Quality | Wat ik allemaal doe op een vrije dag

ⒸEvelyneVergote

Ik vertel jullie wel eens hoe druk het nu is met het full-time werken en hoe zwaar ik het er soms mee heb (en nu zeker als we extra weekends moeten werken omdat een collega ziek is en we geen interim krijgen), maar wat doe ik nu op een vrije dag? Daar wil ik het vandaag wel eens over hebben.
Allereerst, geen enkele vrije dag is hier hetzelfde. Zo werd die van gisteren opeens iets in de war gestuurd, maar al bij al was het nog leuk.

Uitslapen!
Elke werkdag sta ik om 6u30 op (velen zullen dit ok vinden, anderen veel te vroeg en nog anderen staan nog vroeger op) en dat was voor mij wel wennen zo'n 1,5j geleden. Ik was gewoon om uit te slapen en rustig te ontwaken. Beetje bij beetje begon dat te wennen. Doch, ik op vrije dagen probeer uit te slapen. Maar niet voor lang. Anders gaat mijn dagelijks ritme er aan!


Ontbijten
Tijdens een werkdag speel ik snel een boterham of koek naar binnen. Maar op vrije ochtenden kan ik genieten van een lekkere kom cornflakes. Op zondag zijn het altijd koffiekoeken als ontbijt en daar ben ik ook wel blij mee.


Mails en blog checken
Op vrije dagen is dit meestal mijn allereerste werk na het ontbijten. Daar ben ik al snel een uur mee bezig, maar dat vind ik leuk.

Koffie verkeerd 
Niet ver van waar wij wonen is vorig jaar een tea-room geopend. Dat gaat om 10u open en meestal gaan we op een vrije morgen snel een koffie (verkeerd voor mij) drinken. Het is leuk eens bij te kletsen met andere vaste klanten die we ondertussen steeds beter leren kennen.


Hamburger eten
Wanneer ik op vrijdag thuis ben gaan we vaak een hamburger eten in de stad. Lekker gezellig op het gemak. No pressure ;)


Taken afmaken
Omdat ik in een vzw ben, komen er ook taken naar mij. Zo verzorg ik de Facebookpagina , de fotografie en help ik zoveel mogelijk achter de schermen mee met vanalles. Dat gebeurt in de vrije tijd die ik heb en vaak schuif ik die door naar de vrije dagen.


Tv-kijken of uitgaan
Soms staat er iets op de planning, maar soms ook niet. Wanneer er niets op de planning staat 's avonds wil dat zeggen dat ik een bad neem, in mijn homepack spring en rustig in de zetel lig tv te kijken. Zalig! Maar ik ga ook graag eens weg en zeker als ik de dag er na niet hoef te gaan werken ;) Meestal spreek ik af bij een vriend/in en zitten we gezellig bij elkaar thuis of zoals gisteren ging ik samen met mijn ouders naar een nieuwjaarsreceptie tvv een goed doel die wij steunen met onze vzw.


Hoe ziet jouw vrije dag er uit?

14 opmerkingen

 1. Tof om eens te zien hoe iemand anders zijn dagen er uit zien! Ik vind opstaan om 6.30u echt veel te vroeg. Haha. Ik stond altijd op om 7.30u, soms om 7u als ik moest douchen. Maar ik vind het altijd zo moeilijk om uit mijn bed te geraken als het nog donker is 's morgens! In het weekend slaap ik nu ook meestal wel uit. Kan gerust tot 10u of 11u blijven liggen. Haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad vroeg, maar ik kan niet anders. De plicht roept, helaas.. Vroeger sliep ik tot een uur of 9 in de week, en in het weekend tot een uur of 11. Nu lukt dat niet meer..

   Verwijderen
 2. Ik sta ook om 06.30 op. Voor mij is dat precies de grens tussen wel en niet vroeg opstaan. Eerder klinkt gewoon veel te vroeg. Mijn vrije dagen zijn soms gevuld met nuttige dingen. Andere dagen doe ik echt weinig, terwijl ik een hele to do-list heb (dat heb je soms ook nodig).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hier ook. Soms heb ik een ellenlange To Do-list en op het moment dat je vrij bent heb je er dan opeens geen zin in om het dan te doen :)

   Verwijderen
 3. Voor mijn nieuwe job ga ik moeten opstaan om 7h, vroeger om 7h30. Vind ik al verschrikkelijk, haha, maar goed, ik denk wel dat dat went! In het weekend slaap ik wel echt tot 11h of zo, maar ik ga gewoon ook veel te laat slapen in de week, oeps! Ik vind zulke vrije dagen ook wel altijd geweldig, voelt toch nog altijd anders aan dan een gewoon weekend of zo, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijdens de week ga ik steeds om 22u slapen. Vroeger gaan slapen wil zeggen dat ik vroeger wakker word, later gaan slapen wil zeggen dat ik er 's morgens absoluut niet zal uit kunnen. Ik moet een ritme behouden of ik word een zombie, haha

   Verwijderen
 4. Wanneer ik 's morgens moet werken, sta ik op om 6u of 6u30.
  Ik zag inderdaad gisteren dat je een foto plaatste van een hamburger op instagram, zag er lekker uit!
  Op mijn vrije dag zet ik een wekker om 10u zodat ik niet mijn hele dag verlies met uitslapen... Verder verschilt het iedere week wel wat ik nog doe: bezoek aan m'n ouders, brieven schrijven, tv-programma kijken, boek lezen. Gewoon waar ik dat moment zin in heb. Of soms dingen die nodig zijn zoals opruimen of zaken regelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zo van die dingen dat je anders niet kunt doen en die je dan uitstelt tot een vrije dag. Lekker relaxed, I love it ;)

   Verwijderen
 5. Zo’n tearoom lijkt mij zo gezellig! Misschien moet ik gewoon eens wat vaker naar de lunchroom op ons dorpje gaan, wie weet hoe gezellig. Een een vrije dag besteed ik gewoonlijk met laat uit bed komen, gemakje ontbijten, wat lezen (soms nog even in bed), nog meer lezen, even naar buiten, tv kijken, met zoonlief spelen, bloggen/blogs lezen. Gewoon doen waar we zin in hebben en vooral heel ontspannen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik eindelijk een keer kan uitslapen, kan dit meestal niet door mijn dagelijks ritme. Tenzij ik heel laat naar bed ga, en anders maakt mijn lichaam me gewoon vroeg wakker. Hamburgers (wel de vegetarische variant) eten doe ik ook heel graag! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik geraak ook gauw uit mijn ritme. Nu zeker met dat fulltime werken..

   Verwijderen
 7. Leuk om te lezen! Ik hou echt van mijn vrije dagen in het weekend<3 Kan er zo van genieten! Wat ik al doe heb ik al meerdere artikelen eens over geschreven. Fijne Zondag!

  BeantwoordenVerwijderen