Creatief met Photoshop | Collages maken

ⒸEvelyneVergote

Jaarlijks eind december zit er bij Lifestyle-magazine Libelle een kalender. Ik ben namelijk helemaal verliefd op die exemplaren en zou alleen daarvoor al de Libelle kopen (en ja, dat doen wij, haha).
Ik vind het leuk hoe ze kleuren en foto's combineren in 1 maand en dat gewoon het gehele plaatje klopt. Zelf experimenteer ik daar ook graag mee en vond het wel eens leuk om enkele tips met jullie te delen.

Ikzelf ben iemand die graag met Photoshop bezig is en waar ik graag met lettertypes en foto's werk. Ikzelf werk met het programma Adobe Photoshop CS2 (eigenlijk wel een professionele versie), maar volgens mij kan dit met alle degelijke Photoshop-programma's (die bij mij onbekend lijken)


Stap1: Je opent het programma en gaat naar Bestand-Nieuw om een leeg blad tevoorschijn te toveren.
Op de printscreen zie je dat mijn blad transparant is, maar die kan ook wit zijn, maakt niet uit.


Stap2: Je opent nu je afbeeldingen die je wil gebruiken (tip: steek die al vooraf in 1 map, maakt het werken makkelijker) en opent ze allemaal in 1 keer.

Nu kun je twee dingen doen. Ofwel al je geopende foto's zo in elkaar puzzelen (maar dat raad ik je niet aan) ofwel maak je aan de hand van je foto's kaders op je blad en voeg je ze zo makkelijker in.


Op deze manier is het ook makkelijker om je collage vorm te geven.

Wat ik nu het leukst vind is de achtergrond een kleur geven en een lettertype er bij zoeken. Dat is voor ieder een persoonlijke keuze. Sommige gaan voor een klassiek type kleur en letter, anderen hebben het liever speelser (zoals ik ;) ). Zie hier mijn eindresultaat :) (kan niet tippen aan die van Libelle, maar al bij al vind ik ze nog goed gelukt)
Maak jij vaak collages?

1 opmerking

  1. Ik maak collages in een schrift en dat vind ik wel héél tof. In Photoshop doe ik dat niet veel eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen