Irritatie | 10x ik erger me aan..

ⒸEvelyneVergote


Onlangs schreef Sarah over de dingen waar zij zich kon aan ergeren. Ook ik erger mij ook wel eens aan iets of zelfs mensen. Maar wie niet?

1. Mensen die hetzelfde probleem hebben maar dan erger.
Ken je dat? Je komt bij kenissen en verteld over een algemeen probleem die je hebt, maar dan hebben zij het toevallig ook maar dan nog veel erger dan jij het hebt voorgehad en dat gaat zo de ganse tijd door..


2. Mensen die in de supermarkt of op de markt al slenterend voor je lopen terwijl jij even snel iets wou halen, maar er niet voorbij komt.
Wanneer ik naar de winkel ga moet het meestal snel gaan. Ik krijg dan van thuis een briefje met alle boodschappen op mee en dan hoef ik enkel naar de plaats van het product te lopen. Dan komt er een mevrouw of meneer en loopt die al slenterend in de gangen en blokkeert de gang net voor je neus :/ Hatelijk!


3. Mensen die veel te laat arriveren op de plaats van de afspraak
Ik ben graag op tijd en misschien zelfs iets te veel voor tijd op de afspraak *oeps* Dat heb ik van thuis meegekregen. Mijn papa is altijd veel te vroeg op de afspraak, maar heeft daar bijvoorbeeld geen probleem mee. Ik heb dan een probleem met mensen die niet op tijd kunnen komen. Ik denk nl al snel dat er iets gebeurt is onderweg..


4. Mensen die aan tafel smakken met eten in hun mond
Ik werk dan wel in een rusthuis, maar dit vind ik echt heel erg vies! Ik zie niet graag wat ze precies met hun eten in hun mond doen, maar ik hoor ook niet graag die smekkende geluidjes die er dan uitkomen. En laat dat nu iets zijn dat ik wel goed hoor als ik bij zo iemand aan tafel zit :/


5. Mensen die alles mogen terwijl jij er een blaam voor krijgt
Ken je dat van die mensen die alles mogen en wanneer jij het eens doet en er word op aangesproken?


6. Spam in mijn mailbox
De laatste tijd is het echt erg. Wanneer ik mijn mailbox open zijn meer dan de helft spam-mails die binnenkomen. Ik probeer mij zoveel mogelijk overal uit te schrijven, maar dat helpt precies niet. En ookal zet ik ze in ongewenste e-mail, die blijven gewoon maar komen :/


7. Fietsers die met 4 of 5 naast elkaar rijden op de weg
Je bent op de baan en je wil naar huis. Rijden er dan 4 of 5 fietsers naast elkaar en kan je onmogelijk voorbijrijden. Heb ik mij al ontelbare keren aan geërgerd! Niets tegen fietsers, maar respecteer alsjeblieft de regels op de baan, zodat er een vlot verkeer is.


8. Mensen die zinnen typen zonder hoofdletter of punt
Als ik een tekst lees moet ik die vlot kunnen lezen. Soms krijg ik van iemand een sms die schrijft zonder hoofdletters en punten in de zin. Probeer  daar maar in 1 keer wijs uit te raken.


9. Chauffeurs die je voorbijrijden en dan vlak voor je neus moeten stoppen voor het rode licht
Echt irritant. Je rijdt op de baan en plots vind de chauffeur dat je traag rijdt. Hij/zij rijdt je voorbij en nog geen 200 meter verder zie je hen stoppen omdat het licht op rood geslagen is. Wat heb je dan als chauffeur gewonnen? Niets toch?


10. Tv-programma's die net beginnen wanneer je net in een flow zit
Ok, ik leef dan wel in de digitale tijd waar je overal naar serie's en dergelijke kunt kijken waar en wanneer je maar wil. Maar thuis kijk ik rechtstreeks naar tv-programma's (of het moet zijn dat ik niet kan kijken en dan neem ik het inderdaad op) en dan zit je opeens in een flow en kun je maar half werken. (voor alle duidelijkheid, ik woon nog thuis en ik kijk samen met mijn moeder naar tv en die begrijpt dat allemaal zo goed niet..)


Waar kan jij je aan ergeren?

10 opmerkingen

 1. Veel is heel herkenbaar hier. Als er van die chauffeurs in alle haast voorbij steken en ik dan even later gewoon terug achter hun sta aan een rood licht of dergelijke, dan moet ik altijd eens goed lachen. Gekke mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, gekke mensen. Ik lach dan ook eens en zeg in mezelf 'en wat heb je nu gewonnen chauffeurke' :)

   Verwijderen
 2. Oh vreselijk he die hetzelfde hebben maar dan erger.. Ik ken ook mensen die altijd iets groters of duurders hebben dan ik, oh echt verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, of zo als je je niet goed voelt en verteld wat je precies hebt. Oh ja, zeggen ze dan, ik heb dat ook gehad en ik kon toen dit of dat niet en moest dit of dat doen. Mijn God, snapt dan niemand dat een lichaam bij iedereen anders werkt?

   Verwijderen
 3. Die langzaamlopers herken ik maar al te goed, haha. Ik kan daar ook heel slecht tegen, zeker als ik haast heb ;) Zinnen zonder punten en hoofdletters vind ik soms ook wel irritant, vooral als mensen 5 zinnen achter elkaar typen zonder enige interpunctie. Dan ben ik bij zin 2 de draad wel een beetje kwijt.
  Leuk lijstje zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja en die stoppen dan midden in de rij om iets uit het rek te halen en moeten dan nog extra hard uitreiken :D

   Verwijderen
 4. Ik vind ook alles van deze lijst super irritant. En eigenlijk vooral die mensen die altijd iets ergers hebben meegemaakt als jij. Serieus. Ik vind dat soms ook boertig want jij wil dan je verhaal eens doen en dan snoert die andere waarbij alles veel erger is je de mond. Ik vind van die over duidelijk werkwoordsfouten ook irritant. Niet dat ik nooit een foutje maak hé, maar 'ik wordt' of nog erger 'ik wort' kan echt niet meer vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mensen die kussen op roltrappen als ik moet passeren, hahaha. En ja, ik klink waarschijnlijk als een bittere single, maar wooooow, show your love elsewhere als ik mijn metro moet halen, haha! Ik ben zelf wel zo iemand die nooit op tijd kan komen, whoeps. Maar ik vind het dan ook weer niet erg om vijf of tien minuutjes op iemand te moeten wachten, dus dan ga ik altijd uit van de logica dat zij dat ook niet erg vinden van mij. Werkpuntje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik heb het thuis waarschijnlijk ingepeperd gekregen 'kom nooit te laat' :p

   Verwijderen