Mind | 5 vragen die je af en toe eens aan jezelf moet stellen


ⒸEvelyneVergote
Ik vond mijn inspiratie voor deze post bij Irene. Soms is het wel eens nodig om bij bepaalde onderwerpen stil te staan, maar voor jezelf eens enkele vragen te stellen. Ik stelde mijzelf de vraag en ging heel goed over de vraag nadenken.

1. Waar word je iedere dag blij van?
Ik merk dat ik snel blij word van iets klein. Een compliment, een glimlach op het gezicht van iemand dierbaar, een stuk chocolade,.. Ik geef toe dat ik niet elke dag even goedgezind rondloop en wanneer iets niet loopt zoals het moet je dat wel zal zien aan mij. Onbewust. Maar tegelijkertijd kan ik blij worden van een goed gesprek vlak na die gebeurtenis die je helemaal van de kaart heeft gebracht.

2. Wat zou je het liefst achter je willen laten?
Ik zou graag enkele dingen uit het verleden, zoals het gepest worden, willen vergeten en achter mij laten. Helaas achtervolgt die periode mij nu nog steeds en krijg ik argwaan in het minste wat er gebeurt. Mocht ik dat achter mij kunnen laten..


3. Durf je echt te dromen?
Ik heb dromen, maar heb geen idee of die ooit nog zullen uitkomen. Ik heb het nu niet over het winnen van een groot bedrag en emigreren naar een ander tropisch land, maar wel over de soort job ik wil doen en de toekomst. Huisje tuintje boompje, bijvoorbeeld.

4. Voel je je meer dankbaar dan ondankbaar of andersom?
Ik voel mij dankbaar voor zeer kleine dingen. Een compliment krijgen van iemand vind ik zo mooi. Zelf ben ik zeer dankbaar naar anderen toe. Zo zou ik 1000x keer iemand bedanken die mij even uit de tijdsnood helpt op het werk. Of iemand die me even vastpakt en zegt 'het komt wel goed' ben ik ook dankbaar voor de steun op dat moment.


5. Durf je nu te tekenen wat je denkt? 
Wat denk ik nu? Dat ik dankbaar ben voor wie dit komt lezen ;) Of ik dit nu kan tekenen is een andere vraag. Ik heb namelijk wel wat fantasie in mijn tekenkunsten, hihi.


Waar word jij iedere dag blij van?

6 opmerkingen

  1. Met nummer drie heb ik geen probleem. Ik durf juist héél groots te dromen. En bij de vraag 'Waar word jij iedere dag blij van' moet ik altijd meteen aan mijn huisdieren denken. Die laten mij elke dag weer lachen. Ik zou er nooit meer zonder kunnen. Dat zijn echt de lichtpuntjes in mijn leven. En tegen u wil ik ook wel zeggen dat het écht wel goed komt. Na regen komt altijd zonneschijn. De hoop niet opgeven <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie vragen om bij stil te staan inderdaad! Wat mooi dat je van kleine dingen al blij kan worden en dat ook sommige kleine dingen je al een dankbaar gevoel kunnen geven. Ik hoop dat je je mooie dromen kunt vasthouden en erin blijft geloven. Ook al lijken de dingen op dit moment misschien onbereikbaar, ik weet zeker dat jouw tijd ook gaat komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Momenteel ben ik iedere keer blij als mijn zoontje terug lacht en wat met meer enthousiasme kan vertellen over school... kleine dingen! ;)

    BeantwoordenVerwijderen