Inspirerend | 10x inspiratie

ⒸEvelyneVergote
Onder het motto, van inspiratie krijg je inspiratie kreeg ik inspiratie. Ben je nog mee? Ok, het is eigenlijk heel simpel hoor. Ik maak gewoon een lijstje om jou inspiratie te geven. Leuk toch?

1. Film/Boek/Muziek
Ikzelf heb de tijd niet om een boek te lezen (ja, ik hoor het je al zeggen, daarvoor moet je tijd maken, maar momenteel ben ik met heel andere zaken bezig ;) ), maar een film op tv pik ik graag eens mee. Zo maakte ik onlangs een lijstje van allerlei series die ik volg. Ook over muziek heb ik al eens een post gemaakt.

2. Koffie- en/of Theeliefhebber
Ik ben een koffieliefhebber en schreef er onlangs over welke mijn favoriet is. Dit kun je ook over je favoriete gerecht of dessert. Ik hou bijvoorbeeld van foodpics en stiekem lees ik pas het recept wanneer de pic er bij goed is *oeps*

3. Favoriete foto
Als gepassioneerd fotografe kijk ik eerst naar de foto's en lees ik dan pas de tekst er bij. Ha, een venijnige tic van mij denk ik ;) Doch ik zelf al vaak gebruik heb gemaakt van stockphotos opteer ik nu meer mijn eigen fotografie. Een idee die wellicht vele bloggers hebben is weekoverzichtjes maken enzo, maar je kunt ook je favoriete foto van het moment delen en vertellen waarom.

4. Passie
Ik schreef het al in de vorige tip, mijn passie is fotografie. Maar die van jullie kan misschien een andere passie zijn. Vertel er over op je blog en je zal zien hoe makkelijk dat eigenlijk schrijft. Kunnen schrijven over je passie, heerlijk toch?

5. Persoonlijk verhaal
Wie persoonlijk blogt (zoals ik) kan vaak vertellen over iets dat in zijn/haar leven gebeurt. Voor wie enkel over fashion of iets anders blogt is dit misschien een grote uitdaging. Persoonlijk lees ik liever persoonlijke verhalen zonder al te veel poespas.

6. Citytrip/Reis
Ben je net op reis geweest? Deel je mooiste foto's en vertel je reisverhaal op je blog. Heerlijk nagenieten voor jou als blogger en heerlijk meegenieten voor de lezer. Ook een leuk idee is om reistips mee te geven in je verhaal. Zodat een blogger die er straks ook langsgaat weet waar de hotpots zijn.

7. Tag
In de blogwereld vind je de leukste tags. Zoek degene die best bij je past en dicht tegen je blog aanleunt en invullen maar! 

8. Waarom bloggen?
Waarom begon je te bloggen? Ook een leuk onderwerp die iedereen graag leest. Of eigenlijk, dat ik graag lees, haha! Nee, ik ben er van overtuigd dat iedereen wel benieuwd is naar het hoe en waarom van het bloggen.

9. Blognaam
Lijkt misschien op het vorige puntje, maar toch vind ik het anders. Er bestaan zo'n leuke blognamen dat ik meestal wel benieuwd ben naar van waar het idee komt.

10. Q&A
Ik denk dat iedereen het concept er wel van kent. Je stelt een vraag en de blogger in kwestie beantwoord de vraag in een volgende blog. Simpel, maar wel leuk.

Heb jij veel inspiratie voor je blog?

6 opmerkingen

 1. Tof lijstje! Ik had veel inspiratie tot voor kort maar het begint nu toch een beetje terug te lopen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk lijstje! Ik heb genoeg inspiratie na al die dik 10 jaar bloggen nog. Echter heb ik veel inspiratie maar door drukte op werk en privé staat het even op een laag pitje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, jij gaat al een tijdje mee in blogland :) Ik hoop er ook nog enkele jaren te kunnen aanbreien, haha

   Verwijderen
 3. Ik heb mijn ups en downs als het om inspiratie voor mijn blog gaat. Tof lijstje trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen