Bucketlist | De omgekeerde versie

ⒸEvelyneVergote

Tegenwoordig is iedereen bezig met een bucketlist aan het maken en wat men in de toekomst nog graag wil doen. Jawel, ook ik. Toch vond ik het ook eens leuk om het geheel eens om te draaien. Zo haalde ik inspiratie bij Romy van Vakervrolijk.nl, die al eens schreef over een reversible bucketlist (oftewel een omgekeerde bucketlist).

1. Afstuderen
Ik studeerde af op mijn 19de als Logistiek Assistente in de zorg. Ik was blij dat het mij eindelijk gelukt was na een bewogen studieperiode.


2. Rijbewijs
Ik behaalde na 4x proberen eindelijk mijn rijbewijs. Ik was dolgelukkig omdat ik een nieuwe mijlpaal in mijn leven had bereikt. Eindelijk wat meer vrijheid. Hoe dat allemaal verliep vertel ik later nog.


3. Alleen op reis gaan
Het was eigenlijk maar een weekendje, maar toch. Ik ging voor de eerste keer alleen weg naar een ander land in 2014. Ik ging toen naar Parijs met de cursus fotografie en later dat jaar ging ik nog eens terug met een vriendin.


4. Bruidsmeisje
Op 5-jarige leeftijd was ik bruidsmeisje van mijn nicht. Helaas was ik de weken er voor serieus ziek geweest en was het afwachten of ik wel aanwezig kon zijn die dag. Ik heb alles meegemaakt van het begin tot aan de fotoshoot. Het avondfeest kon ik niet meer meemaken daar ik te vermoeid was en nog niet helemaal hersteld.


5. Clouseau-concert
Ik ben een grote fan van Clouseau, een Belgische Nederlandstalige band. Het is altijd een droom geweest om naar een concert te gaan, maar ik dacht dat die droom nooit zou uitkomen. Toch heb ik Clouseau al enkele keren zien optreden, dicht in de buurt maar ook 3x in het Sportpaleis. Telkens was het MAGISCH!


6. Muziekevenementen mogen organiseren voor het goede doel
Zo'n 6 à 7 jaar geleden werd ik lid van een vzw samen met mijn vader. Het doel was om geld in te zamelen voor een goed doel. Een 3tal jaar geleden gingen mijn vader, ik en nog enkele andere samen verder en richten we nieuwe vzw op met hetzelfde doel. Jaarlijks een muziekevenement organiseren voor het goede doel. De stress die je krijgt bij het organiseren er van kan niet op tegen de kick dat je krijgt bij het afgeven van een geldsom aan je goed doel.


Waar ben jij het meest trots op wat je deed in het verleden?

21 opmerkingen

 1. Haha, ik ben als kindje ook eens bruidsmeisje geweest! Ik ben niet per se fan van Clouseau, maar ik zou hen eigenlijk wel graag eens aan het werk zien, denk wel dat die goed zijn live. Een paar jaar geleden hebben we Koen Wauters op de luchthaven gezien (ja, wij waren die mensen die om 4h 's ochtends op de foto wilden, hij moet ons echt vreselijk hebben gevonden, hahaha!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het wel willen overdoen, bruidsmeisje zijn :) Ik vind het super om hen aan het werk te zien, je kan niet anders dan happy worden ;) En waauw, op de foto met Koen Wauters !! *dream*

   Verwijderen
 2. Mooi juist om zo stil te staan bij de dingen die je wél behaald hebt. Ik heb zo'n lijstje ook een hele tijd geleden gemaakt. Ik ben trots op meerdere dingen; o.a. mijn werk/vaste contract, eigen bruiloft, huis.. ga zo maar door. maar ook zeker op mijn diploma's waar ik echt voor heb moeten knokken met mijn dyscalculie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we moeten eens dringend leren stil te staan bij de dingen die wél goed gegaan zijn :)

   Verwijderen
 3. Toen ik mijn rijbewijs haalde was ik enorm opgelucht en blij dat ik daar eindelijk vanaf was! Alleen op reis gaan is iets dat ik ook gedaan heb en nooit meer zal vergeten. Zo spannend. Mooie hoofdfoto ook trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De hoofdfoto nam ik in Rotterdam enkele jaren geleden ;) Op het dak van een hotel stond ik toen (bijna omvergewaaid, maar soit alles voor de foto :p)

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige omgekeerde bucketlist! Eentje om trots op te zijn. Ik heb ook al een heleboel kunnen afstrepen en ben heel trots op het ontslag nemen bij mijn oude werkgever.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is leuk om eens terug te kijken op wat wel goed ging in het verleden :)

   Verwijderen
 5. Supergaaf en een leuke manier om heir naar te kijken, Je hebt een tof lijstje opgesteld Eentje om in te lijsten zou ik zeggen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is leuk om terug te kijken op wat wel goed ging in het verleden :)

   Verwijderen
 6. In 2016 had ik mijn eigen bucketlist gemaakt. Van die lijst heb ik 2 dingen 'gedaan': De Elfstedenwandeltocht en 11x de Vierdaagse. Wandelen naar Santiago staat op de agenda van mijn man voor dit jaar!! Alle andere dingen staan nog steeds op de lijst. Maar wel een leuk idee, om een lijstje te maken van speciale dingen die ik wel gedaan heb en ooit op mijn bucketlist of to-do list stonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is leuk om terug te kijken naar de dingen die wel goed gingen in het verleden ;) En 11x de Vierdaagse, wat een prestatie!

   Verwijderen
 7. wat een geweldig idee!! een omgekeerde bucketlist, ik vind het grappig. Mag ik het idee gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie dingen waar je zeker heel trots op mag zijn en met plezier op kunt terugkijken! Ik vind het trouwens ook heel mooi dat je je zo hard inzet om geld voor een goed doel bij elkaar te krijgen. Ik kan me voorstellen dat daar veel tijd en moeite in gaat zitten, maar het is wel een ontzettend mooi en dankbaar gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit geeft mij echt een fantastisch goed gevoel. En dan die cheque gaan afgeven aan die organisaties, gewoon zo leuk om die mensen te zien die je zo dankbaar zijn hiervoor!

   Verwijderen
 9. Lijkt mij toch al een mooie bucketlist... hopelijk word hij de komenende jaren nog veel groter en nog mooier! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijne doelen heb je al bereikt! Ik haalde ook na vier keer proberen mijn rijbewijs en ik was zo opgelucht toen! fijn dat je naar Clouseau bent geweest, staat ook nog op mijn bucketlist :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat was een heuse ontlading die dag, haha. En Clouseau moet je zeker gezien hebben ;)

   Verwijderen
 11. Wat een leuk idee om het zo te doen! Die ga ik onthouden. Het is leuk om ook terug te blikken op dingen die op je bucket list stonden inderdaad. Leuk dat je toch nog concerten van Clouseau hebt mogen meemaken.

  BeantwoordenVerwijderen