Het gemalen poeder | Mijn favoriete koffie

Een bericht gedeeld door Evelyne Vergote (@evelyne_vergote) op

Ik lees heel wat blogs en ik lees bij veel mensen hoe graag ze thee lusten. Daar ben ik helemaal geen fan van, ik drink het zelfs niet. Ik moest het ooit drinken om mijn huid te zuiveren, maar neh, mij kun je hier absoluut niet mee bekoren. Ook niet met een zoete smaak of dergelijks.

Sinds enkele jaren kan ik wel genieten van koffie. Met veel melk en zonder suiker. In de horeca heet zoiets een koffie verkeerd ofwel latte macchiato. Ik leg even uit wat het verschil is.

Koffie verkeerd is verwant met andere koffievarianten die met melk worden gemaakt, maar wijkt daar (van oorsprong) in een aantal opzichten van af. In de eerste plaats gebruiken veel koffievarianten espressokoffie als basis. In de tweede plaats gaat het bij andere koffievarianten soms niet om gewone warme melk.

Een latte macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Wat er ontstaat als er op de juiste wijze espresso aan de latte wordt toegevoegd is een vlek in de melk. Op het einde wordt er karamel toegevoegd.

Heel veel verschil is het niet en horecazaken gebruiken dikwijls de naam latte macchiato en koffie verkeerd door elkaar. Ach, voor mij maakt het geen verschil uit eigenlijk. Zolang er maar veel melk in mijn koffie is, haha.

Hoe drink jij je koffie het liefst?

4 opmerkingen

 1. Thee heb ik de laatste jaren leren drinken. In het begin dronk ik dat ook ├ęcht niet graag, maar tegenwoordig vind ik het zelfs lekker. Qua koffie drink ik heel graag Nespresso. Hmm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ruik het wel graag, maar drinken.. nee dat niet. Geef mij maar een goeie koffie met veel melk ;)

   Verwijderen
 2. Ik heb thee ook leren drinken en nu vind ik het heel lekker. Koffie lust ik echt niet, alleen die latte machiato frigokoffietjes van de Aldi :p haha. Gemalen koffie vind ik wel heel lekker ruiken. Als ik in die kast een theetje neem, dan pak ik soms de pot koffie om er gewoon eens aan te ruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook zo heerlijk, de geur van gemalen koffie.. mmm..

   Verwijderen