52 blije maandagen #50 | Terugblikken

ⓒpixjumbo.com By Viktor Hanacek
Dit is voorlopig de laatste 52 blije maandag-post. Niet getreurd, Melle gaat er normaal volgend jaar terug mee door. Alleen heb ik een blogwijziging en kan ik deze rubriek niet meer op een vast tijdstip inplannen. Meer hierover verneem je later deze week ;)

Omdat het de laatste blij maandag van het jaar 2017 was blikte Melle terug in haar jaar. Ook ik doe dit aan de hand van een paar stellingen die ze zelf opstelde.

1. Dit was fantastisch
Ik moet bekennen dat ik geen fantastisch jaar achter de rug heb en eerder de negatieve dingen heb onthouden in plaats van de positieve. Dat hoop ik in 2018 anders te zien. Ik wil ondanks de omstandigheden op dit moment terug positiever in het leven staan.

2. Dit was ronduit kut
In het begin van deze maand overleed onze vriendin na een strijd van 5 jaar aan kanker. Ik ben ergens blij dat ze eindelijk verlost is van alle ellendige pijn, maar de leegte die ze achterlaat is toch even slikken. Haar man en 3 kinderen moeten hun leven nu opnieuw oppakken. Dat gebeurt met vallen en opstaan. Wij staan hen bij waar we kunnen, maar kunnen haar zeker niet vervangen. Komende dinsdag zou ze 50 zijn geworden..

3. Dit heb ik geleerd
Ik wist al langer dat ik een doorzetter was, maar dit jaar heb ik nogmaals op enkele vlakken bewezen dat ik ondanks alles er blijf voor gaan. Zo hield ik mijn challenge om elke dag een foto te maken vol, ookal was dat niet alle dagen even simpel.

4. Hier ben ik dankbaar voor
Ik ben dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun die ik steeds krijg van mijn 2 bff's! Zoals al gezegd heb ik een ontzettend zwaar jaar achter de rug. Elke keer wanneer het weer even tegenzat kon ik bij die 2 meiden terecht via WhatsApp. Hun steun deed mij enorm veel deugd en had ik zeker hard nodig het afgelopen jaar. Bedankt meiden!! <3

5. Dit neem ik mee naar volgend jaar
Mijn auto HAHA Ik kocht dit jaar een nieuwe auto en neem die graag mee naar het volgende jaar ;) Nee, serieus nu. Ik hoop dat ik in 2018 evenveel doorzettingsvermogen heb als in 2017 maar dan in andere dingen.

6. Mijn 2017 in 1 woord 
Rollercoaster

10 opmerkingen

 1. Ze zeggen dat na regen zonneschijn komt, dus ik hoop dat 2018 voor u wat meer positiviteit zal inhouden dan dit jaar. Ik wens het u alvast van harte toe. En puntje vier... zo lief!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat 2018 wel een onvergetelijk jaar mag worden met heel wat meer hoogtepunten en minder (of helemaal geen, maar dat lijkt mij wat onrealistisch) dieptepunten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heftig om je vriendin te moeten verliezen. Ik wens voor 2018 een rustig, liefdevol en mooi jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh rollercoaster is wel een woord dat hier ook van toepassing is!

  Een heel fijn 2018 alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een stevige rollercoaster, maar toch ook met heel wat mooie momenten om te koesteren!

  BeantwoordenVerwijderen