✘Car confession-Tag✘

ⒸEvelyneVergote


Oorspronkelijk werd deze Tag bedacht door Trendbubbles maar ik vond ze elders op de blog van huismama.nl :) Ik vond het wel eens tijd dat ik jullie wat meer vertelde over mijn auto- en rijkunsten.

1.Heb je een auto?
Ja, ik kocht recent (eind oktober vorig jaar) een nieuwe. Een Ford B-Max. Mijn vorige auto was nodig aan vervanging toe ;)  

2.Waarom heb je een auto?
Omdat ik niet met het openbaar vervoer naar mijn werk kan. Mijn diensturen zijn niet haalbaar met de diensturen van het openbaar vervoer. En ik ben stiekem wel blij dat ik een auto heb, want voor mij betekent dat een stukje vrijheid.  

3.Wat was je eerste auto?
Ik kocht 9 jaar geleden de auto van mijn nonkel over. Hij hoorde dat ik voor mijn rijbewijs ging en stelde voor om de zijne te verkopen aan mij zodat hij een nieuwe kon aanschaffen (om kosten te kunnen maken in zijn bedrijf ;) ). Dat was een zwarte Ford Fusion. Ik heb daar heel graag mee gereden!

4.Wat voor een kleur heeft je auto?
Mijn eerste auto was zwart van kleur. Ik zie dat wel graag, maar die was zo snel vuil dat ik het steeds ontzag om die te wassen, haha. De nieuwe auto is een soort donkergrijs Metalic.

5. Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?
Ja, helaas.. Met mijn eerste auto, de zwarte Ford Fusion. Het was op weg naar het werk en het was Goede Vrijdag (dat weet ik nog heel goed). Ik reed op een normale snelheid en moest een andere baan op. Ik keek naar links en het moment dat ik wou vertrekken reed ik op mijn voorganger (waarvan ik dacht dat die al weg was). Mijn auto was net niet perte totale, maar er waren wel hoge kosten aan. De andere auto had bijna niets, behalve een een kleine deuk in zijn koffer. Ongelooflijk wanneer je mijn auto zag. Ik belde asap mijn ouders die onmiddellijk zijn gekomen. Zij verwittigden mijn verzekeringsagent en hij regelde alles. Omdat ik in fout was moest mijn verzekering ook de kosten van de andere partij betalen en later bleek dat die meer kosten had dan ik (en mijn auto was bijna perte totale!) Dat is nu gelukkig ongeveer 6 jaar geleden en sindsdien heb ik niets meer voorgehad. Laat ons hopen dat dat zo blijft ;)

6. Heeft je auto een bijnaam?
Nee 

7. Heb je al eens een lekker band gehad? Hoe heb je het opgelost?
Ja, 2x zelfs. De eerste keer was ik nog maar net vertrokken van thuis toen ik voelde dat mijn auto niet goed bolde. Ik heb mij aan de kant gezet en zag toen dat mijn linkervoorwiel plat stond. Althans dat dacht ik. Wanneer mijn papa en een vriend de band hadden vervangen vonden ze er een nagel in. Enkele dagen later vertrek ik van de parking op het werk en voelde ik weer hetzelfde als enkele dagen geleden. Het was nu mijn rechtervoorwiel. Ik moest toen wel de VDAB bellen, want het was al laat en ik kon niet meer naar de garage. We dachten toen wel even aan kwaad opzet, maar dat bleek het gelukkig niet te zijn. Ik heb gewoon pech gehad.. 

8. In wat voor auto rijd je over 10 jaar?
In mijn huidige Ford B-Max. Ik heb hem net gekocht en hoop er nog heel lang van te kunnen genieten. 


9. Hoe vaak was je de auto?
Eerlijk? Ik was die pas als die echt vuil is.. Ik heb dus ook geen vast ritueel waarin het autowassen in voorkomt..   

10. In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?
Mijn ouders hebben altijd in een Ford rondgereden. Zo volg ik hen nu ook op. Dus hoogstwaarschijnlijk zou ik 20 jaar geleden ook in een Ford rijden :)  

11. Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
Ik kan niet goed airco verdragen. Ik krijg er makkelijk hoofdpijn van. Dus mag die van mij gerust uit mijn auto verdwijnen.  

12. Automaat of versnelling?
Ik reed nog nooit met een automaat en weet ook niet of ik dit zou kunnen. Geef mij maar versnellingen.   

13.Heb je wel eens gelift?
Nee, nog nooit. En ik heb ook nog nooit een lifter meegenomen. Daar krijg ik nu eens schrik van. Je weet nooit wie je meeneemt.  

14.Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef, keren op de weg?
Ik kon tijdens mijn leerperiode als de beste achteruit inparkeren. Nu lukt dat spijtig genoeg heel wat minder. Zo dwaas. Ik parkeer mijn auto wel nog elke dag achteruit op de oprit omdat dat makkelijker is om 's ochtends te vertrekken.   

15. Hoe lang heb je je rijbewijs al?
4 April 2008   

16. Wat is je droom auto?
Ik heb als kind altijd gedroomd van een Jeep. Maar ik ben op dit moment blij met wat ik heb :)  

17. Zing je wel eens in de auto?
Wanneer ik mij gelukkig voel en de radio keihard staat zing ik wel eens valselijk mee met de radio.  

18. Waar luister je naar in de auto?
Ik luister altijd naar Q-music in de auto. Wanneer er dan een mooi liedje op de radio komt vliegt mijn volumeknop omhoog ;)

19.Zou je de weg nog kunnen vinden met behulp van een ouderwetse wegenkaart?
Stuur mij naar een onbekende bestemming en je ziet mij nooit meer terug. Mijn oriëntatie is 0,0 en alleen vind ik mijn weg bijna nooit terug. Ik moet iemand hebben die mij de weg toont of uitlegt.

Met welk merk van auto rijd jij het liefst?

8 opmerkingen

 1. Wat een pech met die lekke banden! Ik heb gelukkig nog nooit een lekke band gehad. Momenteel rij ik een VW Up! en ben daar erg blij mee. Zo fijn een eigen auto he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had echt dikke pech toen. Dacht zelfs dat ik geboycot werd ofzo, haha.

   Verwijderen
 2. Nog veel rijplezier met je nieuwe auto!Ik heb mijn rijbewijs pas sinds mei 2017 en rij sindsdien en daarvoor met mijn voorlopig rijbewijs in een Ford Fiesta.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou nu een Ford Fiesta kopen, ik ben zot van die auto, maar die is helaas te laag voor mij. Ik moet denken aan mijn rug :)

   Verwijderen
 3. HAHA dit ben ik: "Stuur mij naar een onbekende bestemming en je ziet mij nooit meer terug." :D Ik rijd in David z'n Land Rover en ik wil nu zelf ook een auto waarin je echt zit met je benen meer naar beneden in plaats van naar voor om aan je pedalen te raken. Snap je? En ik vind het ook gewoon echt een stoere auto :D Mijn eerste autootje was een Peugeot 206. Mijn ouders hadden die tweedehands gekocht zodat ik kon leren rijden. Vind het nog altijd een fijne auto!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan mogen wij nooit samen op pad, HAHA! Ooh lijkt me niet gemakkelijk om met zo'n auto te rijden..

   Verwijderen
 4. Leuke tag om te lezen. Ik ben nog steeds erg blij met onze capture.
  En ja, onze auto heeft wel een bijnaam ;-)

  BeantwoordenVerwijderen