Creatief bezig zijn | Hoe ik kijk naar lettertypes

ⒸEvelyneVergote

Op de blog van Femke kwam ik een artikel tegen over de verschillende lettertypes combineren. Toevallig een bezigheid van mij. Soms ga ik gewoon in mijn photoshop-programma zitten prutsen en zoek ik een leuk lettertype bij.

Femke schreef een leuk artikel over verschillende lettertypes combineren. Dat inspireerde mij om te schrijven over hoe ik naar lettertypes kijk. Voor mij moet een lettertype in de eerste plaats goed leesbaar zijn. Ook hou ik wel van sierlijke lettertypes, alsook van strakke.

De meesten onder jullie zullen wel de standaard-lettertypes kennen, zoals Times New Roman en Arial. Dat is goed om teksten te lezen en schrijven, maar om een header voor een blog of website te maken mag het wel iets meer zijn, vind ik.

Tegenwoordig vind je heel wat leuke lettertypes op het internet en kan je die makkelijk downloaden. Ik ben er pas recent mee bezig, maar vind het wel leuk om die op te zoeken. Doch ik vind dat je voldoende soorten standaard lettertypes ter beschikking hebt. Wanneer ik op een blog of website kijk voel ik vaak de drang om te gaan uitzoeken wat dat leuke lettertype is.

Voor wie niet weet hoe je een nieuw lettertype moet downloaden, het is lekker simpel :)

1. Op de website waar je gratis fonts kan downloaden kies je voor de Optie Windows Download ofwel Mac Os X Download.
2. Kies voor openen (Windows) of dubbelklik (Mac)
3. Je krijgt een gezipte versie van het lettertype en dubbelklik op het lettertype (Windows en Mac)
4. Klik op installeren (Windows) of Installeer lettertype (Mac)
5. Het .ttf-bestand word geplaatst in de map c:\windows\fonts en je kan het nu gebruiken in elk programma (Windows) of de lettercatalogus start op en het nieuwe lettertype staat in de lijst en kan die op elk programma gebruiken. (Mac)

Vind jij het ook zo leuk om met lettertypes te werken?

4 opmerkingen

 1. Ja ik vind het zeker leuk en verander regelmatig van lettertype op mijn blog. Leuk om bezig te zijn en zo de 'stijl' te kunnen veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, soms zie ik een leuk lettertype op een blog of website en wil ik daar mee aan de slag.Maar ik moet bekennen dat ik heel tevreden ben met de huidige lettertype op mijn blog. Mijn 2de blog daarentegen, haha.

   Verwijderen
 2. Ik vind het wel interessant om met lettertypes bezig te zijn, maar soms toch ook wel frustrerend. Zoveel ken ik er namelijk niet van. Dan wil ik bijvoorbeeld iets aanpassen op mijn blog en dan vind ik maar niet de lettertypes die bij elkaar passen of diegene die ik in mijn hoofd heb. Sommige mensen heb daar echt talent voor. Ik helaas niet. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga vaak doelloos in Photoshop spelen met lettertypes. Gewoon voor de fun. Momenteel ben ik heel tevreden op mijn blog hier met het lettertype en mijn hoofdding (die ik niet zelf heb gemaakt ;) ).

   Verwijderen