Travel #8 | 5 bezienswaardigheden in Brugge

ⒸEvelyneVergote

Brugge die schone word wel eens gezegd. Jawel, mijn hart heeft het alvast gestolen en daar wou ik jullie uiteraard van overtuigen. Ik ging er 3 jaar naar de fotografie-les en heb wel wat plaatsjes gezien in de stad. Lees mijn visie op Brugge.

1. De Markt
De Markt, soms ook "Grote Markt" genoemd, is een marktplein in Brugge. De Markt bevindt zich in het hart van de historische binnenstad en heeft een oppervlakte van ongeveer 1 ha. Aan de zuidkant van het plein staat een van de bekendste monumenten van de stad, het 12de-eeuwse belfort (Halletoren).
Het plein werd in 1995-'96 heraangelegd en sindsdien mogen er geen auto's meer parkeren, behalve taxi's en toerbusjes. Iedere woensdagvoormiddag wordt er markt gehouden en het plein wordt ook regelmatig gebruikt voor evenementen. In de kerstperiode staat er een kerstmarkt met ijspiste. In de gebouwen rond het plein bevinden zich cafés, restaurants en winkels.

2. Belfort (Halletoren)
Het belfort van Brugge, of de Halletoren, bevindt zich op de Grote Markt van de Belgische stad Brugge. Het belfort van Brugge is sinds 4 december 1999 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

3. Jan van Eyckplein
Het Jan van Eyckplein is een plein in het centrum van Brugge. Het plein, gelegen aan het begin van de Spiegelrei, werd kort na 1787 aangelegd, toen de zogenaamde Nieuwjaars- of Sint-Jansbrug werd afgebroken en een eerste deel van de Kraanrei werd overwelfd.

4. St-Janshuis molen
De Sint-Janshuismolen in de Belgische stad Brugge bevindt zich op de Kruisvest, aan de rand van het stadscentrum. De windmolen die er nu staat kent zijn bouwjaar in 1770 en fungeert als korenmolen. Het is reeds de derde molen op die plek. Hij dankt zijn naam aan het gasthuis van Sint-Jan. Het gasthuis heeft de molen wellicht nooit in zijn bezit gehad, maar er werd wel een rente in opgelegd ten voordele ervan.

5. Oud Sint Jan Hospitaal
Het Oud Sint-Janshospitaal of Oud Sint-Jan is een geheel van negentiende-eeuwse gebouwen in het centrum van Brugge. In 1977 werden de gebouwen door het ziekenhuis verlaten. Het middeleeuwse ziekenhuis was al museum geworden. De negentiende-eeuwse gebouwen worden gebruikt voor onder meer beurzen, evenementen, congressen e.d.

Heb jij Brugge al bezocht?

Klein detail, alle info haalde ik van wikipedia (zij kunnen het beter uitleggen dan ik :p ) 

8 opmerkingen

 1. Kristof en ik hebben Brugge al lang op onze to-fo lijst staan. Nu alleen nog zorgen dat het er eens van komt om er effectief naartoe te gaan! We zijn er beiden al wel vaker geweest maar hebben de stad nog nooit vanuit de ogen van een toerist bekeken, zeg maar. Nu willen we tijd maken om echt alles gezien te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Ik vind Brugge echt een leuke stad. Ik hou van de huizen en steegjes in Brugge. Fotografisch leef ik mij daar altijd enorm uit ;) Nu is het ook alweer geleden van toen ik nog les volgde, oeps..

   Verwijderen
 2. Als West-Vlaamse heb ik Brugge al vaak bezocht. De laatste keer was om solden te shoppen in januari. Ik vind Brugge echt nog een mooi, authentieke en "ouderwetse" stad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook. Nu is het al een tijd geleden omdat ik er niet meer raak met mijn fulltime-time job. Teveel nevenactiviteiten ;) Ach, zal nog wel eens lukken :)

   Verwijderen
 3. Wat leuk om een artikel over Brugge te lezen. Ik ben er 2 jaar geleden geweest en vond het echt een geweldige stad. Vooral de markt en het Belfort vond ik inderdaad prachtig. Ook vonden wij het erg leuk om door de grachten te varen en over het Begijnhof te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn nog wel plaatsen in Brugge die ik niet vernoemd heb. Zoals het Begijnhof. De school was er niet ver vandaan en zijn daar vaak gaan oefenen met onze camera. Leuke tijd heb ik daar gehad!

   Verwijderen
 4. Brugge is echt een heerlijke stad. De meeste toeristen trekken naar de winkelstraat en de markt, maar een beetje wandelen en je bent zo op enkele mooie plekjes

  BeantwoordenVerwijderen