52 blije maandagen #49 | Ook als het kut is, is het leven leuk.

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Voor velen is de kerstvakantie vandaag begonnen, maar niet voor mij. Ik werk al meer dan 10j in de zorg en ik ken geen dergelijke vakanties meer. Vorig jaar moest ik zelfs voor de eerste keer werken met de feestdagen. Heel erg vond ik dat niet, maar was toch een beetje wennen. Dit jaar ben ik op beide feestdagen vrij, dus ik kan even relaxen en genieten. Wat ga ik doen?

Op Kerstavond ben ik zoals steeds gezellig thuis bij mijn ouders voor tv. Met een hapje en een drankje én een kerstfilm! Welke ik dit jaar ga zien weet ik nog niet, word op het moment zelf beslist ;) Op Kerstdag gaan we uit eten met mijn oom (de broer van mijn papa). Hij woont een eindje van ons en dus is het wel fijn om deze dagen samen door te brengen. Dit jaar wel anders dan anders, omdat oma en opa recent naar het rusthuis zijn verhuisd (vroeger was het de traditie om kerst en nieuw bij hen thuis te vieren). Dus, we gaan eerst lekker eten en dan gaan we op de koffie in het rusthuis. Tweede Kerstdag is het weer werken geblazen.

Op Oudjaar ga ik bij vrienden vieren. Dan eten we samen Teppanyaki. Heerlijk gezellig! Op Nieuwjaar doen we het dit jaar kalm aan thuis aangezien ik op Oudjaar mijn buikje al zal hebben rondgegeten. Tegen de middag zal er misschien wel een stuk taart in kunnen, maar voor de rest spreek ik nog niets uit. Ik zal wel zien ;)

15 opmerkingen

 1. Oeh! Fijn dat er zoveel leuke dingen zijn om naar uit te kijken. Geniet er van! Zowel van de rust, als van familie en vrienden, als van al het lekkere eten :) Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger werkte ik ook vaak met de feestdagen. Ik vond het prima, want ik vond de toeslag mooi meegenomen. Mijn ouders zijn nu gepensioneerd, maar mijn vader was buschauffeur en mijn moeder verzorgde de maaltijden in het ziekenhuis. En die werkzaamheden gaan door, ook tijdens feestdagen. Dus als zij moesten werken, kon ik ook net zo goed werken. Nu ik een eigen gezin heb, ben ik blij dat ik niet meer hoef te werken met de feestdagen. Helaas moet manlief 2e kerstdag wel werken. Maar goed, ik heb vriendlief nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik begrijp dat en vind het ook niet erg om met deze dagen te werken. Leuk voor de toeslag. Maar het is fijn om thuis te zijn ook ;) Dus elk op zijn beurt vind ik prima. Tweede Kerstdag is bij ons helaas geen feestdag meer en moet ik terug werken. Ik kan er nog mee leven, hihi.

   Verwijderen
 3. Heerlijk genieten dus! Hebben ze in België nu toch tweede kerstdag? Ik begreep pas van een kennis dat jullie dat niet hebben? Wij gaan heel burgerlijk eerste kerstdag bij mijn schoonouder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, te vroeg. Eerste kerstdag bij mijn schoonouders eten en tweede kerstdag bij mijn ouders :)

   Verwijderen
  2. Jawel hoor! Wij hebben een Tweede Kerstdag. Maar bij de ene werkgever is dat een feestdag, bij de andere niet. Vandaar :)

   Verwijderen
 4. Zo te horen heb je mooie kerstplannen in het vooruitzicht. Wat heerlijk, zeker na zo'n moeilijk jaar! Ik wens je alvast hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk tijd genoeg om te genieten van de feestdagen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele fijne dagen gewenst lieve Evelyne :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele fijne feestdagen! Een mooi vooruitzicht met familie, vrienden en food!

  BeantwoordenVerwijderen