Moment van de dag | Bloggen op een off-day

ⒸEvelyneVergote

Ik blog nu al een tijdje, ondertussen 2 jaar en iets. Ik schrijf persoonlijk en soms vind ik dat eigenlijk wel moeilijk. Zeker nu ik de uitdaging ben aangegaan met mezelf om 365 dagen lang een blog online te gooien. Ik heb er nog steeds geen spijt van, maar simpel vind ik het wel niet.

Ik ga wel door, absoluut! Toen ik in 2017 mijn 365daysofphotography-challenge begon had ik het soms ook moeilijk om elke dag een goeie foto de wereld in te sturen. Maar, ik hield vol. En dat zal ik nu ook zeker doen. Don't worry!

Waarom ik het persoonlijk schrijven nu moeilijk vind? Het gaat soms niet. Mijn leven is momenteel niet het ideale droombeeld. Ik weet dat ik niet de enige in de wereld ben en er veel ergere gevallen zijn dan mij. Maar het leven word door ieder persoon anders beleefd. Dus kan niemand een oordeel vellen over wie je bent en hoe jij je leven leidt.

Op mijn blog probeer ik ook zo min mogelijk negatief te schrijven en er steeds een positieve noot uit te halen. Hoe moeilijk dit ook is soms. We hebben allemaal wel eens een baaldag en wanneer je dan schrijft komt er al eens een negatief aspect in voor. Althans toch bij mij. Nu heeft niemand mij daar al op afgerekend (denk ik), maar ik probeer er voor te zorgen dat het amper zichtbaar is als ik eens een off-day heb.

Dit wou ik toch eens kwijt en bij gebrek aan iets anders vloeide dit uit mijn vingers.

Wat doe jij op een off-day?

12 opmerkingen

 1. Ik herken dit wel. Mijn leven ziet er momenteel ook niet uit zoals ik zou willen en ik heb het er soms moeilijk mee om dat niet constant door te laten schijnen in mijn blogs. Ik probeer dan ook wel om positief te schrijven, maar wil ook niet fake overkomen. Dat negatieve hoort nu eenmaal bij het leven. Op zich is er dus ook niets mis mee om daar online over te spreken. Ik ben nog altijd op zoek naar een goede balans op dat vlak...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blij dat ik niet alleen ben met dat gevoel. Ookal wens ik dit niemand toe uiteraard..

   Verwijderen
 2. Ik vind het meer dan oke om over een baaldag of baalperiode te schrijven op een persoonlijke blog. Alleen maar mooie plaatjes en feel good teksten de wereld in gooien is niet realistisch. Knap dat je dit deelt en vooral blijven doen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij helpt het eigenlijk vaak om er dan net wel over te schrijven. Soms denk ik dan wel eens dat mijn blog misschien wat negatief is, maar mensen blijven toch mee lezen en er zijn vaak reacties waar ik echt iets aan heb. Nu deel ik natuurlijk niet alles, maar mijn downs zijn zeker ook een deel van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil niet negatief overkomen op mijn blog, vandaar dat dat mij soms wel eens tegenhoud.. Bedankt voor je reactie ;)

   Verwijderen
 4. Wauw! Ik vind het ontzettend knap dat je de challenge bent aangegaan. Dat doe ik je niet na hoor! En het is goed om ook de niet perfecte momenten te delen. Tegenwoordig zien we alleen maar perfecte ideaalbeelden, dus het niet perfecte vind ik persoonlijk ook heel mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind niet dat je negatief overkomt als je schrijft over dingen die kut gaan. Dat is nu eenmaal bij veel mensen zo en ik vind het net fijn als daar ook plaats voor is online. Ik schrijf soms ook wel over dingen die niet goed gaan. Ik denk dat je gewoon zelf wat moet aanvoelen wat oké is voor jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als je iedere dag blogt, ontkom je er niet aan dat je ook weleens iets minder leuks schrijft. Niets is alleen maar leuk !!

  BeantwoordenVerwijderen