✘Google-Tag✘

ⒸEvelyneVergote


Ik kwam onlangs bij Ester en zag deze leuke tag op haar blog. De bedoeling van deze tag is dat je elke letter van het alfabet in de zoekbalk bij Google intikt. Je laatste zoekopdracht komt tevoorschijn en die schrijf je op om daar dan iets over te vertellen. Leek mij wel eens leuk om te doen.

Action
Ik zocht een leuk cadeautje voor een verjaardag van een kennis en ging op de website van Action op zoek naar inspiratie. Uiteindelijk ben ik dan maar zelf naar de Action-winkel geweest, want daar kreeg ik pas een echt zicht op wat ik wou doen.


Bol
Yep, ook hier zocht ik inspiratie voor dat cadeautje. Dat ik dan uiteindelijk in de Action-winkel kocht.


Coolblue
Hier kom ik vaak kijken voor spullen voor mijn camera etc. Het gebeurt dat ik iets koop, het gebeurt dat ik het laat voor wat het is.


De Lijn
Geen idee wat ik hier aan het opzoeken was, want ik reis al jaren niet meer met De Lijn. Misschien moest ik iets opzoeken voor iemand anders, ik weet het niet meer.


Edenred
Hier controleer ik regelmatig mijn saldo van mijn maaltijdcheques. Mijn moeder geeft ze dan wel uit, ik kan op deze site zien wat er binnenkomt en wat er buitengaat. Heel handig, want ik weet graag wat er binnenkomt.


Facebook
Dit is wellicht de meest gebruikte website in ons midden. Ik heb dan wel een snelkoppeling op mijn bureaublad gemaakt, toch gebeurt het dat ik via Google naar Facebook ga. Misschien wat vreemd, maar soms gebeurt dat ook allemaal onbewust. Vooral als ik moe ben gebeurt dit wel eens.


Google
Tjah, dit hoef ik hoogstwaarschijnlijk niet uit te leggen. Wanneer ik iets wil opzoeken ga ik naar Google en dan blijkt Google dan ook op de eerste plaats te staan wanneer ik dit in de zoekbalk intik.


Hln
Het Laatste Nieuws, de dagelijkse krant. Ik volg het nieuws op tv soms maar met een half oog, maar soms verschijnt dan een nieuwsbericht die mijn aandacht trekt op mijn computerscherm waardoor ik vaak naar hln.be surf het artikel te lezen. Ik ben eerlijk gezegd wel nog meer te vinden voor de papieren versie van de krant, maar digitaal is het gewoon heel gemakkelijk om snel informatie te vinden over een gebeurtenis die net gebeurt is.

Ikea
Ik ben helemaal niet op zoek naar nieuwe meubels ofzo, maar ik snuister wel eens graag in een meubelcatalogus. Ook op internet. Gewoon. Eens snuisteren.

Jobat
Wat zou ik hier nu komen doen? Ik weet ook wel dat ik via zo'n bureau niet de job van mijn dromen zal vinden, maar eens snuisteren kan geen kwaad, niet?

Kinepolis
Met het ganse gezin zijn we naar de laatste film van Fc De Kampioenen geweest! De tickets en plaatsen heb ik via de website vastgelegd.
 
Lotto
Een kansspel waar ik af en toe als puber eens aan meedeed samen met mijn ouders. Mijn ouders spelen nog altijd, maar ik niet meer. Er is recent wel een nieuw extra lottospel uitgekomen en ik denk dat ik daarnaar op zoek was laatst.

Media Markt
Hier surf ik toch wel vaak naartoe. Gewoon om eens te snuffelen. Vroeger kocht ik er altijd mijn cd's, maar dat is de laatste tijd al heel wat vermindert. Ook omdat ze ofwel het album niet hadden of het ofwel uitverkocht was.

Nmbs
Deze website bezoek ik heel vaak. Ik reis namelijk heel veel met de trein. Nu iets minder door het full-time werken. Maar wanneer ik een uitstap met de trein plan bekijk ik eerst alle treinregelingen.

Outlook
Mijn moeder had recent een probleem met het binnenhalen van haar e-mails en ik ben de oplossing van het probleem gaan zoeken op internet. Leve internet mensen!

