Op Tv #4 | Wat volg ik momenteel op tv?

ⒸEvelyneVergote

De laatste tijd kijk ik enorm graag naar tv. Samen met mijn mama volg ik heel wat series, die we week na week opnemen. Ik soms ze even voor je op.

Familie
Een vlaamse televisieserie uitgezonden op VTM. Dit gaat over de familie Van den Bossche die een familiebedrijf hebben opgestart. Daarnaast vind je nog verschillende andere verhaallijnen ronde de familie en vrienden die het geheel van de soap vormen.

Home And Away
Een Australische soap over het leven van de bewoners van een fictief stadje: Summer Bay. De serie word gemaakt in Sydney en de strandscénes worden opgenomen in Palm Beach. 

Tabula Rasa
Deze 10-delige serie gaat over een vrouw die na een ongeval met geheugenverlies kampt. Daarbovenop is ze de spilfiguur van een verdwijningszaak. In de serie word er vaak gebruik gemaakt van flashbacks, die de kijker lokt naar de waarheid.


Gent West
Deze 10-delige serie speelt zich af in de vrouwengevangenis. Een nieuwe gevangene word binnengebracht in voorarrest omdat ze haar man, die haar lange tijd mishandelde, probeerde te wurgen. In de gevangenis komt ze terecht in een tweestrijd tussen 2 bendes.

Amigo's 
De serie volgt 5 ex-gedetineerde die samen een restaurant beginnen. De voormalig criminelen zijn vastbesloten om hun leven te veranderen en op een eerlijke manier aan geld te komen.
Het duurt niet lang voor ze erachter komen dat het rechte pad vele obstakels kent. Dit brengt ze in de verleiding om toch weer criminele activiteiten te ondernemen…

Coppers
Een politie-reeks die oude onopgeloste misdaad-zaken oplost. Coppers is de hoofd-agente en uiteraard speelt haar privé-leven ook een grote rol in de serie.

Professor T. 
Professor T. is een professor in de criminologie aan de Universiteit van Antwerpen. Zijn leven veranderd als Annelies zijn hulp vraagt bij een verkrachtingszaak. Annelies is inspecteur bij de politie.
Al snel wordt Professor T. een belangrijk onderdeel van de politie in Antwerpen. Maar hij vindt het wel moeilijk om samen te werken met anderen…


Witse
Een politie-reeks met een eigenzinnige inspecteur Witse. Hij neemt het niet zo nauw met regels en wil gewoon zijn eigen gang gaan.
Daardoor heeft hij regelmatig een conflict met zijn leidinggevende, hoofdcommissaris Wijtinkckx. Deze hoofdcommissaris wil namelijk alles volgens de regels doen. De spanning tussen beide heren loopt steeds verder op.
Ondertussen lost Witse allerlei politiezaken op eigenzinnige wijze op…

Wolven

Een commissaris is werknemer van Ecofin, een cel van de fraudebestrijding van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen. Samen met zijn collega’s en hoofdcommissaris vechten ze tegen oplichters. Deze oplichters zijn financiële criminelen, die zich bezig houden met belastingfraude.
De commissaris en zijn collega’s lossen verschillende zaken op, maar komen onopgemerkt in aanraking met een criminele organisatie. In deze criminele organisatie bevinden zich vooraanstaande politici en zakenlieden.
De fraudebestrijders raken uiteindelijk persoonlijk betrokken bij deze misdaden en moeten vrezen voor hun eigen leven en dat van hun naasten…


Spitsbroers

Twee broers zijn al heel hun leven voetbalfanaten. Ze hebben dezelfde droom: Profvoetballer worden!
Dan krijgt 1 van de broers daadwerkelijk de kans om profvoetballer te worden. Hij geniet van de roem, veel geld en knappe vrouwen.
De andere broer krijgt geen contract aangeboden en wordt jaloers. De successen van zijn broer beginnen steeds meer aan hem te knagen…

Vossenstreken
Een politiecommissaris met ambitie. Helaas loopt ze een promotie tot teamleider van de Cel Geweld mis, maar wanneer de Cel Onopgeloste Zaken wordt opgericht, wordt ze alsnog teamleider.
Zij moet nu leiding geven aan 3 oude, ongemotiveerde rechercheurs. Niemand heeft hoge verwachtingen van haar team, maar de rechercheurs hebben veel ervaring in huis. Al snel bewijzen de rechercheurs dat ze niet te onderschatten zijn!

Er zijn uiteraard nog veel meer series die ik volg/volgde, maar die hou ik even voor een volgende keer ;)

 Naar wat kijk jij zoal op tv?

10 opmerkingen

 1. Tabula Rasa vond ik zo goed! Gent West kijk ik ook nu, en haha, ja, wij zijn ook Familie-kijkers, al kijk ik de laatste tijd wel nog vooral uit gewoonte want ik vind het niet geweldig meer of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tabula Rasa en Gent West zijn hier opgenomen maar ik ben er nog niet toe gekomen om te kijken. Verder kijk ik elke dag naar Thuis, en nu Blind Getrouwd terug op tv komt kijk ik daar ook graag naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh die moet je zeker kijken! En Blind Getrouwd kijk ik ook ;)

   Verwijderen
 3. Ik kijk Thuis :p en Blind getrouwd, Leeuwenkuil, Leve de Zoo, Salvage Hunters (op discovery) en Criminal Minds. En dan af en toe iets op Netflix ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Netflix wil ik op een dag zeker aanschaffen, maar momenteel kan ik mijn tv-tijd vullen met wat op tv is en opgenomen word ;)

   Verwijderen
 4. Het zegt me allemaal niets. Op tv kijk ik Grey's Anatomy, de Luizenmoeder Ink Master. De rest kijk ik op Netflix.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De programma's op de Belgische en Nederlandse televisie verschillen wel ;)

   Verwijderen
 5. Ik ken ze allen niet uiteraard ;-) Zelf kijk ik Love Island (echt mijn guilty pleasure), The Undatables, CSI NY, CSI, The Big bang Theory...

  BeantwoordenVerwijderen