Music | Mijn liefde voor muziek

ⒸEvelyneVergote

Naast fotografie heb ik nog een grote passie. Muziek is de rode draad in mijn leven. Er gaat geen dag voorbij dat ik leef zonder muziek. Bij ons thuis speelt altijd de radio, in de auto ook en op het werk speelt de televisie een ganse dag door.

Al van kinds af ben ik een muziekliefhebber. Elke zaterdag luisterde ik met mijn ouders mee naar de toen nog Vlaamse top 10 op Radio 2. Ik ben dus groot geworden met wat nu de Vlaamse Schlager heet. Als tiener begon ik anders te luisteren naar muziek. Ik werd volwassener en begon te luisteren naar de toen Ultratop 50. Engelse teksten dus. En clips kijken. Dat vond ik soms nog het leukst van al. Ik sprong een gat in de lucht wanneer de Vlaamse muziekzender TMF geboren werd en ik er mocht naar kijken! Uren heb ik voor de tv gespendeert. En telkens wanneer een liedje op de radio kwam zag ik de clip zo voor mij.

Anderzijds haalde ik ook heel veel voldoening uit muziek. Wanneer ik op mijn 18de een eigen sterio installatie kreeg en die op mijn kamer kwam te staan heb ik er vele uurtjes met mijn koptelefoon doorgebracht. Ik vergat even de wereld om mij en het was alleen mij en de muziek. Niemand mocht mij storen, al kwamen mijn ouders wel eens onverwacht binnen en schrok ik mij een aap.

Tegenwoordig geniet ik op een andere manier van muziek door naar lokale bandjes te gaan kijken. Zo ben ik een beetje in de Blues-wereld terecht gekomen en kan ik die wel smaken. Velen trekken hun ogen op wanneer ik hen vertel over dat ik naar een Blues-optreden ben geweest. Ik vind dat je niet zomaar alles mag afbreken alvorens je het gehoord hebt, maar er wel voor moet open staan. Ik ben er zeker van dat er toch een paar zullen blijven hangen ;)

Heb jij een favoriet muziekgenre?

6 opmerkingen

 1. Ik deed vroeger niets liever dan songteksten opzoeken en dan op youtube liedjes mee te zingen. Haha :p Bij mijn oma stond altijd Radio 2 op en soms zet ik dat nu nog op uit nostalgie, maar ik luister vooral MNM eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier speelt Radio 2 nog steeds in huis, omdat mama graag naar het gewestelijk nieuws luistert. In de auto staat Q op :)

   Verwijderen
 2. Muziek is hier vaak achtergrond als ik blog via Spotify, de gratis variant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen favoriet genre, maar de groep die ik echt al héél lang volg en elk jaar zie is Clouseau

  BeantwoordenVerwijderen