Pinterest
Op Pinterest zoek ik heel vaak inspiratie voor mijn fotografie. Niet dat ik die absoluut zo wil gaan nabootsen, maar eerder een variant op wil gaan maken in eigen omgeving.

Q-music 
Mijn meest favoriete radio-zender van het land! Hier luister ik dagelijks naar in de auto. En ik vind het zo leuk dat die af en toe zo'n top in elkaar steken. Altijd dikke fun!

Routeplanner
Ik heb totaal geen oriëntatie en wanneer ik ergens naartoe moet waar ik nog nooit geweest ben (ookal is dat dicht bij huis) begin ik al te panikeren. De laatste tijd moet ik wel eens vaker ergens naartoe in de buurt waar het mij onbekend is en zoek ik het op de routeplanner. Lukt me gelukkig wel zo.

Sporza
Mijn papa volgt graag sport. Maar wanneer we uit huis zijn vraagt hij mij steeds om te kijken wat de uitslag ondertussen is. Dank kijk ik op Sporza.be, een sportzender in België. Leve mobiel internet!

Tweedehands
Hier durf ik ook wel eens op te snuffelen, maar koop ik amper iets van. Geen idee waarom eigenlijk. Ik verkocht er ooit mijn spiegelreflex (long story waarom ik die verkocht) en kreeg er achteraf meer last mee dan wat anders. Mijn vader verkoopt er wel heel veel vogels, vooral na de kweekperiode.

Uit
Uit is een agenda op internet waar je evenementen op terugvind. Zo plaatsen wij er ook ons eigen muziekevenement op die op 28 April 2018 plaatsvind. Of we er veel volk mee halen weet ik niet, maar wel het proberen waard ;)

Vertalen
Ik tik veel woorden in een vertaalsite. Niet dat ik zo slecht ben in talen (of misschien wel), maar soms weet ik niet hoe ik een woord in het engels moet zeggen of omgekeerd. Dan is het wel snel opgezocht op het internet, hoera!

Witte Gids
Ik zocht een nummer die mij belde. Ik kende het niet en dan weet ik toch graag wie mij belde alvorens ik terugbel. Heel handig die dingen. Dat lukt uiteraard alleen met telefoonnummers en niet met gsm-nummers.

Xenos
Ik ontdekte deze Nederlandse winkelketen op het internet. Gewoon, al snuffelend naar iets leuks. Ik wist niet van het bestaan af en ging dus meteen kijken. Ik heb er toch even rondgehangen, maar niets gekocht, haha.

Youtube
Wanneer ik alleen thuis ben heb ik muziek nodig. Dan steek ik de tv aan op Kanaal 39 en luister ik naar Q-Music of ik open youtube en luister naar een artiest die momenteel in mijn hoofd zit. Ik vind het namelijk wel leuk om eens even helemaal los te gaan, alleen.

Zalando
Ook hier was ik gewoon maar op snuffeltoer en heb ik niets gekocht. Het shoppen zelf zegt mij niet heel veel, vandaar dat ik misschien sneller op internet snuffel. Geen idee eigenlijk.


Wat zoek jij zoal op Google? 
 

8 opmerkingen

 1. Ooh. Deze tag staat bij mij ook ingepland. Leuk op te lezen hoe anders uw antwoorden zijn. Ik google bijvoorbeeld vaak hele zinnen. Woorden als ‘Google’ en ‘Facebook’ type ik nooit in. Winkels daarentegen iets te vaak. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, het opzoeken van een telefoonnummer dat mij belde doe ik ook heel vaak. Aan de hand daarvan bepaal ik of ik terugbel of niet.
  Ik gebruik google het meeste om zaken op te zoeken en niet meteen om naar sites te gaan, die typ ik gewoon in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha wat tof! Ik ga het eens testen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappig idee! Xenos komt bij mij ook naar boven, zie ik nu (net getest). Ik vind de Xenos altijd leuk. Een fijne winkel en erg populair bij studenten. Daar kan je voor weinig geld leuk servies en zo kopen (en Xenos is beter vertegenwoordigd dan de Ikea). En ze hebben meer leuke spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het wel eens leuk om deze in te vullen. En eigenlijk was ik gewoon heel benieuwd, haha

   Verwijderen