Onvermogen | 10 dingen die ik echt niet kan

ⒸEvelyneVergote

Er zijn zo van die dingen die ik echt niet kan en ookal verdiep ik er mij in om het te leren, het lukt me gewoon niet. Ik heb het allemaal eens op een rijtje gezet ;)

1. De weg uitleggen
Ik heb dus totaal geen oriëntatie en de weg uitleggen is één van de moeilijkste taken die mij kan opgelegd worden.

2. Sporten
Ik kan niet sporten. Geef mij eender welke sport en ik bak er niets van. Lopen is al zeker niet voor mij weggelegd, net als fietsen (lukt mij niet meer doordat ik erge pijn in mijn knieën heb bij het fietsen), voetbal enz. Het enige dat wel nog lukt is wandelen, verder moet je niet veel van mij verwachten ;)

3. Strijken
Ik heb al een paar keer een strijkijzer in mijn handen gekregen, maar mooie resultaten kwamen daar niet echt uit. Ik wil nog wel oefenen, maar of dat veel zin heeft weet ik niet. (oeps, als mijn toekomstige dit zou lezen

4. Laat gaan slapen en vroeg opstaan
Ik heb elke nacht voldoende slaap nodig. Ik moet dus elke avond op tijd in bed als ik 's anderdaags moet werken en dus vroeg uit de veren moet. Beiden vind ik moeilijk. Dus een late shift tot een uur of 11 en een vroege shift beginnende om 6u30 zou mij absoluut niet lukken.

5. In een zwembad springen
Ik kan zwemmen (ondanks mijn toenmalige turnleerkracht in het lager onderwijs), maar ik kan absoluut niet van de rand in het zwembad springen. Ik sta dan op de rand en zeg mezelf wel 'allé spring nu', maar mijn lichaam wil niet mee.

6. Fluiten
Wanneer ik fluit blaas ik blijkbaar. Of zoals mijn mama zegt: 'jij fluit achteruit' Euh.. ja..

7. Inschatten
'Nog 500 meter en je bent er' Ja, ok en hoe ver is 500 meter dan? Ik ben zo slecht in inschatten. Ik kan dat dus echt niet.

8. Hoofdrekenen
Het word je als kind aangeleerd, maar eerlijk waar, ik kan het niet. Lang leve de rekenmachine en de eerlijkheid van de mensen van wie ik geld moet ontvangen, want zelfs dat is heel moeilijk voor mij. Ik tel het al niet meer na omdat ik het er te moeilijk mee heb.

9. Niks doen
Ik kan wel eens genieten van een relax-moment, maar ik moet altijd iets doen. Ik kan niet niets doen. Wanneer ik op een stoel zit, voel ik mij al direct schuldig dat ik even niks doe. En als ik niks doe op een stoel of in de zetel ben ik toch steeds met iets bezig.

10. Champagne of Cava-fles openen
Allereerst kan ik niet tegen de plof wanneer de fles ontkurkt word (ligt aan mijn gehoorprobleem), maar ik kan dus die kurk er zelf ook niet uit krijgen. Ik zoek altijd een slachtoffer om dat te doen en dan ga ik steeds een plekje in de andere kamer zoeken zodat ik de plof zeker niet zou horen.

Is er iets dat jij echt niet kan?

8 opmerkingen

 1. Hahaha wat een super leuk artikel! Ik ben ook echt barslecht in de weg uitleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha in afstanden inschatten ben ik ook echt super slecht. Ik zat laatst met David in de auto en ik was iets aan het uitleggen dus ik: ja neem iets van een 20m, kijk zoals die afstand tussen die palen. David: dat is wel 100m hé. Maar ook als de gps zegt: binnen 500m rechts af en ondertussen kun je natuurlijk keivaak rechtsaf, dan sla ik dus gegarandeerd 10 straten te vroeg af hé :p (ff voor de duidelijkheid, moet ik dus puur op gehoor met de gps rijden aangezien ik geen houdertje heb om het ding in te zetten)
  Hoofdrekenen kan ik ook niet. Zeker niet vermenigvuldigen of delen. Ik neem dan ook bijna overal mijn rekenmachien voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Afstanden inschatten (en eigenlijk alles met rekenen/cijfertjes) ben ik wel slecht in. Daarbij kan ik dus echt niet stil zitten ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha... wat grappig zeg. Dat je niet in een zwembad kan springen. Is het dan specifiek het zwembad? Of bijvoorbeeld ook een ballenbak (om maar iets te noemen)? Ik kan niets met cijfers. Het duizelt als ik ze zie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is het springen in dat mij angstig maakt, ik durf gewoon niet..

   Verwijderen