✘Slaap-Tag✘

ⒸEvelyneVergote

Het werd nog eens tijd om er een Tag tegenaan te gooien. En omdat slapen toch wel een lievelingsbezigheid van mij is kon ik niet anders dan deze Tag in te vullen. Deze werd bedacht door Mama met een blog.

1. Ben je een ochtendmens of een avondmens?
Tot enkele jaren geleden was ik een avondmens. Ik werkte halftijds, moest pas in de late middag beginnen en was rond een uur of 7, 8 klaar. Ik kon toen gerust opblijven tot een uur of 12, want ik kon 's ochtends lekker uitslapen. Maar nu ligt het anders. Ik werk full-time en lig al om 10u 's avonds in bed en om 6u30 roept mijn wekker al. Dat was toch wel wennen en ik heb het hiermee soms nog zwaar.

2. Hoeveel slaap heb je nodig per nacht?
Ik heb zeker 9u slaap nodig en ben er niet rouwig om als ik langer kan slapen. Ik kan wel eens iets later in bed kruipen en er vroeg terug uit moeten, maar dat hou ik zeker geen week vol. Mijn slaap is heilig voor mij, anders kun je met mij niet overweg..

3. Waar mogen ze jouw voor wakker maken?
Als ik moet werken heb ik liever dat je mij laat liggen. Ik word ook niet graag onnodig wakker gemaakt.

4. Een twijfelaar, een 1-persoonsbed, 2-persoonsbed of een lit-jumeaux?
Ik ben al jaren gewoon om in een 1-persoonsbed te slapen. Ik woon dan ook nog thuis.. Maar als ik elders ga slapen is het meestal een 2-persoonsbed (ookal vraag ik er niet om).

5. Wat is jouw voor het slapen gaan ritueeltje?
Ik kan niet gaan slapen als ik niet naar tv gekeken heb. Ook niet als 'k 's avonds laat thuis kom. Ik ga altijd nog eerst de tv aansteken en een kort programma bekijken alvorens ik ga slapen.

6. Slaap met de ramen open of met de verwarming aan?
Geen van beide. Het mag pitje winter zijn, ik zal de verwarming even aansteken alvorens ik in bed kruip, maar dan gaat ze af. Ook in de zomer slaap ik niet met het raam open. Dan gooi ik midden in de nacht mijn laken van mij af en tegen 's morgens ligt het dan toch op mij.

7. Droom jij veel?
Ja, toch wel. En vaak herinner ik het mij niet meer. En de volgende nacht droom ik soms verder. Precies een film of verhaal die ik aan het vertellen ben. Ik droom ook vaak over dingen die ik wil die gebeuren in het echte leven, maar ze daar niet kunnen gebeuren.

8. Wanneer heb jij voor het laatst uitgeslapen?
Echt uitgeslapen? Dat is al héél lang geleden. Moet zeker al 2 jaar zijn. Sinds ik full-time werk heb ik een ander slaapritme moeten opbouwen en dat ging in het begin zeer moeilijk. Je kan wel zeggen, je hebt toch vrije dagen waarin je kan uitslapen, maar dat lukt mij niet meer. Op een bepaald uur ben ik wakker en moet ik opstaan. Blijven liggen is al lang geen optie meer.

9. Je ideale ontbijtje?
Een kom cornflakes. Tijdens de week ontbijt ik niet echt meer. Ik steek eerder snel een boterham in mijn mond en vertrek naar het werk. Op vrije dagen eet ik rustig een kom cornflakes met melk en daar geniet ik ten volle van.

10. Waar kom jij je bed voor uit? 
Wanneer er iets leuks gepland staat. Al is het maar een simpele koffie in de tea-room 100m hier vandaan. Daar kan ik zo van genieten, gewoon omdat ik het niet elke dag kan doen en vaak hoef te missen.

Wat is jouw voor het slapen gaan ritueel?

6 opmerkingen

 1. Mijn voor het slapengaan ritueel? Ik moet in de badkamer zijn geweest! Gezicht wassen, tanden poetsen, lippenbalsem opdoen,... van die dingen. Zodat ik ‘goed’ in bed kan kruipen. Haha. En zo gek dat uw dromen de volgende nacht soms gewoon verder gaan. Dat heb ik volgens mij nog nooit meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik allemaal al voor ik naar tv kijk, behalve mijn tanden poetsen, dat doe ik voor het slapengaan :)

   Verwijderen
 2. Ik heb niet echt een ritueel. Wel leg ik altijd mijn kleding voor de volgende dag klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zet sowieso nog wat Spotify op en probeer nog wat in een boek te lezen. Al is het ook vaak nog wat doelloos door Instagram scrollen, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat laatste doe ik dus wanneer ik de volgende dag niet moet werken ;)

   Verwijderen