Tijd | Waar ik nu wou staan als 16-jarige

ⒸEvelyneVergote


Iedereen heeft een droom. Ja, ook ik. Als tiener droomde ik er van om vrij van zorgen te zijn, want ik had toen iets te veel aan mijn hoofd om echt tiener te kunnen zijn. Hoe verder ik was in mijn tienerjaren hoe liever ik een eigen leven wilde.

Als 16-jarige droomde ik van een leven zoals iedereen. Een toffe job, een man en kinderen. Omdat ik toen geen partner had stelde ik die droom steeds uit en zei ik dat ik dit doel voor mijn 30ste wou bereiken. Maar.. nu ben ik 32 (binnenkort 33) en ik sta nog steeds waar ik als 16-jarige stond. Geen partner, kinderen of een eigen woonst. Een job heb ik dan weer wel, maar niet die hoorde in mijn droombeeld.

Wanneer ik het over deze onderwerpen heb met vrienden of familieleden, reageren ze allemaal hetzelfde. 'Och kind, je hebt nog een gans leven voor je'. Ja, dat is waar. Maar het had van mij allemaal al mogen gebeuren. Vooral die partner had al eens mogen langskomen. Ik weet ook wel dat dit niet in 1,2,3 gaat, maar ik voel mij best wel eenzaam soms.

Maar goed, we zullen wel zien wat het leven mij nog brengt. Misschien komt het allemaal wel heel snel opeens, wie weet.

Waar droomde jij als 16-jarige van?

6 opmerkingen

 1. Blijven erin geloven, Evelyne! Uiteindelijk zorg je voor je eigen geluk, vergeet dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik gun het je zo! En het komt wel, blijf er in elk geval in geloven en geniet van alles wat je al wel hebt (bereikt).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is je inderdaad gegund! Helaas helpen opmerkingen als 'je hebt nog tijd zat' echt totaal voor geen meter. Ik kan je helaas geen datingadvies geven. Ik ben daar ook nooit een held in geweest en heb mijn man eigenlijk per toeval ontmoet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, inderdaad. Ik krijg steeds dezelfde opmerking voorgeschoteld en word dat wel een beetje moe.

   Verwijderen