Weetjes | 10 dingen die je nog niet over mij wist

ⒸEvelyneVergote

Ik vond het weer eens leuk om zo'n lijstje te schrijven. Lekker relaxed ;) Want zo zit ik hier, in de zetel met de benen omhoog en laptop op de schoot te tikken. Hier volgen 10 dingen die je nog niet over mij wist.

1. (on)geduldig zijn
Ik loop steeds te verkondigen dat ik een geduldig persoon ben en ja, dat ben ik ook op bepaalde vlakken. Ik ben redelijk geduldig op werkvlak (dat moet ook, bij bewoners waarbij het iets trager gaat) ookal word het er vaak getest. Ik ben redelijk ongeduldig als ik iets wil doen en dat niet direct wil lukken. Dan durf ik al eens te vloeken of roepen en het voorwerp weg te gooien. Oeps..

2. Kriebel over gans mijn lichaam
Wanneer iemand mij aanraakt heb ik op bepaalde plaatsen een soort van kriebeling die over het ganse lichaam een rilling geeft. Alsof ik niet kan verdragen dat iemand mij aanraakt. Zo moet ik mij dikwijls inhouden als bewoners gewoon onwetende mijn arm strelen. Dan denk ik 'als ik maar nu niet omhoog wip op mijn stoel'

3. Ik lust geen banaan en peer
Ik eet graag fruit (maar nog veel te weinig!) maar banaan vind ik echt verschrikkelijk. Ook peer behoort niet tot mijn favoriet. Als het in een fruitsla of fruittaart vermengd is zal ik het wel opeten, maar geef het mij niet als stuk fruit in mijn handen. Bij banaan heb ik zelfs achteraf een vreemde smaak in mijn mond.


4. Peperbol
Ik weet dat je gerechten goed moet kruiden om het lekker te maken, maar ik kan het niet verdragen dat ik een peperbolletje in mijn mond voel ontploffen. Dan heb ik meestal gedaan met eten. Ook de smaak in mijn mond is weg op dat moment. Dat vind ik echt niet leuk.


5. Pikant
Ik kan niet pikant eten. Net zoals bij de peper verandert de smaak in mijn mond en kan ik niet meer eten. Alles zal dan smaken naar dat ene pikante stuk, ookal heb ik iets totaal niet pikant in mijn mond. Mijn smaakpapillen kunnen dus snel omslaan.


6. Paprika
Ik kan paprika noch ruiken noch eten. We hebben thuis al alles geprobeerd om het te kunnen eten, maar voor mijn moeder en mij helpen die middeltjes helemaal niet. Ik kan paprika zelfs niet ruiken. Wanneer ik een bistro of restaurant binnenstap en het is lunchtijd weet ik al of er paprika gebruikt word of niet. Toch stel ik steeds de vraag aan de uitbater of ober als ik een gerecht bestel en het nog nooit eerder heb gegeten daar.


7. Geschiedenis
Op school had ik er al een hekel aan. Ik kreeg het vak niet in mijn bol en het interesseerde mij geen zier in welke wereldoorlog we meededen. Om nog maar te zwijgen van de jaartallen en homosapiens die opeens opdoken.


8. Ik kan niet kiezen
Ik heb het nu niet over belangrijke beslissingen, maar gewoon de simpelste beslissing die er maar kan zijn. Zo kan ik in de winkel niet kiezen welke broek ik nu wil. Of welke schoenen ik nu het best vind. Dan kijk ik meestal naar de prijs en beslis ik wat het word. Grote beslissingen zijn voor mij ook moeilijk om te maken, maar ik denk dat niemand hierover snel kan beslissen. Dan doe ik meestal beroep op vrienden of familie.


9. Tennis
De enige sport die ik nuttig vind is tennis. Als ik thuis ben en er is een wedstrijd kijk ik daar naar. Dat is begonnen toen Kim Clijsters de belofte van België werd. Ik moest het even leren, maar ondertussen weet ik hoe het spel in elkaar zit. Helaas vind ik het Belgisch team minder sterk zonder Kim Clijsters, maar ik kan er nog steeds van genieten om gewoon een wedstrijd te kijken.


10. Open wonden
Velen draaien hun hoofd weg bij het zien van een wonde op het lichaam, maar ik niet. Integendeel, wanneer mijn collega's een wonde verzorgen bij een bewoner kom ik graag eens kijken hoe het er uit ziet. Niets vies aan, toch? 


Is er iets dat ik nog niet over jou weet?

10 opmerkingen

 1. Pikant eten is voor mij ook niet weggelegd. In mijn ogen verpest dat een heel gerecht. Peper is daarom ook nie meteen mijn beste vriend. Als ik kook ga ik daar altijd zuinig mee om. Of ik gebruik het helemaal niet. Paprika daarentegen vind ik wél heel lekker. Hmm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, pikant eten verpest mijn eten ;) Paprika lust ik in totaal niet en ik kan het zelfs niet ruiken..

   Verwijderen
 2. Veel weetjes over je smaakpatroon. Zit toch eigenaardig in elkaar hé?
  Als verpleegkundige heb ik ook totaal geen probleem met open wonden. Gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, qua eten ben ik echt totaal het tegenovergestelde! Ik ben dol op paprika, banaan en pikant eten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, al een geluk dat we niet allemaal hetzelfde willen. Dan is er meer voor mij of voor jou, haha!

   Verwijderen
 4. Ik eet wel graag paprika en spicy dingen (maar ook niet té spicy :p). Banaan vind ik héél lekker maar ik mag dat niet meer eten omdat ik er intolerant voor ben helaas. Ik krijg rillingen van open wonden. Haha. Ik kan gerust op tv operaties bekijken enzo maar toon mij iemand met een open beenbreuk en ik moet overgeven. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, leuk om van die dingen te weten te komen over iemand. Ik kan ook niet tegen pittig eten. Totaal niet. En dat zorgt altijd voor commentaar, want mijn ouders zijn Indonesisch. Dus iedereen vindt het raar dat ik dat dus niet trek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo jammer dat men dat niet begrijpt dat jij niet tegen pittig eten kan..

   Verwijderen