✘Mobiel-Tag✘


ⒸEvelyneVergote
Ik zag deze Tag bij Sas en dacht, ja die vul ik ook gewoon eens in ;) Een klein iets. In onze Belgische volksmond zeggen we tegen mobiel een gsm. Dat heb ik ook even voor deze blog aangepast.  So, here we go!

1. Wanneer kocht/kreeg je je eerste gsm en welke was dit? 
Ik herinner mij dat de gsm hier heel laat in huis kwam. Iedereen dat ik kende had al zo'n ding, maar wij thuis vonden het overbodig. Tot een vriend van mijn papa hem toen een gsm kado deed. Dan nog zei het me niets, maar toen ik veranderde van school gaven mijn ouders mij toch een gsm omdat het makkelijker communiceren was als de bus weer eens te laat was of ik vroeger naar huis kwam om omstandigheden. Ik mocht eerst die van mijn ouders gebruiken. De Bosch 909 Dual S

2. Hoeveel gsm's heb je inmiddels al versleten?
Euh.. nu moet ik even gaan nadenken. Na de eerste Bosch 909 Dual S kreeg ik al snel de Nokia 3310. Die heb ik toch gans mijn schooltijd bij gehad. Even snel gerekend toch een stuk of 7. Ik deed wel veel langer met een gsm dan met een smartphone. Die batterijen zijn toch meer zoals vroeger ;)

3. Ben je een team Android of een team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?
Ik heb een iPad die ik tussenin gebruik om snel te checken enzo. Maar de rest is allemaal Android. Toch droom ik van in alles over te schakelen naar Apple, gewoon omdat ik het design zo heerlijk mooi vind. Maar het feit dat ik amper mensen ken die iets van Apple kennen heeft mij altijd tegengehouden.

4. Welke gsm heb je op dit moment en hoelang heb je die al?
Ik heb momenteel een Samsung S5 mini en die heb ik 1,5j. Maar die is al eens binnen geweest voor  een nieuwe batterij. Gelukkig in garantie, anders had ik het niet gedaan en gewoon een nieuwe gekocht. Momenteel gaat het er goed mee, al ondervind ik toch weer problemen met de batterij. Ik volg nochtans de constructies van de winkel op.

5. Welke kleur heeft je gsm?
De kleur van mijn gsm is wit.

6.Heb je een abonnement of prepaid?
Ik heb sinds het begin al een abonnement op mijn gsm. Eerst bij Orange. Niet de Orange die nu van Mobistar is. Daarna werd Orange Base, maar schakelde ik enkele jaren geleden over naar Proximus. Nog geen spijt van gehad.

7. Wat is de hoogte van je abonnement of hoeveel geef je uit als je prepaid hebt.
Ik heb zo'n abonnement met een vast bedrag. 15€ Daar zit je mobiele data in en je aantal sms'en. Die sms'en raak ik nooit aan dat aantal, want dat is de laatste jaren fel vermindert. Iedereen heeft tegenwoordig social media om te communiceren. De mobiele data is wel steeds elke maand opgebruikt ;) Doch ik ook vaak met wifi werk, maar dat lukt niet overal. Ooh en door trouwe dienst is de factuur 2€ vermindert, woehoe!

ⒸEvelyneVergote

8. Gebruik je gsm accesoires? Bv hoesje, selfie-stick, extra lenzen, powerbank,..
Om te beschermen doe ik hem altijd in een hoesje. Zo'n flipflap. Eerst kocht ik een neutraal zwarte. Maar omdat wij thuis hier allemaal een smartphone hebben en die allemaal zo'n zwart flipflap-hoesje heeft, besloot ik een ander te kopen. Die is helaas iets te roze uitgevallen :/
En ik gebruik ook een powerbank om mijn gsm op te laden. Handig voor als je onderweg bent ;)

9. Welke apps heb je allemaal op je gsm staan en welke gebruik je het meest?
Ik heb vooral de gebruikelijke apps zoals Facebook, Twitter en Instagram op mijn gsm staan. Ook WhatsApp is voor mij een belangrijke app. Hiermee communiceer ik met mijn 2 bff's ;) Voor de rest staan er 2 woordspelletjes op mijn gsm en that's it.

