Bloggen | Waar ik mij toch wel kan aan ergeren

ⒸEvelyneVergote


Begrijp me niet verkeerd, ik blog heel graag en ik lees ook heel graag blogs. Het is een leuk en ontspannend tijdverdrijf geworden. Maar toch zijn er enkele dingen waar ik mij wel kan aan ergeren. Het heeft toch wel even geduurd alvorens ik deze post durfde te schrijven, want ik wil hiermee natuurlijk niemand tegen de borst stoten! Dus voel je niet persoonlijk aangevallen wanneer je dit leest.

1. Reacties
Ik laat graag een reactie na op een artikel die mij aanspreekt, maar daar word door de blogger zelf niet steeds op gereageerd. Nu begrijp ik wel dat je niet alle tijd in het antwoorden van reacties steekt als blogger, maar wanneer je het doet doe het dan op iedereen en kies ze niet willekeurig uit.


2. Slechte foto's
Is het nu omdat ik zelf veel met fotografie bezig ben, maar ik kan het niet hebben wanneer ik op een blog kom waar een artikel staat met daarboven een slecht gemaakte foto. Ik heb meestal al geen zin meer om verder te lezen dan.


3. Rommelige lay-out
Ik ga niet gauw een lay-out ofzo afbreken, maar wanneer ik op een blog kom waarvan je niet eens weet wat je nu moet aanklikken als je iets wil lezen dan haak ik al snel af. Ik heb overzicht nodig om mij goed te voelen op een blog. Ik moet direct iets kunnen lezen om dan te kunnen verder lezen en helemaal worden meegenomen in het artikel.

4. Winacties/evenementen
Ik vind het wel tof dat men soms eens iets te winnen aanbied op hun blog, maar zelf doe ik er persoonlijk niet aan mee. Omdat ik zelf toch nooit iets win, maar je ook nooit kans maakt om te winnen. Of je moet van Nederland zijn om mee te mogen doen en daarom voel ik mij vaak buitengesloten als blogger.Waar erger jij je aan in de blogwereld?

10 opmerkingen

 1. oeh, hier wil ik eigenlijk ook weleens een artikel over schrijven omdat ik er op sommige vlakken toch wel anders over denk. Op vlak van reacties bijvoorbeeld... Ik laat ‘Leuk artikel’ of ‘Mooie foto’ al weleens onbeantwoord. Als ik niet verder kom dan dĂ t reageer ik zelf ook liever niet op een blog. Ik heb dan al snel het gevoel dat de reactie onoprecht is ofzo. Op vlak van winacties (en ook evenementen) vind ik net wel dat er rekening wordt gehouden met Belgen. Onlangs met mijn winactie had je zelfs een grote kans gehad om te winnen aangezien er geen honderden deelnamers waren. Haha. Die ingesteldheid a la ‘ik win toch niet’ moet je kwijtspelen. Als je niet probeert, dan win je niet nee. Gewoon je kans altijd wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, meningen verschillen uiteraard ;) Ik ben benieuwd naar jouw artikel hierover ;)

   Verwijderen
 2. Haha oeps ik reageer niet altijd op iedereen om de simpele reden dat ik soms niets zinnigs kan bedenken om te antwoorden. Vind alleen 'bedankt' ofzo ook wat knullig. En vaak lees ik reacties ook vrij laat waardoor ik het dan wat stom vind om nog te reageren. Ik vind het zelf super leuk als een blogger reageert op mijn reactie, maar ik vind het ook niet erg als dat niet gebeurt, net omdat ik er zelf niet zo heel consequent mee ben. Alleszins Evelyne, sorry als ik je teleurstel als ik niet reageer! :D Hihi. In de rest kan ik me wel vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik reageer ook lang niet op alle reacties, geen tijd voor of geen zinnig antwoord om te geven op een reactie. Ik verwacht ook eigenlijk nooit een reactie van een blogger als ik zelf ergens een reactie achter laat tenzij ik een vraag heb gesteld in mijn reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me jouw ergernissen wel voorstellen. Hoewel sommige dingen ook een kwestie van smaak zijn. Wat de een rommelig vind, is voor de ander juist creatief ;-) Het reageren op reacties is ook een 'dingetje'. Een korte reactie met alleen maar 'leuk' of 'mooi' daar reageer ik eigenlijk niet op. Op een inhoudelijke reactie hoor je wel te reageren en dat probeer ik ook te doen (kan beter overigens).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het inderdaad met je eens wat betreft de reacties. Ik probeer zelf eigenlijk altijd op iedereen te reageren. Zelfs als iemand alleen 'leuk geschreven' schrijft probeer ik toch te reageren met 'dankjewel'. Omdat ik graag consequent wil zijn. Ik vind het zelf soms wel eens jammer dat een blogger niet reageert als je een vraag stelt.

  BeantwoordenVerwijderen