✘Bloginspiratie-Tag✘

ⒸEvelyneVergote

Ik vond deze Tag op Google, maar de bedenker is niet gekend. Blijkbaar hangen er ook enkele regels aan deze Tag vast en moet je eigenlijk genomineerd worden alvorens je de Tag mag invullen. Euh.. sorry, ik werd bij mijn weten niet genomineerd en vul die toch in.

Eerst nog even de regels:
-Link naar deze blogpost
-Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
-Beantwoord alle vragen op jouw manier
-Nomineer 5 andere bloggers en laat weten dat ze genomineerd zijn (deze regel lap ik ook even aan mijn laars)

1. Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer's- of bloggers block aan?
De inspiratie komt met periodes. Dit jaar startte ik met 365 dagen bloggen en in het begin had ik tonnen inspiratie. Maar ik heb ook mijn off-days en dan laat ik mijn blog liever voor wat het is. Althans, als er een blog voor de volgende dag klaarstaat. Ik probeer zo veel mogelijk en zo ver mogelijk vooruit te werken. En dat lukt, hoera!

2. Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?
Dat gebeurt wel eens. Dan zit ik een hele tijd naar een wit blad op mijn laptopscherm te kijken. De cursor kijkt me dan ongeduldig aan, maar ookal liggen mijn vingers op het toetsenbord, als mijn hoofd niet mee wil zullen mijn vingers dat ook niet doen. Dan voel ik mij wel een beetje verloren omdat ik dan tijd heb om te schrijven en er niets uit komt. Balen.

3. Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
In het begin dat ik deze blog startte plande ik niets in en schreef ik wanneer ik zin had. Nu is er ondertussen een bepaalde regelmaat in het bloggen gekomen en plan ik wel heel veel in. Meestal blog ik 's avonds voor tv. Wanneer het niet interessant is op tv ben ik heel gefocust bezig met blogjes tikken. Tijdens de dag durf ik ook al eens schrijven, maar dan word ik wel eens gestoord door één van mijn ouders die hier rondloopt en iets wil vertellen. Dan gaat mijn focus naar ergens anders.

4. Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor bloginspiratie?
Wanneer ik inspiratie zoek vind ik die wel in blogland. Doch ik vaak inspiratie vind wanneer ik met iets anders bezig ben. Zoals slapen, werken, autorijden, .. Maar wanneer ik dan thuiskom of achter de laptop kruip is het idee weer weg en moet ik heel hard denken wat ik weer in gedachten had. Eigenlijk zou ik die dingen moeten kunnen opschrijven/opslaan, maar het vervelendste is dat ik die inspiratie krijg wanneer ik niets voor handen heb. 

5. Helpt muziek ook als je bloginspiratie zoekt?
Ik heb muziek op de achtergrond nodig, zodat het niet te stil rondom mij is. Maar dat zorgt er niet voor dat ik opeens heel wat inspiratie krijg.


6. Waar ontstaan je beste ideeën? 
Hier, in de zetel, waar ik altijd zit als ik aan het bloggen ben. Ook wanneer ik niet aan het bloggen ben en gewoon niet thuis ben komen er ideeën op, maar zoals ik hier al eerder zei, ik ben ze meestal al voor de helft kwijt wanneer ik dan eindelijk aan mijn laptop zit en ze wil uitschrijven.

7. In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Hier in de zetel. Hier ontstaan de meeste ideeën. Elders zou ik teveel afgeleid worden door alles wat er rondom mij gebeurt. En toch zou ik het graag eens willen, elders schrijven. Alleen zou het voor mij niet zo handig zijn, denk ik.

8. Heb je ook een ware 'blogbijbel' op je bureau staan voor als je het even niet meer weet?
Mijn bureau ligt overvol met fotografie-boeken en andere documenten. Ik zit dus al jaren niet meer aan een bureau, maar wel in de zetel. De ware 'blogbijbel' heb ik niet, maar het internet is al een ware bijbel op zich. Dus, ik raadpleeg Meneer Google wel even ;)

9. Welke bloggers inspireren jou?
Dat hangt van periode tot periode af. Eigenlijk alle bloggers die ik op de voet volg. Ja, dat zijn er wat, maar elk heeft wel iets waardoor ik geïnspireerd raak. Momenteel is Irene bezig met een 40 dagen bloggen-challenge en kijk ik elke dag uit naar haar artikels. Ook Sarah, mijn bff, volg ik op de voet. En dan heb je Romy, daar kijk ik ook elke dag naar uit. Ook bij Sas kan ik mij heerlijk verliezen in haar schrijfsels. Bij hen haal ik heel wat inspiratie, maar ook bij heel wat andere. Het hangt van moment tot moment af.

10. Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Buiten de blogs lezen, haal ik mijn inspiratie vooral uit het dagelijks leven. Een tijdschrift kan mij ook boeien om een artikel te gaan schrijven. Dan neem ik echt een onderwerp die besproken word in het tijdschrift en ga ik op mijn eigen gevoel verder.

De bedoeling is nu dat ik 5 andere bloggers ga nomineren, maar ik laat liever vrij wie hem wil overnemen of niet. Dus, ga jullie gang ;)

Wat is jouw grootste inspiratiebron?

12 opmerkingen

 1. Oh, bedankt om mij te vernoemen. Ik ben ideeen ook altijd zo snel kwijt en noteer die daarom dan maar meteen in de notities op mijn gsm. Mijn telefoon is namelijk hetgeen dat ik vrijwel altijd bij mij heb, dus da’s makkelijk. Inspiratie haal ik ook zo’n beetje overal. Bij andere bloggers, in magazines, op tv, het gewone dagelijkse leven,... . Meestal vind ik wel iets om over te schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zou ik idd ook beter gaan doen, mijn ideeën in mijn gsm steken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke tag! Je hoeft ook niet altijd genomineerd te zijn om een tag over te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, hoe lief dat je mijn naam noemt! Dankjewel! ♥ Leuk om te horen hoe het bij jou zit met de inspiratie en wat knap dat het je goed lukt om vooruit te werken :) Ik herken trouwens wel die inspiratie die plotseling opkomt. Ik krijg bijvoorbeeld vaak opeens inspiratie als ik bij de bushalte sta of zoiets. Ook niet het meest handige moment ;) Meestal zet ik het dan op mijn telefoon in een mailtje aan mezelf, zodat ik er thuis nog eens aan kan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief dat je mij vernoemt! Ik kom hier ook bijna elke dag eens lezen ^^ Ik haal mijn inspiratie ook uit alledaagse dingen en dingen die ik bijvoorbeeld bij andere bloggers of op Pinterest zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ook altijd muziek hebben op de achtergrond. Grappig om te lezen. En je kan absoluut gewoon een tag overnemen. Leuk juist. Vroeger werden bloggers altijd getagd, maar nu is het vrijblijvender. En dan kan je zeker een tag overnemen als je er één vindt die je aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik haal mijn inspiratie vooral van Bloglovin', maar ook veel uit het dagelijks leven. Ik zie dingen en denk dan: Oh, daar moet ik over schrijven. Ik onthoud ze gelukkig vaak wel, maar heel veel dingen blijken later toch minder interessant te zijn wanneer ik een artikel op papier probeer te zettem, dat is wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook wel. Wanneer ik het dan echt aan het uittikken ben en het nog eens herlees dat ik denk ‘pff, dit lijkt nergens op’ Dan gooi ik het hele boeltje meestal weg :)

   Verwijderen