Tijd voor mezelf | 5x dingen die ik vaker wil gaan doen

ⒸEvelyneVergote
Sinds ik full-time werk heb ik maar weinig energie over voor iets anders. En dat vind ik jammer. Het is alsof ik niet meer kan genieten van het leven, terwijl het nog zo veel te bieden heeft. Daarom heb ik eens een lijstje samengesteld van dingen die ik vaker wil gaan doen.

1. Me-time inlassen
Ik ben vaak heel moe bij thuiskomst van het werk en dan plof ik na het avondmaal en een snelle douche in de zetel voor de rest van de avond. In het weekend kan ik al eens een me-time moment inlassen, maar zou dat liever wat vaker willen doen.

2. Op stap met vrienden
De laatste 2 jaar is dit er amper nog van gekomen. Nu ligt dat ook wel een beetje aan beide kanten. Ik werk full-time, mijn vrienden krijgen kinderen en afspreken word met de dag moeilijker. Ik wil dit toch weer wat vaker gaan doen, gewoon iets gaan drinken en er een gezellige avond van maken.

3. Fotograferen
Sinds mijn 365daysofphotography-project is afgelopen ben ik weer minder met mijn camera op stap. Ik doe mijn best om toch 1x in de week een foto te nemen, maar zelfs dat is moeilijk. Ik moet gewoon een manier vinden om dit terug vaker te gaan doen.

4. Een daguitstap of citytrip
Ik doe het veel te weinig en zit vaker thuis dan ik zelf wil. Een daguitstap lukt nog net, maar een citytrip is al geleden van maart 2016. Het vergt heel wat organisatie en net daar kijk ik soms tegenop. Maar de wil is er wel.

5. Genieten van kleine dingen
Ik ben nu al bewuster bezig met genieten van kleine dingen, maar zou het toch nog meer willen doen. Met genieten van kleine dingen bedoel ik, samenzijn met familie of simpelweg snel een koffie gaan drinken op zondagochtend.

 Wat wil jij vaker gaan doen?

10 opmerkingen

 1. Mooi lijstje Evelyne! Ik zou ook wel vaker me-time in willen lassen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar wil ik vanaf nu toch meer tijd voor gaan maken. Het is alleen de kunst om nog te geniete van mijn me-time ;)

   Verwijderen
 2. Hele mooie lijst! Ik zou ook graag vaker willen fotograferen en vaker een citytripje willen maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh! Wat een herkenbaar lijstje. Ik wil meer gaan lezen dit jaar. Daarvoor gun ik mezelf te weinig tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Men zegt altijd, tijd kun je maken maar net dat vind ik zo moeilijk..

   Verwijderen
 4. Wat een mooi lijstje en eigenlijk herken ik me er volledig in en zijn dit ook 5 dingen die ik graag vaker zou willen doen. Met meer genieten en vaker een dag iets leuks doen ben ik sinds kort begonnen. Ik probeer nu zeker elk weekend een keer iets leuks buiten de deur te ondernemen en dat bevalt heel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil vaker dingen doen die ik Ă©cht leuk vind. Eerder lekker lezen, serie kijken of gewoon even helemaal niets. Een stukje rust wat ik ervoor terug krijg is zo fijn<3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar. We hebben het allemaal wel eens tijd voor onszelf nodig ;)

   Verwijderen