✘Feiten Over De Blog & Blogger Tag✘

ⒸEvelyneVergote

Ik vond deze Tag bij Sammie, maar oorspronkelijk is die gemaakt door Romy van Dochterlief.nl.

1. Hoe ben je bevangen door het blogvirus?
Hiervoor moet ik een tijd terug. Toen ik zo net het internet ontdekte, een tiental jaar geleden, was ik aan het surfen en ontdekte ik een plek waar ik kon schrijven. Toch blog ik amper 2,5 jaar hier op dit platform. Een understatement, want ik hield al vaak veel te snel op bij blogs. Ofwel was het platform verdwenen, ofwel trok ik niet het gewenste publiek aan, .. Maar toen mijn bff een paar jaar geleden terug begon te bloggen (die ik trouwens via het bloggen heb leren kennen) begon het opnieuw te kriebelen en is deze blog geboren.

2. Wat is je favoriete blogplek?
Thuis, in de living, in de zetel, met de laptop, voor tv.

3. Heb je een vast blogroutine?
Ja en nee. Ik plan heel veel in. Zeker nu ik elke dag een blog wil plaatsen. Er zijn dagen dat ik inspiratie zoek, de andere werk ik ze uit, nog een andere dag kies ik foto's, ..

4. Spiegelreflex of telefoon als camera gebruik?
Tot voorheen maakte ik vaak gebruik van free stockphotos. Maar dat matcht uiteraard niet met mijn enorme passie fotografie. Daarom probeer ik nu zo veel mogelijk mijn spiegelreflex boven te halen en een passende foto bij het artikel te plaatsen. Tot nu toe is me dat nog aardig gelukt (vind ik zelf)

5. Social media-fanaat of liever offline?
Ik ben minder online door mijn full-time job. Maar wanneer ik vrij heb dan check ik graag eens social media. Ik noem mezelf geen verslaafde omdat ik niet elke dag online hoef te zijn.  Ik kan het best eens een dag overslaan.

6. Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven hebt en gepubliceerd hebt?
Ik schreef ooit een negatief artikel over mijn werk. Een collega had mij van antwoord gediend die dag en daar was ik serieus viesgezind over. Ik uitte mijn frustratie dus in een artikel en toen het net online stond en mijn bff het had gelezen vroeg ze mij of ik dit wel goed doordacht had. Toen had ik spijt en heb ik het onmiddellijk verwijdert. Volgens mij heeft niemand het gezien ;)

7. Op welk artikel ben je juist heel trots?
Vorig jaar deed ik een 365 days of photography-project en hier ben ik stiekem toch een beetje trots op. Ik heb het namelijk volgehouden!

8. Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogst aantal bezoekers op je blog op 1 dag?
Oei.. ik check mijn cijfers eigenlijk helemaal niet. De reden hiervoor is dat ik redelijk onzeker ben en dus niet durf te kijken hoeveel bezoekers ik heb per dag.

9. Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?
Dat heb ik al deels hiervoor al gezegd. Ik ben een onzeker persoon en dat merk je wel in mijn artikels ook. In de beginperiode van deze blog besloot ik zelfs opeens helemaal het roer om te gooien en heb ik alle artikels tot dan (waren er een stuk of 20 denk ik) verwijdert. Ik ben gewoon helemaal opnieuw begonnen en zie die dag als de geboorte van mijn blog. (klinkt misschien vreemd, maar ik deed het alvorens ik er erg in had)

10. Wat is jouw beste eigenschap als blogger?
Ik hou vast aan mijn schrijfstijl. Ook mijn onderwerpen leunen heel dicht tegen mij. Dat is misschien wel de reden dat ik het bloggen nu wel volhoud :)

11. Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?
Op deze persoonlijke blog schrijf ik al mijn artikelen zelf. Ik deed ooit wel een poging om gastbloggers te lokken, maar om één of andere reden ben ik daar verschrikkelijk in gefaald. Op mijn 2de blog die ik samen met mijn vriendin beheer, doe ik wel beroep op gastbloggers. Wij laten anderen graag aan het woord. Ik zeg nu niet dat dit van een leien dakje loopt, maar met de nodige stress lukt het ons wel.

12. Heb jij typische blogger-kenmerken?
Ja, ik denk sinds kort wel vaak 'ooh dat is nog een idee' of 'oh die foto zou bij dat artikel passen'. En ook wel 'waarover zou ik nog eens kunnen schrijven?'

13. Hoeveel foto's moet jij maken voordat je een perfecte selfie hebt?
Euh.. Selfie? Bij 1 hou ik al op en zeg ik 'nee, dit lukt nooit'. Ik sta veel liever achter de camera dan voor de lens ;)

14. Wat is jouw ultieme wens voor de blog?
Dat ik nog lang kan bloggen op deze manier. Ik haal er mijn plezier uit en het werkt ook als een soort therapie voor mij. Ik leerde ooit alles van mij af te schrijven in moeilijke periodes en dat kan ik hier ook deels doen. Als ik dit kan blijven doen tot mijn 100ste.. euh.. ja, je weet wel wat ik bedoel ;)

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

4 opmerkingen

 1. Ik vind het echt super tof dat ja elke dag post nu! :D Leuk om te lezen deze tag. Ik kijk wel naar mijn cijfers, eens in de week ofzo, niet dat ik er echt mee aan de s lag ga, maar ik vind het wel leuk om eens te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik doe mijn best om zinvolle stukken te schrijven, haha

   Verwijderen
 2. Leuk om deze tag te lezen! Mijn ultieme droom? Ik zou graag dit jaar een uitstapje/overnachting als samenwerking willen krijgen. Lijkt me echt super tof.

  BeantwoordenVerwijderen