10. Welk spel speel je altijd op je gsm en hoe vaak speel je dit?
Ik speel 2 woordspelletjes. Woordsnack en Woord Kruis. Heel leuk en ontspannend om zo tussenin eens te spelen. Kan je perfect opstarten en afsluiten zonder eerst levens weg te spelen. Handig.

11. Hoelang zit je globaal per dag op je gsm?
Nu ik full-time werk veel minder dan vroeger. Tijdens de werkuren is het verboden om je gsm op zak te hebben en kan je enkel in de middagpauze even snel checken op Facebook. Maar dat doe ik niet zo vaak. Alleen als er niemand interesse heeft in mijn verhaal zonder ik mij in de pauze af. Wanneer ik thuis ben dan ligt mijn gsm altijd dicht bij mij. Op een dood moment zal ik WhatsApp checken of een woordspelletje spelen.

12. Wat mis je aan of op je gsm? (betere camera, extra simkaart, meer geheugen,..)
Niks eigenlijk. Of ja, een levenslange batterij, haha.

13. Zou je een dag / week/ langer zonder je gsm kunnen?
Nee. Ik ben niet verslaafd, maar moet die wel steeds bij me hebben. Je weet nooit wat er gebeurt en ik niemand zou kunnen bereiken. Zo zat ik ooit eens op het wc in een café. Ik was er iets gaan drinken met een vriendin. Mijn gsm zat in mijn tas en lag op de stoel naast haar. Geen volk in het café, dus dat kon geen kwaad. Tot ik klaar was op de wc en naar buiten wou gaan. Ik kreeg de deur niet meer open. Het slot zat vast. Ik heb geroepen, maar niemand die mij hoorde. Dan maar wachten tot iemand anders naar de wc kwam, maar dat duurde ook eeuwen. Tot mijn vriendin opeens ongerust werd en zich afvroeg waar ik bleef. Ze zei het zo tegen de cafébaas waarop die enkele mannen liet gaan kijken. Daar hoorden ze mij roepen en hebben mij verlost uit die wc. Haha. Dus, tip van de dag. Neem je gsm mee naar de wc :)

13. Neem je je gsm mee naar de wc?
Ja, heb ik hierboven net uitgelegd, haha!

Wat mis jij aan je gsm?8 opmerkingen

 1. Overschakelen op Apple kan ik alleen maar aanraden. Als de iPad u goed ligt, dan gaan de laptops en telefoons van Apple u sowieso ook goed liggen en gaan er volgens mij ook vrijwel geen gebruiksproblemen zijn. Ik heb nog nooit met iets makkelijker gewerkt. Die producten zijn enorm gebruiksvriendelijk. Als ik dan Windows pc’s of Android toestellen zie verschiet ik soms hoe ingewikkeld ze die toestellen maken. Haha. Apple is op dat vlak super simpel en daar hou ik echt van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk dat je hem ook hebt ingevuld :-) Met plezier gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga hem ook eens overnemen! Ik had vroeger ook zo'n Nokia, dat ding was echt onverwoestbaar :D Op mijn Iphone mis ik eigenlijk ook wel een goede batterij. Die van mij gaat super snel leeg ik vind dat echt heel frustrerend :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook echt zo Apple-minded dat ik me er zelf aan erger, hahaha. Ik vind ze gewoon zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk, terwijl ik echt niet te spreken ben over de batterij van iPhone (als in: ik sleur elke dag 4 powerbanks mee, en oké, ik gebruik dat onding veel, maar ik denk toch niet dat dat zo hoort, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ok, dus voor de batterij hoef ik dus niet om iet schakelen, haha!

   Verwijderen