Netwerk | Mijn social media-gebruik

ⒸEvelyneVergote

Tegenwoordig is sociale media niet meer uit ons leven te denken. Overal waar je komt zie je wel iemand zijn/haar smartphone checken op nieuwe berichten of apps. Ook ik pleit schuldig. Doch ik van mezelf vind dat ik niet verslaafd ben, heb ik vaak mijn smartphone in mijn handen. Ik zet even op een rijtje welke apps ik op mijn telefoon heb en vertel je er even over.

1. Facebook
Ik gok dat de ganse wereld deze app bijna standaard op zijn smartphone heeft staan. Dit is meestal ook wel het eerste dat ik check wanneer ik even een moment vrij heb. In de pauze op het werk, in de trein, wachtend op je bestelling in een restaurant, .. Gewoon even doorscrollen. Thuis op de pc open ik Facebook om vrienden een gelukkige verjaardag te wensen of Candy Crush te spelen ;)

2. Twitter
Ik ontdekte Twitter via mijn bff Sarah enkele jaren geleden. Echt een leuke app vind ik het niet, maar ik gebruik het vooral om mijn blogpost op te delen. Ik ondervind helaas heel weinig interactie op dat platform en laat het liever links liggen. Gelukkig post het automatisch mijn blogs en hoef ik hier niet steeds tijd voor vrij te maken ;)

3. Instagram
Dit is voorlopig één van mijn favoriete apps. Ik leerde het eveneens door mijn bff Sarah kennen. Foto's nemen en publiceren klonk als muziek in mijn oren. Hier doorheen scrollen vind ik zalig. Zelf post ik in vlagen, wanneer ik zin heb. Maar ik check het wel bijna dagelijks om me even te kunnen concentreren op iets anders. Ik vulde recent nog een tag in over mijn gebruik van Instagram ;)

4. WhatsApp
Deze app ontdekte ik via mijn andere bff Bea toen we op weekend naar Parijs waren. Zij gebruikte deze app al jaren, daar zij veel met vrienden en vriendinnen in het buitenland communiceert. Ook wij, de bff's hebben een WhatsApp-groep opgericht onder ons 3. Lekker gezellig :)


Hoe zit het met jullie social media-gebruik?


5 opmerkingen

 1. Voor mijn blog ben ik ontzettend slecht in social media. Ik post wat dat betreft bijna nooit iets. Om een groter bereik te krijgen zou ik dat dus moeten doen. Wie weet tijdens mijn verlof ;) Op persoonlijk gebied plaats ik ietsje meer, maar ook niet erg veel. Elke dag kijk ik wel even, maar ook dat is maar met mate. WhatsApp gebruik ik denk ik het meeste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ingesteld dat het automatisch op mijn social media gepost word, want anders zou ik dat toch telkens vergeten, haha.

   Verwijderen
 2. Haha, ik zit echt veel te veel op Instagram! Voor ik het weet heb ik echt weer een halfuur doelloos zitten scrollen. Ik ga er dit jaar wel wat proberen op te letten. Echt superleuke app, maar zo tijdrovend soms :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vind het wel eens leuk om er doelloos door te scrollen ;)

   Verwijderen
 3. Sociale media. Het is een ding. Mijn gebruik is door de jaren heen heel veel vermeerd, maar nu is het weer wat minder. Daar ben ik blij om, want het is leuk en fijn. Maar er is zoveel meer leven buiten dat scherm of toestel. Ik hou ervan om leuke herinneringen op facebook te gooien, maar ook niet alles. Er is ook zoiets als een live leven, en niet de hele wereld moet altijd alles weten. Soms moet je genieten van het moment :) Sociale media en technologie is leuk, als je het gebruik in toom houdt :)

  BeantwoordenVerwijderen