Op Tv #3 |Tv-kijken

ⒸEvelyneVergote


Tijdens het tv-kijken zit ik vaak met mijn laptop op mijn schoot, blogs te lezen, artikels te schrijven, inspiratie te zoeken.. En dat allemaal met een half oog kijkend naar tv. Toch schuif ik de laatste tijd mijn laptop aan de kant om languit in de zetel te gaan liggen en relaxed naar tv te kunnen kijken. Dat gaat zo met ups en downs. Vooral als ik down ben kijk ik liever tv dan iets anders. Gewoon om aan iets anders te kunnen denken. Gewoon om even in een ander leven te kunnen duiken. Meeleven met een serie bijvoorbeeld. Of lachen met een show op tv.

Zo ook gisteravond, wanneer ik dit geschreven heb. Met een half oog keek ik naar onze favoriete zender op tv. Namelijk VTM. Jawel, ik ben zo'n typische VTM-kijker. Dankzij mijn moeder. Mijn vader zit dan aan de andere kant van de living naar een andere tv te kijken met zijn koptelefoon op ;) Hij is eerder een Canvas-kijker. Of hij kijkt ook heel vaak naar Nederland of Duitsland. Hij is ook een totaal andere soort tv-kijker dan mijn moeder en ik. Wij zijn eerder soap-kijkers, mijn vader is eerder een documentaire-kijker.

Ben jij een soap-kijker of eerder een documentaire-kijker?

6 opmerkingen

 1. Ik heb mijn tv-abonnement twee jaar geleden opgezegd. Vroeger keek ik graag naar van die slechte reality-programma's, maar in je eentje is dat gewoon veel minder leuk. Tegenwoordig alleen nog maar Netflix en dan kijk ik eigenlijk altijd series en geen films.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik overweeg Netflix te nemen wanneer ik ooit alleen zou gaan wonen, maar ik kijk graag gewone tv ook.

   Verwijderen
 2. Als het toevallig past, kijk ik soms wel eens naar Familie maar ik ga er niet mijn schema voor aanpassen of express de televisie aanzetten. Op VTM vind ik De Wensboom en Alloo In De Nacht ook wel leuk. Verder volg ik momenteel Taboe op één en Sorry Voor Alles vond ik ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk bijna geen tv meer, ik zit net iets te vaak achter mijn computer. Er zijn nog maar een paar series die ik volg en soms kijk ik gewoon met manlief mee. Maar als ik moe ben, is de tv wel ideaal om bij weg te dromen of in slaap te vallen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel mensen vallen in slaap bij het televisiekijken, maar ik dus nooit. Of ik moet hoofdpijn hebben :)

   Verwijderen