijn draai niet in vind. Ik heb hier al meerdere malen over gesproken met de directie en verantwoordelijke, maar er is geen zicht op een job die ik wil uitvoeren binnen het rusthuis.

Helaas ben ik in de zoektocht naar een nieuwe job als Logistiek Assistente in de zorgsector, al meermaals gebotst op het antwoord dat de job niet meer bestaat en de taken worden overgenomen door het Verzorgend personeel. Of de job bestaat wel nog, maar niet het takenpakket die het zou moeten zijn. Dus, conclusie is: ik heb ooit keihard gestudeerd voor.. niets. Dat doet pijn.. Ik wil mijn job kunnen uitoefenen zoals ik het ooit graag heb gedaan.. Ik wil dan wel flexibel zijn, er zijn grenzen vind ik persoonlijk.

Ik moet dus ooit een belangrijke knoop gaan doorhakken wat mijn werk betreft. Ik weet echt nog niet waar ik uiteindelijk ga uitkomen, maar ik hoop voor mezelf dat ik ooit de juiste knoop vind die ik zal doorhakken.

6 opmerkingen

 1. Zo jammer dat je niet blij wordt van je werk. Knopen doorhakken is soms noodzakelijk, maar ook zo ontzettend lastig! Kan in je niet intern een opleiding volgen waardoor je de taken alsnog kunt uitvoeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, dat lukt helaas niet. Ik heb al miljoenen pogingen ondernomen om binnenshuis op een andere plaats te werken, maar zonder resultaat..

   Verwijderen
 2. Zo zo zo jammer dat je geen voldoening haalt uit je werk. Op mijn afdeling werkt er wel nog een logistiek assistent (ik werk als verpleegkundige in een woonzorgcentrum). Veel sterkte en moed toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij te horen dat de job Logistiek toch nog aanvaard word :)

   Verwijderen
 3. Heb je al eens verder gekeken naar andere jobs? Misschien zijn er wel totaal andere dingen die je ook heel leuk zou vinden? Allez, ik weet het niet hé. Echt een rottige situatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, alleen weet ik niet goed wat.. Ik heb een diploma Logistiek Assistente in de zorg en daar kun je niet veel verder mee raken als je geen andere opleidingen doet. Ik weet het op dit moment gewoon even niet meer..

   Verwijderen