Random | Mijn 10 guilty pleasures

ⒸEvelyneVergote

We hebben ze allemaal, dingen die je eigenlijk niet leuk, fijn of grappig hoort te vinden. Guilty pleasures dus. Maar hé, het is oké als je ze hebt ;) Ik geef je er 10 op een rij.

1. Tv-soaps
En niet alleen de Vlaamse Tv-soaps, ook een Australische Soap volg ik al jaren (en mijn moeder al veel langer). Ik mis geen enkele aflevering en als ik dan eens echt niet kan kijken neem ik ze op met de digibox. En dan kijk ik meestal dezelfde dag nog of ik zorg er voor dat ik er naar kan kijken alvorens de volgende aflevering op antenne is. 

2. Coca-Cola 
Dit heb ik al enkele malen gemeld op mijn blog, maar noem het gerust een verslaving. Toch valt dit onder mijn guilty pleasure omdat ik die ook wel eens tegen beter weten in aan het drinken ben. Dan zeg ik, 'ho stop genoeg ik word te dik', maar nog geen halfuur later sta ik met een blik cola in mijn handen *oeps*


3. Facebook-spelletjes
Hier heb ik ook al eens een blogpost aan gewijd. Elke dag moet ik gewoon voor een halfuur of langer zo'n spel spelen. Samen met anderen (eigenlijk vreemden, die nu online speelvrienden zijn) probeer ik elke dag hoger te raken in level door opdrachten te volbrengen. Zalig vind ik dat, ookal komt er wat stress aan te pas soms, haha. 

4. Stapelen
Velen zullen als guilty pleasure opruimen hebben staan op de lijst, ik niet. Ik hou dan wel van een opgeruimd huis, maar ik krijg nooit echt alles opgeruimd. Ik stapel mijn boeken liever op mijn bureau en leg er steeds meer bij. Zo ligt mijn kamer er een beetje als een puinhoop bij, ondanks dat het nog redelijk opgeruimd lijkt.

5. Tenniswedstrijden
Ik ben het tennis beginnen volgen wanneer Clijsters haar intrede maakte. Ik was een heuse fan, samen met mijn moeder. Sommige wedstrijden kon ik niet zien omdat ik aan het werk was. Toch probeerde ik steeds iets op te vangen en wanneer ik in de gang hoorde dat iemand de tv op de wedstrijd had gezet kwam ik stiekem binnen om even te kijken wat de stand was. 

6. Kokos- en/of Vanillegeur
Niet alleen in zeepvorm, maar ook in kaarsvorm. Heerlijk vind ik ze. In de winkel moet ik er gewoon aan ruiken en thuis moet ik gewoon even naar de badkamer lopen om gewoon de geur te kunnen waarnemen. 

7. Magazines doorbladeren
Ik heb een hele stapel magazines liggen die ik graag wil lezen, maar er gewoon even doorbladeren is voor mij al genoeg. Ik hou van het papier van een magazine en het geluid die het maakt als je een blad omdraait. Voelt helemaal anders aan dan bij een boek. Ik kijk ook graag in magazines gewoon om de fotografie en opmaak van de teksten te bekijken. Ik doe er wel niets mee, maar gewoon kijken is voor mij al genoeg. 

8. Smartphone gebruiken in bed
Ik heb mij voorgenomen om op werkdagen mijn smartphone niet mee te nemen wanneer ik ga slapen. Wanneer ik de volgende dag niet moet werken heb ik die wel bij me en kan ik het niet laten om snel nog even te scrollen door Facebook of het spelletje woordsnack te spelen. 

9. Fast food
Ik probeer gezond te eten, maar dat lukt niet altijd. Zeker wanneer ik in mijn maandelijkse periode zit moet ik fast food eten, precies of gezond eten is niet gezond in die periode. Een pizza of hamburger gaat er dan altijd wel in en ja, achteraf heb ik er dan spijt van.. 


10. Voornamen in mijn hoofd opnoemen
Wanneer ik hoor dat iemand uit mijn omgeving zwanger is flitst het meestal al in mijn hoofd met namen dat het kind zou krijgen. Maakt voor mij niet uit welk geslacht het is, automatisch komen er leuke namen in mijn hoofd en ik moet mij inhouden om niet meteen te vragen of ze al een naam in gedachten hebben. 

6 opmerkingen

 1. Cola is gewoon uw merk ;) Als ik daar aan denk moet ik automatisch aan u denken. Straf ook dat uw gsm niet mee het bed induikt wanneer er werk op de planning staat. Ik zou het niet kunnen. Zowel mijn laptop als mijn telefoon liggen standaard naast mijn bed. Ik probeer wel altijd te lezen voor ik ga slapen, maar die dingen moet ik toch in de buurt hebben. Just in case.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem bewust mijn gsm niet mee naar mijn bed als ik de volgende dag moet werken, omdat ik er anders te veel door afgeleid ben. Wanneer ik mijn gsm direct in mijn zak steek als ik ga slapen kan ik niet zeggen 'ik ga nog wat scrollen', want van 1 minuut komt direct een halfuur en ik heb mijn slaap echt nodig :)

   Verwijderen
 2. Facebook spelletjes, daar heb ik dan weer helemaal niets mee. Heb je niet dat als je eenmaal een spelletje speelt je dan telkens berichtjes krijgt van andere spelletjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom heb ik ook een ander account aangemaakt. Zo worden privé-vrienden niet steeds gestoord door deze 'ongewenste' verzoeken ;)

   Verwijderen
 3. Leuk die guilty pleasures. Ik ben verslaafd aan Candy Crush, gelukkig het enige spelletje dat ik speel op de telefoon of tablet. Mijn smartphone ligt wel naast het bed, maar ik doe er dan niets mee. Ik gebruik met smartphone als ik in bad zit. Heerlijk op mijn gemak zonder gestoord te worden ;-). Ook een guilty pleasure. Fast food moet kunnen, alles op zijn tijd. Het draait allemaal om de balans (en dat horen we vaker).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier thuis zijn we ook verslaafd aan dat spelletje. Mijn ouders nog meer dan ik ;)

   Verwijderen