Blijmakers | 10 dingen waar ik blij van word

ⒸEvelyneVergote

Ik vond het wel eens leuk om een lijstje op te stellen met dingen waar ik blij van word. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd ;)

1. Op zaterdagavond met een glaasje wijn languit op de bank voor tv liggen.
Omdat ik tijdens de week amper nog tv kan kijken en ik dan mijn programma's opneem, bekijk ik die liefst op zaterdagavond met een glaasje wijn in de hand. Zàlig vind ik dat!


2. In een klein café'tje of marktplein een optreden meepikken.
Omdat we met onze vzw jaarlijks een muziekevenement organiseren met lokale bandjes, gaan we ook vaak naar hun optredens kijken. Om een idee te krijgen wat ze brengen en of ze goed zijn. Hier kan ik ongelooflijk van genieten, ookal is het kleinschalig en intiem met het publiek.


3. Ijsjes eten! 
Het hoeft geen zomer te zijn voor mij om ijs te eten. Ik eet het winter, zomer, lente en herfst. Tijdens koude dagen eet ik het liefst met een pannenkoek, maar tijdens de warme zomerdagen kan ik eender welk uur genieten van een grote coupe crème glace zonder slagroom.


4. Een gezichtsmasker
Ik ben een meisje (of vrouw) die nooit make-up opdoet, maar dagelijks reinig ik mijn huid en wekelijks neem ik een bad en verwen ik mezelf met een gezichtsmasker. Genieten!


5. Bloggen
Ik word gewoon blij wanneer ik mijn blog open en alle reacties lees. Dat is nl de drive om te blijven bloggen en daar word ik hééél blij van.


6. Rondrijden in mijn auto
Ik rij graag met de auto. Toch zolang het een bekende weg is waar ik bijna dagelijks of wekelijks naartoe rij. Stuur mij naar een onbekende plaats en ik schiet lichtjes in paniek. Doch word ik blij wanneer ik in mijn auto stap en gewoon kan rijden.

7. Oorbellen
Ik zal niet zeggen dat ik verslaafd ben, maar telkens wanneer ik in een kledingwinkel kom en daar het rekje vol oorbellen zie moet ik er aan draaien. En zowiezo heb ik weer een paar exemplaren mee..

8. Gezellig bijkletsen met vrienden/vriendinnen
Het gebeurt de laatste tijd veel te weinig, maar ik kan zo genieten van even bij te kletsen met vriendinnen bij een glaasje wijn thuis of op café. Maakt me achteraf weer helemaal blij.

9. Foto's nemen en bewerken
Ik ga dolgraag met mijn camera op stap en doe dit zo vaak ik kan. De foto's die ik neem bekijk ik dan liefst direct op de laptop en sommige pik ik al uit om te bewerken en in mapjes te plaatsen. Soms is dat wel eens stressy (en zeker in opdracht van), maar ik word gewoon steeds blij van het resultaat.


10. Brievenpost in de bus
Ik kan blij worden wanneer er 's avonds post op mij wacht. Liever geen betalingen, maar wel echte brievenpost van mijn bff of een zomaar een kaartje van iemand. Wanneer ik een dagje in de week vrij heb krijg ik kriebels wanneer de postbode passeert en hol ik als een gek naar buiten om te zien of er iets leuks voor mij bij is :)Waar word jij blij van?

14 opmerkingen

 1. Fijne dingen om blij van te worden. Dit zou je allemaal extra vaak 'moeten' gaan doen in 2018<3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi lijstje. It’s the little things. Daar moeten we allemaal wat vaker bij stilstaan denk ik. Van in bad gaan en mijzelf verwennen met een maskertje kan ik ook blij worden. En van in de zetel gaan zitten met een goed programma ook. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, als ik de weg niet ken met de auto, ben ik ook echt een ramp. Ik snap pas wat de gps gezegd heeft als de stippellijn al een volle, dikke, witte lijn is geworden waar ik niet meer over mag, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooh post is zo leuk! Dat is ook de reden dat ik drie pennevriendinnen heb. Je hebt een mooi lijstje opgesteld Evelyne :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk en dit zijn de mooie kleine dingen in het leven die een mens heel gelukkig kunnen maken. Leuke post Evelyne!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke lijst, Evelyne! Die foto vanboven is ook echt heel erg leuk. Ik hou ook van autorijden haha, spijtig dat het niet zo goed is voor het milieu of ik reed de hele dag rond ;) En brieven posten is zo leuk he! Ik vond het zo fijn om kerstkaartjes te kunnen versturen, eigenlijk zou ik meer zo'n dingen moeten doen! Liefs :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankuwel! Ja, mocht het kunnen, ik reed ook de ganse dag rond. Misschien dat mijn oriëntatie hierdoor zou verbeteren ;)

   Verwijderen
 7. Wat leuk om dit te lezen. Op de één of andere mannier had ik niet verwacht dat je zo met oorbellen bezig zou zijn.

  PS. Er hoort een 't' achter word in je titel;)

  BeantwoordenVerwijderen