52 blije maandagen #44 | Wie of wat ga jij ont-moeten?

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Een mooie woordspeling die Melle ergens opving en in haar wekelijkse blije maandag-mail omschreef. Het gaat niet om iemand ontmoeten, maar wel om het fenomeen ont-moeten, dus niet moeten. Snap je?

Ik ben er helaas al enkele keren tegenaan gebotst. Tegen dat moeten. Maar waarom? Waarom moeten we werken? Waarom moeten we eten? Waarom moeten we onszelf bewijzen? Ok, ik ben er mee akkoord dat er bepaalde dingen zijn in het leven die moeten gebeuren. Zoals werken. En eten. Toch zou ik graag eens een leven willen waar niets meer moet. Maar ja, wie niet?

Ik begrijp dat je moet gaan werken, want je moet toch geld verdienen om een leven te hebben. Je moet eten om te kunnen overleven. Je moet een trap of lift nemen om op de eerste verdieping te raken. Je moet de tv aansteken om er naar te kunnen kijken.

Ik zoek het nu misschien wel wat ver en dat is niet wat Melle bedoelt met ont-moeten. Volgens mij gaat het om even niet te moeten, dus te ont-moeten. Even niet moeten zorgen voor de was en de plas, even niet de stofzuiger in de hand hebben om het huis schoon te hebben, even niet te moeten uitgebreid koken, .. en zo kan ik nog even verder gaan. Dit lukt mij vooral wanneer ik vrij ben en niet moet gaan werken. Even de sleur ontlopen :)

2 opmerkingen

  1. Ik vind het zo maf dat mensen zichzelf vaak vertellen dat ze iets moeten, van zichzelf. Dat is totaal niet ontspannend. Ik moet helemaal niets van mezelf. Ik wil het gewoon willen, zeg maar. En dat werkt heel goed. Ik moet dan misschien werken om geld te verdienen, maar ik heb zelf nog wel de keus wel werk dat is. Ik moet niet bij deze werkgever blijven als ik niet gelukkig zou zijn. En als je niet happy bent in je relatie, ben je de enige die jezelf stopt om te vertrekken, zeg maar. Om maar een voorbeeld te noemen. Het leven wordt stukken makkelijker als mensen zichzelf meer gunnen.

    BeantwoordenVerwijderen